Η «τρέλα» κυλάει στο αίμα του και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει!

Δημήτρης και Παύλος Γιαννακόπουλος

i

© Instagram/DPG7000

Η «τρέλα» κυλάει στο αίμα του και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει!

Ηλίας Λαλιώτης 08:26 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:19 - 22.05.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τη νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου και τη σφραγίδα που βάζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να πάρει πίσω ο Παναθηναϊκός, όσα του στέρησαν στο παρελθόν.

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Το ΟΑΚΑ είναι πλέον πράσινο! Το ΟΑΚΑ είναι πλέον το «Παύλος Γιαννακόπουλος». Το ΟΑΚΑ είναι πλέον το μόνιμο σπίτι του Παναθηναϊκού!

Η καλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού πήρε αυτό που άξιζε εδώ και χρόνια. Ο Ναός του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπου λατρεύτηκε το Τριφύλλι και όσοι φόρεσαν τη φανέλα του, όπου ο Παναθηναϊκός χάρισε στον κόσμο του ανεπανάληπτες χαρές και ιστορικές διακρίσεις, θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες για την επιστροφή της ομάδας εκεί που της αρμόζει. Στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Γιαννακόπουλος: «Θα νικήσουμε όποιον μπει στον δρόμο μας - Το ΟΑΚΑ είναι δικό μας και λέγεται «Παύλος Γιαννακόπουλος»
ΜΠΑΣΚΕΤ

16:19 - 16.05.2023

Γιαννακόπουλος: «Θα νικήσουμε όποιον μπει στον δρόμο μας - Το ΟΑΚΑ είναι δικό μας και λέγεται «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφού ολοκληρώθηκε η ιστορική υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, έκανε ανακοίνωση γεμάτη ενθουσιασμό και θέληση για επιστροφή στην κορυφή.

Αυτός είναι ο στόχος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όπως τον εξέφρασε το απόγευμα της Τρίτης (16/5) μέσω επίσημης δήλωσής του. Και αυτός είναι ο άνθρωπος που έγραψε αυτή την χρυσή σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Από τις δεκάδες που έχει γράψει η οικογένεια Γιαννακόπουλου εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια που ασχολείται -φανερά ή αθόρυβα- με το Τριφύλλι.

Έδωσε σκληρή μάχη κόντρα σε αντιξοότητες, συμφέροντα, πολιτικούς, ομοσπονδίες, φίλους και εχθρούς, αλλά στο τέλος ξεπέρασε κάθε εμπόδιο που βρέθηκε στον διάβα του και πέτυχε τον σκοπό του. Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΚΑΕ, άλλωστε, είχε καταφέρει και στο παρελθόν να υλοποιήσει όλες τις σημαντικές δεσμεύσεις του. Έσωσε τον Ερασιτέχνη κι έβαλε τις βάσεις για την αναγέννησή του και την επιστροφή στους τίτλους και τις διακρίσεις, διατήρησε την μπασκετική ομάδα σε υψηλό επίπεδο μετά το κομβικό 2012, «οδήγησε» στην αποχώρηση του Μπερτομέου και την αλλαγή σελίδας στη EuroLeague και φρόντισε να τηρηθούν οι νόμοι και να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, όταν αποχώρησε από το γήπεδο.

Επενδύσεις εκατομμυρίων στο πράσινο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

20:24 - 04.05.2023

Επενδύσεις εκατομμυρίων στο πράσινο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κάνει δικό του το κλειστό του ΟΑΚΑ και θα προχωρήσει σε αλλαγές -βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα- επενδύοντας εκατομμύρια ευρώ για τη διαρρύθμιση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το αίμα νερό δεν γίνεται... Και στο αίμα του κυλάει η «τρέλα» που είχε και ο κορυφαίος παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού, Παύλος Γιαννακόπουλος, για τον Παναθηναϊκό. Αυτή είναι που έκανε το ΟΑΚΑ πράσινο. Αυτή είναι που θα φέρει το Τριφύλλι και πάλι στα επίπεδα που τον είχε συνηθίσει ο κόσμος του. Να διεκδικεί ευρωπαϊκά τρόπαια. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος. Και οι κινήσεις που κάνουν οι «πράσινοι» για τη στελέχωση του ρόστερ το μαρτυρούν. Και θα το δείξουν μέσα στο καλοκαίρι.

Η αρχή έγινε με τον Εργκίν Αταμάν, αλλά η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, αν εφαρμοστούν όσα σχεδιάζουν ο Τούρκος προπονητής και η διοίκηση. Η περίπτωση του Φακούντο Καμπάτσο, ανεξάρτητα αν θα έχει ευτυχή κατάληξη ή όχι, δεν είναι η εξαίρεση. Είναι ο κανόνας. Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει αυτό το καλοκαίρι κάθε διαθέσιμο παίκτη αυτού του επιπέδου. Όποιο κι αν είναι το όνομά του...

ΥΓ. Σε ένα αντίστοιχο υστερόγραφο στο προηγούμενο blog είχατε διαβάσει πως το μόνο που απομένει για το ΟΑΚΑ είναι οι ανακοινώσεις. Κι όχι οι υπογραφές, οι οποίες έχουν πέσει εδώ και μερικές ημέρες.