Η επιμονή του Μελισσανίδη στο «κεραμίδι», τον έκανε κορυφαίο στην ιστορία της ΑΕΚ
i

Δημήτρης Μελισσανίδη/©intime

Η επιμονή του Μελισσανίδη στο «κεραμίδι», τον έκανε κορυφαίο στην ιστορία της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 12:24 - 30.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 30.05.2023

Οι μεγάλες ομάδες τρέφονται από τους τίτλους, αλλά ο Μελισσανίδης ήξερε και ξέρει καλά, πως οι πραγματικά μεγάλοι σύλλογοι στηρίζονται μόνο πάνω στις υποδομές και σ' αυτό επέμενε και επιμένει. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια τέτοια εποχή, η ΑΕΚ ολοκλήρωνε την μεγάλη βουτιά στον γκρεμό. Ήταν μια σειρά από αιτίες που την είχαν οδηγήσει εκεί. Όμως αγωνιστική κατακρήμνιση ενός μεγάλου κλαμπ, δεν συνέβαινε για πρώτη φορά. Το είχαν πάθει και άλλες σπουδαίες ομάδες, όπως η Γιουβέντους.

Το χειρότερο και κυρίως το πιο δυσοίωνο για την ΑΕΚ τότε, δεν ήταν η πτώση σε μικρότερες κατηγορίες, αλλά το γεγονός πως όλη κι όλη η περιουσία της ομάδας, ήταν ένα πούλμαν. Τίποτε άλλο. Γήπεδο δικό της δεν είχε, καθώς στη Νέα Φιλαδέλφεια υπήρχε μόνο ένα οικόπεδο με μπάζα και ξερόχορτα. Ενώ το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα ανήκε στον εξαφανισμένο Νίκο Νοτιά και όπως αποδείχθηκε αργότερα στις τράπεζες.

Ατάκες «φωτιά» από Μελισσανίδη για αντιπάλους και Αυγενάκη με «Μάπετ Σόου» και «πεπόνια»: «Εμείς είμαστε Τζαμπασοφιά;»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:06 - 29.05.2023

Ατάκες «φωτιά» από Μελισσανίδη για αντιπάλους και Αυγενάκη με «Μάπετ Σόου» και «πεπόνια»: «Εμείς είμαστε Τζαμπασοφιά;»

Δεν είναι ο Μελισσανίδης απ’ αυτούς δεν θα σηκώσουν το… γάντι για αντιπάλους και όχι μόνο όταν προκληθεί και οι ατάκες του ήταν «φωτιά»

Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα για τον Μάη του 2013, αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ ακριβώς δέκα χρόνια μετά, μοιάζει εξωπραγματικό. Διότι πλέον έχει το δικό της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια που είναι η Opap Arena, έχει το δικό της προπονητικό κέντρο στα Σπάτα και η Β ομάδα έχει επίσης δικό της γήπεδο που είναι το Σεραφείδειο. Ενώ μπαίνει μπροστά το πρότζεκτ για την κατασκευή ακόμα δυο γηπέδων στο προπονητικό κέντρο και ενός ξενοδοχείου, ώστε να ολοκληρωθεί μια πολιτεία ΑΕΚ στα Σπάτα.

Αυτό μοιάζει έτσι κι αλλιώς μ’ ένα μικρό ή ακόμα και μ’ ένα μεγάλο θαύμα. Κυρίως όμως, επιτρέπει στην ΑΕΚ να μην ανησυχεί για απολύτως τίποτα ως προς το μέλλον της. Είναι ένας σύλλογος που πλέον έχει το δικό της σπίτι και το σημείο αναφοράς της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και σύντομα θα είναι και ένας σύλλογος που θα έχει ένα προπονητικό κέντρο στα πρότυπα του Μιλανέλο της Μίλαν και άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Έτσι μόνο μπορούν να πορευτούν με ασφάλεια και με επιτυχία μέσα στην ιστορία, οι μεγάλοι σύλλογοι.

Ο Μελισσανίδης ανακοίνωσε το ΑΕΚ City αλλά ήταν «χείμαρρος» για τα… πάντα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:01 - 29.05.2023

Ο Μελισσανίδης ανακοίνωσε το ΑΕΚ City αλλά ήταν «χείμαρρος» για τα… πάντα

Το έργο της επέκτασης του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα με την κατασκευή ακόμα και ξενοδοχείου παρουσίασε ο Μελισσανίδης, αλλά μίλησε και για την ΑΕΚ του Αλμέιδα και για το γήπεδο αλλά και για προβλήματα που πρέπει να λυθούν

Προφανώς και είναι τεράστια επιτυχία για την ΑΕΚ η κατάκτηση του νταμπλ. Μόλις το τρίτο στην ιστορία της είναι. Δεδομένα οι μεγάλες ομάδες τρέφονται από τους τίτλους και τους έχουν ανάγκη. Όμως ο Μελισσανίδης ήξερε από την πρώτη μέρα που πήρε ξανά την ΑΕΚ στα χέρια του, πως το παν είναι το… κεραμίδι. Και πάνω σ’ αυτό επέμεινε και επιμένει ακόμα. Όπως για τους πρόσφυγες που ήρθαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Νέα Ιωνία και σ’ όλες τις περιοχές της Αθήνας, το πρώτιστο ήταν να βάλουν το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, έτσι ήταν και η προσέγγιση του Μελισσανίδη.

Το είπε άλλωστε και χθες στην μάζωξη που έγινε στα έγκατα της Opap Arena, από την οποία πραγματικά ο Μελισσανίδης δεν θέλει καθόλου να φεύγει. Αστειευόμενος μεν αλλά μεταφορικά το εννοούσε 100%, έλεγε πως για το μόνο που μετάνιωσε, είναι πως δεν έβαλε κεραμίδι στην στέγη του νέου γηπέδου. Αυτό τον οδηγεί τον Μελισσανίδη, αυτό τον έφτασε να φτιάξει όλα αυτά μέσα σε μια δεκαετία, αυτό τον βάζει στην διαδικασία να παρουσιάζει και να προχωρά νέα πρότζεκτ, αυτό τον έχει κάνει ξεκάθαρα τον κορυφαίο πρόεδρο στην ιστορία της ΑΕΚ. Το… κεραμίδι. Τα έργα και τα σπίτια δηλαδή του συλλόγου, σε Φιλαδέλφεια και Σπάτα.

Εξυπακούεται πως πρώτος ο Μελισσανίδης ενθουσιάστηκε με την ομαδάρα που έφτιαξε ο Αλμέιδα και μπήκε στην διαδικασία να την συγκρίνει ακόμα και μ’ αυτή του ’90. Και δικαίως. Επίσης πρώτος ο Μελισσανίδης πανηγύρισε σαν μικρό παιδί και το πρωτάθλημα και το κύπελλο που κατέκτησε φέτος η ΑΕΚ. Και μάλιστα τον πήχη τον έβαλε ο ίδιος ακόμα πιο ψηλά, όταν ήδη από την ομιλία που έκανε στους ποδοσφαιριστές του μέσα στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού αμέσως μετά την λήξη του τελικού του κυπέλλου, έβαλε την πρόκληση του Champions League.

Όμως αυτό που τον Μελισσανίδη τον κρατάει σε… τσίτα και σε εγρήγορση, είναι η προοπτική να ολοκληρώσει όλα τα έργα που έχει βάλει στο όραμα του. Ένα όραμα που συμβαδίζει μ’ ότι ακριβώς χρειάζεται να έχει ένα μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος. Έφτιαξε το καινούργιο γήπεδο, θέλει να ολοκληρώσει και ένα προπονητικό κέντρο στα Σπάτα που θα είναι μια ολόκληρη πολιτεία της ΑΕΚ. Και όπως το μάτι του Μελισσανίδη «γυάλιζε» από πάθος για τον στόχο όταν ανακοίνωνε πως θα φτιάξει την Opap Arena, ή όταν ανακοίνωνε πως θα κατασκευάσει το Σεραφείδειο, έτσι «γυάλιζε» και χθες όταν παρουσίασε το πρότζεκτ της ολοκλήρωσης του ΑΕΚ City.

Ξέρει καλά ο Μελισσανίδης, άλλωστε κάποια στιγμή το είπε και χθες σε μια αποστροφή του λόγου του, πως έτσι μόνο η ΑΕΚ έχει προοπτική για το μέλλον. Στην πραγματικότητα μ’ αυτά τα δεδομένα, η ΑΕΚ έχει επί της ουσίας εγγύηση για το μέλλον. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τα τρόπαια. Αλλά με την ασφαλή πορεία μέσα στην ιστορία, ως ένα μεγάλο κλαμπ.