Ένα φιλικό με κέρδη
i

Άρης/©Intime

Ένα φιλικό με κέρδη

Αλέξης Σαββόπουλος 10:55 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 05.12.2022

Τι προσέφερε στον Πάρντιου το φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα. Η αλλαγή σχηματισμού, η επιστροφή Ντουκουρέ, η «πρώτη» Ροντρίγκες και ο ακούραστος Ματέο.

Η άρνηση του Άρη να… ηττηθεί στο φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα και το εντυπωσιακό φινάλε άφησε μια γλυκιά γεύση αλλά δεν ήταν το μόνο θετικό που αποκόμισε ο Πάρντιου από το μοναδικό τεστ της ομάδας του στο διάστημα της διακοπής. Ο Άγγλος είδε κέρδη και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο, σε σημείο που να αισθάνεται ότι το γκρουπ σημειώνει σταθερά βήματα προόδου εν όψει του απαιτητικού δεύτερου μισού της σεζόν. Αρχικά στα τρεξίματά του. Οι εντάσεις είναι φανερό ότι έχουν αυξηθεί και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης έχει βελτιωθεί σημαντικά ώστε να μπορεί να υποστηριχτεί το high press που ζητάει ο 61χρονος τεχνικός. Ακόμη και ο… βαρύς Γκρει δείχνει αλλαγμένος και κυνηγάει λυσσασμένα όλες τις μπάλες.

Χθες δοκιμάστηκε το 3-5-2 δίχως ο Πάρντιου να έχει τους δυο δεξιούς του μπακ (Οντουμπάτζο, Εμπακατά), τον βασικό του αμυντικό μέσο (Ετέμπο), τον Ενκουλού ενώ πλέον στην εξίσωση δεν υπάρχει και ο Μαντσίνι. Τηρουμένων των αναλογιών και αν εξαιρεθεί ένα πρώτο τέταρτο προσαρμογής στα νέα τακτικά δεδομένα, το σχήμα λειτούργησε καλά. Επιδέχεται βελτιώσεις και προσαρμογές αλλά μεσοεπιθετικά λειτούργησε εξαιρετικά αφού η μετάβαση γινόταν γρήγορα και συνδυαστικά με συνέπεια αρκετές τελικές και πάλι προς την αντίπαλη εστία. Περιμένουμε να το δούμε με τους δυο… κανονικούς μπακ του ρόστερ, τον Ετέμπο.

Το γύρισε στις καθυστερήσεις ο Άρης, φιλική ισοπαλία με τη Μακάμπι Χάιφα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:35 - 04.12.2022

Το γύρισε στις καθυστερήσεις ο Άρης, φιλική ισοπαλία με τη Μακάμπι Χάιφα

Ο Άρης με δύο γκολ από το 90ο λεπτό και μετά, απέφυγε την ήττα στη φιλική αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα (2-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πολλές δοκιμές από Άλαν Πάρντιου, γκολάρα ο Ντουκουρέ.

Πάμε στα ατομικά κέρδη. Πρώτο και καλύτερο η επιστροφή του Ντουκουρέ μετά από 85 μέρες. Το ότι σκόραρε απλά θα φουσκώσει την δική του αυτοπεποίθηση και την ανάγκη να αποβάλλει τον φόβο που δικαιολογημένα έχει. Με την επιστροφή του Ντουκουρέ, ακόμη και αν δεν παίζει με την ίδια συχνότητα όπως πριν τον τραυματισμό του και την πιθανή έλευση του Νταρίντα, ο Πάρντιου αποκτάει εναλλακτικές και ευελιξία στον άξονα για να βγάλει αναίμακτα τον… βαρύ Γενάρη. Ήδη ο Ματέο λογίζεται πλέον παίκτης του άξονα και η βοήθεια που προσέφερε και χθες με το αδιάκοπο τρέξιμό του και την κάλυψη χώρων, τον καθιστούν υπερπολύτιμο στο νέο αυτό ρόλο.

Ωφέλιμη προσθήκη μοιάζει κι αυτός ο έτερος από τις Ονδούρες, ο Ροντρίγκες. Δίχως ρυθμό αγώνων εδώ και τρεις μήνες, ο 23χρονος είναι επαρκέστατος τεχνικά και γεμίζει ακόμη περισσότερο τη μεσαία γραμμή του Άρη στην οποία το ροτέισον θα γίνεται πλέον αγόγγυστα.

Από σήμερα ο Άρης πρέπει να οριοθετήσει την μεταγραφική του στόχευση ώστε να είναι έτοιμος και… γεμάτος όταν τον Γενάρη ξεκινήσει ένας αγωνιστικός Γολγοθάς. Να ολοκληρώσει άμεσα την προσθήκη του Νταρίντα και να δει στη συνέχεια τις επιλογές του στην επίθεση. Το ρόστερ χρειάζεται μια ακόμη επιλογή στον φορ και οπωσδήποτε ένα winger με έφεση στο παιχνίδι στο ένας εναντίον ενός. Εκτός και αν βρεθεί ένας που να μπορεί να παίζει και στις δυο θέσεις που είναι κομματάκι δύσκολο. Με τον σοβαρό τραυματισμό του Ενκουλού που θα λείψει σίγουρα ενάμιση μήνα, ίσως χρειάζεται και μια ακόμη έτοιμη λύση στην άμυνα. Εκτός και αν ο Πάρντιου αποφασίσει να μονιμοποιήσει εκεί τον Πίρσμαν με αφορμή το νέο σχηματισμό ώστε και το ύψος του αν εκμεταλλευτεί και την ικανότητά τους στις μεταβιβάσεις.