Θέλει δουλειά αλλά και συνθήκες προετοιμασίας
i

@intime

Θέλει δουλειά αλλά και συνθήκες προετοιμασίας

Αλέξης Σαββόπουλος 13:53 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:00 - 10.07.2023

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τον χρόνο που έχει ανάγκη η καινούργια ομάδα του Αρη αλλά και την απόφαση να διεξαχθεί η προετοιαμασία εντός συνόρων.

Δυο εβδομάδες και κάτι πριν από το πρώτο του ευρωπαικό παιχνίδι ο Άρης προκάλεσε ένα… σκεπτικισμό στους οπαδούς του μετά την ήττα στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ. Με όλα τα ελαφρυντικά βεβαίως που συνεπάγεται το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε και την καθημερινή σχεδόν ενσωμάτωση και ενός νέου μεταγραφικού αποκτήματος. Ο Αρης θέλει χρόνο, δουλειά και μεγάλη υπομονή και προσπάθεια μέχρι να βρει τον κανούργιο αγωνιστικό προσανατολισμό του. 

Όποιος και να είναι αυτός. Και σίγουρα χρειάζεται, όπως έδειξε η φιλική ήττα απο τους Βούλγαρους, τρία σημεία αναφοράς στην ενδεκάδα του, αφού τα συγκεκριμένα κενά φωνάζουν απο χιλιόμετρα. Ενα αμυντικό χαφ.. χθες. Κλασσικό όμως, ένα κόφτη και όχι ενδιάμεσες καταστάσεις όπως είναι ο Τζούρασεκ με τον Πάβισιτς. Ακόμη και ο Νταρίντα.

Χρειάζεται… προχθές ένα φορ. Ενα σημείο αναφοράς στην επίθεση. Μέσα στο κουτί, γιατί παρότι ο Γκρέι προσπαθεί φιλότιμα, δεν είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Πιο τρανταχτή απόδειξη το γεγονός ότι όταν βγήκε ο Τζαμαικανός και πέρασε φορ ο Χριστοδουλόπουλος, ο Αρης έγινε πιο απειλητικός. Αυτό είναι καλό για τον Λάζαρο, κακή είδηση όμως για το club.

Τρίτη άμεση αναγκαιότητα; Η απόκτηση ενός… βαρβάτου εξτρέμ. Αν με το καλό κλείσει ο Κάρλσον, θα είναι μια τέτοια κίνηση. Ταυτόχρονα γίνεται, σε κάθε φιλικό όλο και πιο προφανές, ότι ο Πάλμα παίζει περισσότερο για τον εαυτό του και λιγότερο με την ομάδα. Σίγουρα η ποιότητα περισσεύει στον 23χρονο απο τις Ονδούρες, ομοίως όμως και η επιπολαιότητα σε βάρος της ομάδας. Απο τη στιγμή που παραμένει στον Αρη και αν δεν συμβαίνει κάτι άλλο, οφείλει να παίζει για τον Αρη και όχι για την προσωπική του στατιστική. Κάποιος πρέπει να του το υπενθυμίσει… άμεσα!

Από τα νέα πρόσωπα ο Φεράρι έδειξε την πιο άμεση προσαρμογή και όχι τυχαία αφού έχει περάσει απο τα μέρη μας και έχει ένα αβαντάζ έναντι των υπόλοιπων καινούργιων. Ο Σαβέριο ξεκίνησε ορεξάτος, δεν φοβήθηκε να πάει στο ένας εναντίον ενός αλλά… έπεσε πάνω στον κακό χθες Οντουμπάτζο που χαλούσε ό, τι έφτιαχνε ο 24χρονος απο το Εκουαδόρ. Ο Μενέντες που έπαιξε στην επανάληψη, όσο ήταν δεξιά έκανε τρια παιδικά λάθη. Όταν πέρασε στην αριστερή πλευρά, έγινε πιο κινητικός και επικίνδυνος. 

Ο Πάβισιτς είναι αρκετά πίσω και θέλει χρόνο ενώ ο Τζούρασεκ δεν γίνεται να κριθεί με δυο προπονήσεις στα πόδια του αν και φαίνεται να έχει ποιότητα. Ο Φατόρε και ο Αηδόνης δεν λογίζονται ως παίκτες στους οποίους άμεσα ο Αρης θα στηριχτεί πάνω τους. Είναι δυο στοιχήματα, με μηδαμινό ρίσκο.

Στο θεωρητικά καλύτερο διάστημά του ο Αρης, δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο, αρκέστηκε σε ένα παράλληλο παιχνίδι, δίχως κάθετο ποδόσφαιρο και τη γνωστή δυσκολία στην παραγωγή ευκαιριών και στο άμεσο ποδόσφαιρο. Στην επανάληψη και μόλις βγήκαν ο Ρουπ με τον Νταρίντα, για ένα 20λεπτο είχε τρικυμία την οποία εκμεταλλεύτηκε η ΤΣΣΚΑ και έβαλε δυο γκολ. Οταν το σχήμα εγινε με τις αλλαγές πιο ορθολογικό, με τον Ντουκουρέ, εξάρι, τους Πάβισιτς κια Τζούρασεκ εσωτερικούς, τον Μενέντεζ και τον Παναγίδη ακραίους και τον Χριστοδουλόπουλο φορ, ο Αρης διόρθωσε την εικόνα του και έκανε ευκαιρίες. Η έλλειψη όμως φορ που λέγαμε του στέρησε απο ένα γκολ.

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ο Άρης δεν θα πάει φέτος για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο εξωτερικό. Εχω την εντύπωση ότι πρέπει να το έχει μετανιώσει, βλέποντας πόσο δυσκολεύεται να κλείσει φιλικά ώστε να δώσει την ευκαιρία να μονταριστεί το καινούργιο σύνολο, πριν απο τα ευρωπαικά παιχνίδια αλλά και την χαλαρότητα των παικτών ενδιάμεσα των προπονήσεων, οταν αυτές δεν είναι διπλές. Ο Αρης χρειάζεται δουλειά που πρέπει να γίνει υπό συνθήκες όχι αντίξοες, αλλά και φιλικούς αγώνες στα πόδια των παικτών. 

Εκτός και αν είναι αφελείς όλες οι ομάδες στην Ευρώπη που επιλέγουν να ταξιδεύουν εκτός ώστε να δουλέψουν  απρόσκοπτα, μαζεμένοι σε ένα ξενοδοχείο παίκτες και προπονητικό team ώστε να γίνουν ομάδα και εκτός αγωνιστικών χώρων, και κυρίως, με δυνατότητα σοβαρών φιλικών.

ΥΓ. Ο Παναγίδης είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για τον Αρη που θέλει όμως και ορθή διαχείριση λόγω ηλικίας. Απο το πουθενά σε δυο σερί 90λεπτα το λες και υπερβολή και μάλιστα όταν για 70 λεπτά τοποθετείται εξάρι…