Έτσι, πρωτάθλημα δεν παίρνει! Θέλει τουλάχιστον τρεις…

Ολυμπιακός

i

©Intime

Έτσι, πρωτάθλημα δεν παίρνει! Θέλει τουλάχιστον τρεις…

Διονύσης Βερβελές 08:45 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 22.12.2023

Ο Διονύσης Βερβελές στο blog του στο Sportal αναλύει το ματς του Περιστερίου, τη νέα απώλεια και στέκεται στη διαιτησία και στις μεταγραφές…

Ο Ολυμπιακός άφησε άλλους δύο βαθμούς στο Περιστέρι κι έχασε έδαφος ή αν θέλετε καλύτερα, την ευκαιρία να κλείσει το 2023 στο -1 στα… χαρτιά πάντα. Τώρα, έμεινε ισόβαθμος της ΑΕΚ και είναι στο -3 από τον ΠΑΟΚ και στο -2 από τον Παναθηναϊκό. Διανύσαμε τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου, συμπληρώσαμε τις 15 και ο Ολυμπιακός μετράει τις εξής απώλειες: 

-Ισοπαλία με την ΑΕΚ (1-1) στη Νέα Φιλαδέλφεια

-Ήττα στα χαρτιά από τον Παναθηναϊκό με τη γνωστή ιστορία του Χουανκάρ και την κροτίδα 

-Ήττα από τον ΠΑΟΚ (2-4) στο Καραϊσκάκη με τη χειρότερή του φετινή εμφάνιση στο πρωτάθλημα

-Ισοπαλία στο Βόλο (2-2) με «όργια» της διαιτησίας

 -Ισοπαλία (0-0) και στο Περιστέρι.

Δώδεκα χαμένοι βαθμοί και ένας εξτρά από την τιμωρία με τον Παναθηναϊκό, δεκατρείς συνολικά. Δεν είναι λίγοι για μια ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πριν προχωρήσω σε μια μικρή ανάλυση του ματς στο Περιστέρι, θέλω να αποτυπώσω τα παρακάτω: 

-Πρώτο ματς του 2024 θα είναι στη Λαμία που είναι καλή και απειλεί. Και οι παίκτες του Ολυμπιακού συνήθως μετά από διακοπή, είναι… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!

-Εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ, στο άδειο πάντα Καραϊσκάκη. 

-Στο καπάκι, εκτός έδρας δοκιμασίες με Άρη και Κηφισιά, ομάδες της «εξυγίανσης» με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 

-Και εκτός των δύο ματς Κυπέλλου, έχει να πάει στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα, όπως και στην Τούμπα.

Αυτή η ομάδα που βλέπουμε, με αυτές τις διαιτησίες που έχει κιόλας, πρωτάθλημα εκτιμώ πως δεν γίνεται να πάρει. Δεν πιστεύω πως μπορεί να ανταπεξέλθει στη συνέχεια, δεν γίνεται… Και εδώ, θα θέσω και το κομμάτι της διαιτησίας. Άλλη ομάδα στο Περιστέρι, πέναλτι μπορεί να είχε πάρει. Εδώ, όμως, έχουμε και μια… απάθεια. Έχω εκφράσει την άποψη πως ο Παναθηναϊκός είναι η πιο μυημένη ομάδα, ακολουθούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πάνε στον διαιτητή, διαμαρτύρονται, τον κάνουν να… μασήσει. Νιώθει ο VARίστας πως πρέπει να εξετάσει τη φάση. Εδώ, είναι σαν να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους οι «ερυθρόλευκοι» και φυσικά, σε κάτι τέτοια «εργαλεία» σαν τον Γκορτσίλα, τον Ζαμπαλά, αυτά είναι βούτυρο στο… ψωμί τους. Η αντιμετώπιση της διαιτησίας στον Ολυμπιακό δεν θα αλλάξει. Δεν βλέπω πως και το γιατί. Μήπως ασχολήθηκε η κυβέρνηση με αυτό το κομμάτι;

Ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει και να διεκδικήσει αυτό το πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχει στο ρόστερ του παίκτες που να το λέει η ψυχή τους, που θα έρθουν και θα δώσουν άλλη διάσταση στο παιχνίδι του. Εύκολο δεν είναι, ειδικά Γενάρη μήνα. Είδαμε, όμως και καλοκαίρι… Δεκαπέντε μεταγραφές και ελάχιστοι έπιασαν, ήδη οι πρώτοι αποχαιρετούν.

Ο Καρβαλιάλ είδε… όνειρο με τον Μπρίνιτς που πήρε φανέλα βασικού. Δεν ξέρω αν πόνταρε στη… σπίθα του, αλλά το Περιστέρι και ο Ατρόμητος, δεν είναι ομάδα για τέτοια πειράματα. Στα δικά μου μάτια. Αυτοί που φώναζαν τόσο καιρό «που είναι ο Μπρίνιτς», βλέποντας το πρώτο ημίχρονο… κρύφτηκαν και η αλήθεια είναι πως αυτό το παιδί μπορεί να έχει καλά στοιχεία, αλλά αυτή τη στιγμή ομάδα στις πλάτες του δεν γίνεται να σηκώσει. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Είχε εκτός τον Φορτούνη, με επιλογή του φαίνεται. 

Γιατί αυτός δηλώθηκε για το ματς στο Περιστέρι, μία ημέρα μετά τη συμφωνία με τον Πορτογάλο προπονητή, δεν μπορεί να το αποφάσισε άλλος. Έσκασαν τα προβλήματα με Ελ Αραμπί, Καμαρά και Μπιέλ και… έδεσε το γλυκό. Βλέπεις τον Ελ Κααμπί να παίζει βασικός και το μυαλό του, να είναι ήδη στο Κόπα Άφρικα. Να βγαίνει σε σπριντ με τον Τζαβέλλα, τον 37χρονο παρακαλώ Τζαβέλλα και να μην μπορεί να τον περάσει. Το γεγονός ότι ο διεθνής στόπερ έμοιαζε να αντιμετωπίζει μόνος του όλη την πίεση του Ολυμπιακού, επίσης λέει πολλά. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σε ένα τέτοιο ματς, έκρινε πως η μοναδική του αλλαγή ήταν ο Γιόβετιτς αντί του Μπρίνιτς. Παραδέχθηκε το λάθος του και ο Μαυροβούνιος φορ, απέδειξε πως παρότι προερχόταν από θλάση, ότι έχει καλύτερη επαφή με την μπάλα απ’ ότι ο Ελ Κααμπί. Άλλη αλλαγή έκρινε πως δεν μπορούσε να κάνει. Αναρωτιούνται πολλοί, ποιον να έβαζε λέει από τον πάγκο που είχε. Με συγχωρείτε, αλλά στα δικά μου μάτια, αυτό λέει απαξίωση του ρόστερ. Δεν θες να βάλεις τον Ιμπόρα; Οκ… Ο Αλεξανδρόπουλος δεν θα ανέβαζε ένταση; Δεν θα έδινε μια πίεση ψηλά, ένα κουβάλημα μπάλας; Τόσο ικανοποιημένος έμεινε από τον Καρβάλιο; 

Και δεν είναι… πισωγύρισμα αυτό για την ομάδα; Μήπως έρθει και ο… Πέπε και δέσει το γλυκό, ξέρω κι εγώ; Αυτοί που ήταν στον πάγκο δηλαδή δεν μπορούσαν στο τέλος; Ο Ρίτσαρντς, ο Βρουσάι; Να δώσουν μια ντρίμπλα, μια άλλη φρεσκάδα για ένα διάστημα. Βέβαια, εκείνο που με προβληματίζει εμένα, είναι πως ο Καρβαλιάλ δείχνει ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και της εικόνας της ομάδας, σε Σέρρες και Περιστέρι. 

Αυτό αποτύπωσε στις δηλώσεις του. Δεν ξέρω αν εγώ είμαι ο περίεργος, αλλά νομίζω πως και εσείς, τουλάχιστον οι περισσότεροι οπαδοί της ομάδας, κάτι άλλο έχετε στο μυαλό σας. Ο Καρβαλιάλ έχει διαγνώσει πως ένα σοβαρό ζήτημα για την ομάδα, είναι η αμυντική λειτουργεία. Σε δύο ματς πρωταθλήματος, δεν δέχθηκε γκολ. Μόνο που στο ένα δεν σκόραρε κιόλας και πέταξε δύο βαθμούς. Βέβαια και στα ματς του πρώτου γύρου, με Πανσερραϊκό και Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν δέχθηκε γκολ, αλλά έβαλε και έξι. 

Η ομάδα έχει μπροστά της δύσκολο δρόμο, ο Καρβαλιάλ έδωσε έξι ημέρες άδεια στους παίκτες και από 28 Δεκέμβρη ενδεχομένως ορισμένοι να μην επιστρέψουν στο Ρέντη. Ο Σκάρπα δεν μάγεψε ποτέ στη χώρα μας, επιστρέφει στη Βραζιλία, ο Σολμπάκεν αποχαιρετά και βλέπω «παρκαρισμένους» για τα καλά Κίνι και Ιμπόρα και δεν αποκλείεται τίποτα. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα, είναι ποιοι θα έρθουν και τι θα δώσουν. 

Αν έρθουν παίκτες στοιχήματα, δεν θα γίνει τίποτα. Θα κάνει η ομάδα δύο νίκες, θα γκελάρει κάπου αλλού, θα ξαναφωνάζει για την κακή έτσι κι αλλιώς διαιτησία. Μόνο που η δουλίτσα (των άλλων) θα γίνεται μια χαρά, η ομάδα θα χάνει το στόχο και την επαφή με την κορυφή και η γκρίνια θα βασιλεύει στον Πειραιά, τουλάχιστον στις τάξεις του κόσμου που έχει και τα νεύρα του καθώς δεν μπορεί να δει ματς ως τις 12 Φλεβάρη. 

Αυτό είναι το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός πάνω στον Ποντένσε (gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:31 - 21.12.2023

Αυτό είναι το πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός πάνω στον Ποντένσε (gallery)

Έντονες διαμαρτυρίες έχουν οι «ερυθρόλευκοι» για τη διαιτησία στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Μία από τις φάσεις για τις οποίες φωνάζουν, είναι ένα μαρκάρισμα του Τζαβέλλα στον Ποντένσε.

Αυτός ο Ολυμπιακός που είδαμε στις Σέρρες, στο Περιστέρι, πρωτάθλημα θα είναι θαύμα να πάρει. Αν πάρει τρεις παίκτες που θα τον βοηθήσουν, μπορούμε να κάνουμε άλλη κουβέντα…