Ο διαφορετικός ΠΑΟΚ, το VAR και ο... διαλυμένος Ελ Καντουρι

Πανηγυρισμοί παικτών ΠΑΟΚ

i

©intime

Ο διαφορετικός ΠΑΟΚ, το VAR και ο... διαλυμένος Ελ Καντουρι

Μάνος Τσαλγατίδης 13:13 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:58 - 10.04.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Βόλου και τον εκ νέου τραυματισμό του Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ο ΠΑΟΚ για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο έδειξε πως είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους και συνεχίζει να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, χωρίς να θέλει να ρίξει κι άλλο νερό στον μύλο της τοξικότητας. Την ώρα που όλη η Ελλάδα ασχολούνταν με το αν οι διαιτητές του ΑΕΚ-Άρης μέθυσαν ή όχι, ο Δικέφαλος τήρησε σιγή ιχθύος όπως και όφειλε και επικεντρώθηκε στον δικό του αγώνα.

Δεν θα μπορούσαν οι «ασπρόμαυροι» να βγάλουν κάποια διαρροή; Θα μπορούσαν είναι η απάντηση. Θα τους έλεγε κανείς τίποτα ή θα τους παρεξηγούσε; Η απάντηση είναι όχι. Ωστόσο, στην Τούμπα έχουν αποφασίσει συνειδητά να απέχουν από τέτοιου είδους κινήσεις, αφού στόχος είναι να τερματίσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά και να ετοιμάσουν την ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάντως, η αλήθεια είναι πως το... πανηγύρι που στήθηκε γύρω από τη υπόθεση δείχνει πραγματικά το πόσο χαμηλά είναι ο πήχης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν συνεχιστεί αυτό βλέπω να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί όταν θα έρχονται να σφυρίζουν ξένοι από Μαυροβούνιο, Ανδόρρα και Βουλγαρία. Ενώ βλέπουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πιάσει πάτο.

Στα αποδυτήρια της Τούμπας ο Γιώργος Σαββίδης - Τα είπε με τον Λουτσέσκου και τους παίκτες (pics)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:12 - 09.04.2023

Στα αποδυτήρια της Τούμπας ο Γιώργος Σαββίδης - Τα είπε με τον Λουτσέσκου και τους παίκτες (pics)

Ο γιος του Ιβάν Σαββίδη βρέθηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Βόλου και είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ τα πράγματα για τον Δικέφαλο ήταν απλά... Το στραβοπάτημα κόντρα στον Βόλο απαγορευόταν. Η ομάδα χρειαζόταν αυτή τη νίκη, προκειμένου να πάρει τη δεύτερη της νίκη στα Play Off και να ανεβάσει την ψυχολογία της μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Ήταν λογικό μετά το 4-0 να πέσει ο ρυθμός και η ένταση, καθώς οι παίκτες έκαναν και διαχείριση ενόψει της συνέχειας. Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι το VAR.

Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ κέρδιζε με 4-0, δεν σημαίνει πως πριν το πρώτο γκολ του Βόλου δεν πρέπει να δώσει το πέναλτι που γίνεται πάνω στον Ίνγκασον. Οι VARίστες μόνο στα ματς των «ασπρόμαυρων» τυφλώνονται; Μου έχει μείνει αυτή η απορία από το φετινό πρωτάθλημα και κάτι μου λέει πως απάντηση δεν θα πάρω...

Τέλος, υπάρχει το θέμα του Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός τραυματίστηκε για ακόμα μια φορά και η αλήθεια είναι πως η εικόνα του να βγαίνει τραυματίας από το γήπεδο δεν ξένισε κανέναν. Ωστόσο, είμαι της άποψης πως όταν κάποιος βρίσκεται κάτω διαλυμένος δεν πας από πάνω του, ούτε για να τον χτυπήσεις, ούτε για να τον διαλύσεις περισσότερο. Είμαι της άποψης πως τον βοηθάς να επανέλθει και όταν κολλήσουν τα σπασμένα του κομμάτια, τότε ναι του κάνεις σκληρή κριτική, εφόσον πρέπει και την αξίζει.

Δεν φταίει ο παίκτης που έμεινε στον ΠΑΟΚ. Φταίνε αυτοί που του έκαναν την πρόταση να μείνει. Ήταν λάθος του Δικεφάλου που τον ανανέωσε; Η σούμα ναι, δείχνει πως ήταν λάθος. Παρόλα αυτά με... ξένισε η γιούχα κατά τη διάρκεια της αλλαγής του. Ο δικός μου ηθικός κώδικας λέει πως όταν κάποιος είναι κάτω, δεν πάω να τον κλοτσήσω, αλλά πάω να τον βοηθήσω να σηκωθεί...

Πάντως, ο Ελ Καντουρί ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι. Ταλαιπωρεί τον εαυτό του. Μια καλή λύση θα ήταν να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να συζητήσει με τον οργανισμό ΠΑΟΚ, πώς θα μπορούσε να τον βοηθήσει και από ποιο πόστο. Επιμένω, πως η φουρνιά του αήττητου νταμπλ πρέπει να αξιοποιηθεί. Άλλοι ως στελέχη, άλλοι ως προπονητές. Σαφώς όχι όλοι, αυτό δεν γίνεται κιόλας. Αλλά αυτή φουρνιά που νιώθει ΠΑΟΚ και ξέρει τα καλά και τα κακά του συλλόγου θα μπορούσε να βοηθήσει και στο μέλλον τους «ασπρόμαυρους».