Ο Γερεμέγεφ έδωσε τη νίκη και νέο... σύστημα

Αλεξάντερ Γερεμέγεφ

i

Intime

Ο Γερεμέγεφ έδωσε τη νίκη και νέο... σύστημα

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:56 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 21.12.2023

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ φώναξε ένα ηχηρό «είμαι εδώ» στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κερδίζει επάξια πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον του Σέρβου προπονητή. Προβληματίζοντας τον και αν ήρθε η ώρα να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του...

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπρεπε να αναζητήσει λύσεις, για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στον Παναθηναϊκό, μετά τον αποκλεισμό στο Conference League από τη Μακάμπι Χάιφα και την απώλεια της πρώτιάς στη Stoiximan Super League, εξαιτίας της ήττας από τον Ατρόμητο. Διότι ήταν προφανές πως το πρόβλημα δεν αφορούσε το φορμάρισμα, αλλά την κακή ψυχολογία.

Αναμφίβολα, είναι δύσκολο για έναν προπονητή να ανατάξει ψυχολογικά τους παίκτες του σε τρεις μέρες. Οτιδήποτε και να τους πει, όσο και να τους εμψυχώσει, το... delete δεν είναι απλό πράγμα. Κάτι που αποδείχτηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο παρά το τελικό 3-0 επί του ΝΠΣ Βόλου, αφού μέχρι το 1-0, η εικόνα δεν ήταν κολακευτική.

Χρειάστηκε ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν είχε επηρεαστεί από την φορτισμένη ατμόσφαιρα των προηγούμενων ημερών, για να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Γιατί ναι μεν ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είναι μέρος του συνόλου, ωστόσο δεν είχε αγωνιστεί καθόλου και είναι λογικό να μην βίωσε το ίδιο έντονα την απογοήτευση και την πίκρα.

Η κίνηση του Γερεμέγεφ στο 1-0, ο τρόπος που «άδειασε» τον αμυντικό του ΝΠΣ Βόλου και το πλασέ στην αντίθετη φορά του τερματοφύλακα, αφενός είναι ενδεικτικά της αξίας του και της ικανότητας του να λειτουργεί ως «φουνταριστός». Αφετέρου, αντανακλούν το καθαρό μυαλό και την ψυχραιμία που είχε ο Γερεμέγεφ και την οποία δεν είχε ο Ιωαννίδης, στις ευκαιρίες του στο πρώτο ημίχρονο.

Αντίστοιχα, δεν είναι τυχαίο πως με τον Γιούρι Λοντίγκιν στην εστία, οι αμυντικοί ένιωθαν πιο ασφαλείς και σίγουροι στις ενέργειες τους. Ο Μπρινιόλι είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας, αλλά στην παρούσα φάση μετέδιδε ανασφάλεια και εκνευρισμό στους συμπαίκτες του. Με τον Λοντίγκιν αυτό διορθώθηκε. Όπως και με τον Ζέκα στον «άξονα», από την ώρα που αντικατέστησε τον Ρούμπεν. Ο υπαρχηγός του Τριφυλλιού έχει βοηθήσει τα μέγιστα, αλλά σε αυτό το τάιμινγκ ενεργούσε εκνευρισμένος και θολωμένος.

Προφανώς, η διαχείριση ενός τόσο πλούσιου ρόστερ συνιστά σύνθετη υπόθεση, περιέχει δύσκολες αποφάσεις και αδικίες. Ακόμα και για τον πιο δίκαιο προπονητή του κόσμου. Ο Γιοβάνοβιτς έχει ελαφρυντικά που δεν χρησιμοποιεί συχνά τον Γερεμέγεφ, επειδή εφαρμόζει συστήματα με έναν επιθετικό, έχει τον Ιωαννίδη σε οργαστική κατάσταση και τον Σπόραρ, ο οποίος κόστισε 3,5 εκατομμύρια ευρώ και προέρχεται από την πρόκριση της Σλοβενίας στο Euro 2024.

Παναθηναϊκός: Ο Αντούνα φεύγει άμεσα από το Μεξικό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:48 - 20.12.2023

Παναθηναϊκός: Ο Αντούνα φεύγει άμεσα από το Μεξικό

Το τάιμινγκ που τα μεξικανικά ΜΜΕ συνέδεσαν ξανά τον Ούριελ Αντούνα με τον Παναθηναϊκό, σχετίζεται με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Κρουζ Αζούλ από έναν προπονητή που δεν θέλει τον 27χρονο εξτρέμ!

 Από την άλλη, ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ δουλεύει σκληρά με επαγγελματισμό σε καθημερινή βάση στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και με τέσσερα γκολ σε 3 συμμετοχές, με μόλις 61 λεπτά (ούτε καν 90λεπτο...), δεν μπορεί να αγνοηθεί. Έχει κερδίσει δικαιωματικά περισσότερες ευκαιρίες και εμπιστοσύνη από τον Γιοβάνοβιτς, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό στις αρχές του 2024.

Μαζί με την ενεργοποίηση του Γερεμέγεφ, ίσως ο Γιοβάνοβιτς να σκεφτεί ξανά το σχήμα με δύο επιθετικούς. Τον βοήθησε τον πρώτο καιρό της εργασίας του στον Παναθηναϊκό, τότε με τους Ιωανννίδη και Καρλίτος. Αφού οι μέσοι δεν βοηθούν πολύ, τότε ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να πάρει λύσεις από τους επιθετικούς, αφού και ο Σπόραρ είναι ένας ικανός στράικερ και σύντομα θα ανακτήσει τη φόρμα και την αυτοπεποίθηση του.