Με σωστή καθοδήγηση και τρόπο ελληνικό!

Με σωστή καθοδήγηση και τρόπο ελληνικό!

Γιάννης Πάλλας 00:53 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:55 - 31.08.2023

Η Εθνική ομάδα ξεπέρασε το εμπόδιο της Νέας Ζηλανδίας και ετοιμάζεται για τα νοκ άουτ παιχνίδια με τη Λιθουανία και το Μαυροβούνιο

Η Εθνική ομάδα αφού πέρασε από... χίλια κύματα στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε σε δύσκολη θέση, στο δεύτερο μέρος θύμισε Ελλάδα και «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αναμετρηθεί σε δυο «do or die» παιχνίδια την Παρασκευή (1/9) με τη Λιθουανία και την Κυριακή (3/9) με το Μαυροβούνιο.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη με καθοδηγητή τον Τόμας Ουόκαπ, σημείο αναφοράς τον Ιωάννη Παπαπέτρου που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με το εθνόσημο και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι ο παίκτης-κλειδί και ρυθμιστής του παιχνιδιού στο δεύτερο 20λεπτο η «επίσημη αγαπημένη» έκανε όλο τον κόσμο να αισθανθεί υπερήφανος. Με τον τρόπο που κέρδισε. Τον δικό μας τρόπο. 

Εκείνον που έχει οδηγήσει το ελληνικό μπάσκετ σε μεγάλες επιτυχίες, καθώς στηρίχθηκε στο πολύ καλό κλίμα, το πάθος, την αυταπάρνηση, την παρότρυνση του ενός προς τον άλλον και έναν καθοδηγητή στην άκρη του πάγκου με την εμπειρία του Δημήτρη Ιτούδη.

Ήταν εκείνος που όταν η ελληνική ομάδα πήρε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο μέσα από την καταπληκτική άμυνα του Θανάση Αντετοκούνμπο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προσέδωσε ηρεμία και σιγουριά στους παίκτες του για να κάνουν τη δουλειά.

Άλλαξε πολλά σχήματα, έπαιξε με Παπανικολάου και Παπαπέτρου στην ίδια πεντάδα, γεγονός που δεν το έχει συνηθίσει στα φιλικά αλλά και στα προηγούμενα επίσημα ματς, ανακάτεψε την τράπουλα και στο τέλος οδήγησε με τους παίκτες του να εκτελούν πιστά το πλάνο την Εθνική ομάδα στη νίκη.

Το γεγονός ότι οι διεθνείς πήγαν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στις διεκδικούμενες κατοχές και τις κέρδισαν, όπως και στα ριμπάουντ ήταν ένα στοιχείο κλειδί για την ανατροπή του σκηνικού από το -15 (28-43 στο 18.20’’) του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Έλληνες παίκτες άντεξαν στο «ξύλο» των Νεοζηλανδών και είχαν το «καθαρό μυαλό» να φτάσουν στη νίκη μέσα από στοχευμένες επιθέσεις, οδηγώντας με την πιεστική άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου κυρίως από τους Θανάση Αντετοκούνμπο, Τόμας Ουόκαπ, Κώστα Παπανικολάου, Μιχάλη Λούντζη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιώργου Παπαγιάννη τον αντίπαλο σε 21 λάθη!

Αυτή η Εθνική ομάδα έχει δείξει ως τώρα ότι παρά τις απουσίες μπορεί να μείνει όρθια, γιατί παλεύει κάθε μπάλα. Κι όταν παλεύεις κάθε κατοχή, μόνο καλά πράγματα μπορείς να περιμένεις.

Ασφαλώς και οι αναμετρήσεις με τη Λιθουανία και το Μαυροβούνιο είναι δύσκολες, αλλά οι διεθνείς θα μπουν στο παρκέ από το πρώτο λεπτό για να κερδίσουν αυτό που τους αναλογεί. Και είναι αποφασισμένοι να το πράξουν με τον δικό τους τρόπο. Τον ελληνικό.