Ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει την Euroleague

Κώστας Παπανικολάου

i

Κώστας Παπανικολάου / © Intime

Ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει την Euroleague

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:37 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:27 - 25.02.2023

Ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μια φορά τα δόντια του, με τους Ερυθρόλευκους να περνούν και από την έδρα της Βαλένθια, σκορπίζοντας πλέον τρόμο στους αντιπάλους τους! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ξεκινάμε από μια αλήθεια. Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια το είδα μόνο αποσπασματικά στο αμάξι, καθώς ήμουν στο δρόμο της επιστροφής στο γραφείο από το κλειστό των Λιοσίων. 

Τάιμ άουτ για να σας πω πως έρχεται φρέσκος Νίκολα Μιλουτίνοφ σύντομα, με τον Σέρβο γίγαντα να λέει πραγματάκια που για τους φίλους του Ολυμπιακού θα έχουν αξία. Τέλος το τάιμ άουτ. 

Είχα λοιπόν αφήσει τον Ολυμπιακό στα χέρια του Νίκου Καλαμπάκα και εκείνος μου τον επέστρεψε στο -15. Όχι καλέ, δεν τον λέω γκαντέμη, απλά παραθέτω δεδομένα. Νικόλα σε ευχαριστούμε για όλα. 

Γρήγορο μπάσκετ, καλή κυκλοφορία και άμυνα που έκανε τον Ολυμπιακό να ασφυκτιά ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου για την Βαλένθια. Ο Ολυμπιακός από την άλλη τα είχε βρει σκούρα. Στο δεύτερο μισό όμως το παιχνίδι άλλαξε άρδην. 

Ο Ολυμπιακός πίεζε σαν δαίμονας τη μπάλα, ανάγκασε τη Βαλένθια σε λάθη, βρήκε σκορ στο ανοιχτό γήπεδο και ευστόχησε στα ελεύθερα σουτ που του έδινε η άμυνα. Ειδικά όταν έγινε και το τελευταίο, τα πάντα ήταν ευκολότερα και το «διπλό» ήρθε άνετα.

Παπανικολάου από άλλο πλανήτη, Βεζένκοφ να κάνει τα δικά του, Ουόκαπ και Σλούκας να μοιράζουν και να σκοράρουν σε κρίσιμα σημεία, ο ΜακΚίσικ ήταν άλογο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ανακατεύοντας την τράπουλα, έδειξε για ακόμα μια φορά πως είναι… σκακιστής υψίστου επιπέδου. 

Πάμε τώρα στο παρασύνθημα. To Final Four του Κάουνας είναι να διεξαχθεί στις 19-21 Μαΐου. Την Κυριακή 21 Μαΐου λοιπόν, θα μάθουμε ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα της Euroleague. Μετά ΚΑΙ από την ανατροπή από το -17 που αποτελεί την 7η σερί νίκη τους, αλλά κυρίως από τη συνεχόμενη βελτίωση που δείχνει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήρθε η ώρα για μια πρόβλεψη.

Την Κυριακή 21 Μαΐου λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα είναι στο Κάουνας και θα πανηγυρίζει την κατάκτηση της Euroleague για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Εμείς το λέμε, εσείς κρατήστε το. Μπορεί να μας γλεντήσετε στο τέλος, μπορεί όμως και να μας αποθεώνετε (τι είπες τώρα ρε Αχιλλέα; ). Όλα θα φανούν σε περίπου τρεις μήνες. 

Μέχρι τότε πρέπει απλά να απολαύσουμε αυτό που βλέπουμε. Την κορυφαία ομάδα της Euroleague δηλαδή να παρελαύνει και να παίζει μπάσκετ που σε κάνει να μένεις με το στόμα ανοιχτό!

ΥΓ. Ο Κώστας Παπανικολάου στα 33 του παίζει το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του. Καταπληκτικός απλά.

ΥΓ2. Παρακολούθησα την Εθνική που λέτε από κοντά και θέλω να σταθώ σε τρεις παίκτες.

1. Πόσο λείπεις από την Euroleague ρε μεγάλε Νίκολα Μιλουτίνοφ; 

2. Ο Δημήτρης Μωραΐτης είναι ο επόμενος ηγέτης της Εθνικής

3. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έδειξε πως έχει μπει ξανά στο σωστό δρόμο. Εάν συνεχίσει έτσι, σύντομα θα τον δούμε στην Euroleague ή ακόμα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

ΥΓ3. Εγώ ήδη ψάχνω για δωμάτιο στο Κάουνας… 

Tags: