Ο χρήστης «Ολυμπιακός» αισθάνεται «Βασιλιάς» στην τοποθεσία ΣΕΦ
i

O Γιώργος Μπαρτζώκας/ΙΝΤΙΜΕ

Ο χρήστης «Ολυμπιακός» αισθάνεται «Βασιλιάς» στην τοποθεσία ΣΕΦ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 07:15 - 21.01.2023 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 21.01.2023

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πάτησε την Ρεάλ Μαδρίτης και βρίσκεται πλέον στην κορυφή της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός, έδειξε ένα από τα πολλά καλά του πρόσωπα απέναντι στην Ρεάλ και μπόρεσε να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη, η οποία τον φέρνει και πάλι στην κορυφή της κατάταξης σε όλη την Euroleague. Και λέμε ένα από τα πολλά καλά του πρόσωπα, διότι κόντρα στη Βασίλισσα έδειξε πως η άμυνα μπορεί να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη, μέσα από την οποία θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο του. 

Γενικά, μέσα στη σεζόν έχει δείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί απέναντι στον αντίπαλο και να κινηθεί ανάλογα. Έτσι έπραξε και απέναντι στην Ρεάλ, παίρνοντας μια νίκη που δεν ήρθε μέσα από μπάσκετ που διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά από μπασκετικό ξύλο, άμυνα από γρανίτη και πάθος το οποίο ξεχείλιζε. 

Οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί, όμως δεν θέλω να σταθώ για αρχή σε αυτούς που κουβάλησαν επιθετικά. Το πρώτο όνομα που μου έρχεται στο μυαλό λοιπόν, δεν είναι άλλο από αυτό του Τάρικ Μπλακ. Ο Αμερικανός είχε μόλις 1 ριμπάουντ στο πρώτο μισό του αγώνα, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο, σαν έτοιμος από καιρό, έκανε την διαφορά, μαζεύοντας 8 (9 συνολικά), ρίχνοντας άπειρο ξύλο στον Ταβάρες και τον Πουαριέ και παίζοντας άμυνα ακόμα και στους περιφερειακούς της Ρεάλ! Έβαλε παράλληλα και 5 ποντάκια στο τέλος, οπότε όλα θετικά για τον Αμερικανό. Το έχουμε ξαναπεί άλλωστε ότι ο Μπλακ ήταν ένα ελεγχόμενο ρίσκο που πήρε ο Γιώργος Μπαρτζώκας το καλοκαίρι, καθώς απέκτησε έναν σέντερ που προοριζόταν για τρίτος, όμως η ποιότητά του είναι για βασικός. Παρόλα αυτά οι τραυματισμοί τον άφησαν πίσω, όμως πλέον, όντας υγιής και συνειδητοποιημένος, μπορεί να κάνει την διαφορά. Δεν τον νοιάζει αν θα παίξει 0 ή 30. Τον ενδιαφέρει το καλό της ομάδας και αυτό είναι κάτι σπάνιο. Βέβαια ο Ολυμπιακός συνολικά έχει μόνο σπάνιους χαρακτήρες. Δεν είναι τυχαίο το κλίμα που βγαίνει προς τα έξω, ούτε πως έσπευσαν όλοι να μιλήσουν για τον Χρήστο Μπαφέ. 

Περισσότερα για τον Χρήστο δεν θα πούμε εδώ. Θα πούμε μόνο πως είναι μαχητής και θα βγει και πάλι νικητής!

Ας επιστρέψουμε στα αγωνιστικά και να πάμε στους παίκτες που κουβάλησαν στην επίθεση, ξεκινώντας από τον Τόμας Ουόκαπ. Ο Αμερικανός είναι πάντα ελίτ στην άμυνα, όμως αυτή την φορά ήταν και στην επίθεση, καθώς σταμάτησε στους 18 με εξαιρετικά ποσοστά και καλάθια που μετρούσαν διπλά, καθώς ήρθαν όταν η Ρεάλ πάλεψε για την ανατροπή. 

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague με τον Ολυμπιακό στην 1η θέση!
EUROLEAGUE

22:54 - 20.01.2023

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague με τον Ολυμπιακό στην 1η θέση!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Ρεάλ, όπως την είχε νικήσει στη Μαδρίτη και πλέον είναι αυτός στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έπειτα από 20 αγώνες στη διοργάνωση. Νίκη οκτάδας για τη Ζαλγκίρις, «γκάφα» της Εφές στην Πόλη.

Από εκεί και πέρα ο Σάσα Βεζένκοφ, ακόμα και σε μέρα που δεν ήταν όσο εύστοχος μας έχει συνηθίσει (6/9 δίποντα, 0/6 τρίποντα), είχε και πάλι 15 πόντους, έκανε 2 μπλοκ (ναι, μπορεί να κάνει και αυτό), μάζεψε 5 ριμπάουντ και για ακόμα μια φορά έδειξε πως είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης! 

Τέλος, δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε για τον Κώστα Σλούκα. 11 πόντοι, μεγάλα σουτ. 6 ασίστ και μαεστρική οργάνωση όταν χρειάστηκε. Ακόμα μια απόδειξη πως αυτός είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και πως μαζί του η ομάδα μπορεί να πάρει μακριά. 

Γενικά ο Ολυμπιακός έμοιαζε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, ακόμα και όταν η Ρεάλ απειλούσε. Η διαφορά έφτασε στους 5 στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως ο Ολυμπιακός έμοιαζε να έχει το μυαλό του ακριβώς εκεί που πρέπει, με την Ρεάλ να είναι τρικυμία. Φυσικά αυτό πιστώνεται στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους συνεργάτες του, που στο πνευματικό κομμάτι ετοίμασαν άψογα την ομάδα. 

Εξάλλου, για να είσαι στην κορυφή, όπως είναι τώρα ο Ολυμπιακός, θέλει πολλά πράγματα και η ομάδα του Πειραιά έχει ως μεγάλο ατού το γεγονός πως στον πάγκο κάθεται ένας άνθρωπός που ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, πότε να το κάνει και αυτό αποδίδει. Προφανώς θα έχει και τις κακές του στιγμές, όμως αυτές είναι όλο και λιγότερες. Η εμπειρία του άλλωστε και η καθολική αποδοχή που χαίρει από τον κόσμο του Ολυμπιακού, τον βοηθά να έχει καθαρό μυαλό στα παιχνίδια. Είναι ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα σε μια χρονιά απόλυτης κυριαρχίας που ένα σουτ της στέρησε το τέλειο, να φτάσει δηλαδή και στον τελικό της Euroleague. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Μπορεί να τα καταφέρει φέτος. 

Ήταν λοιπόν μια πολύ όμορφη Παρασκευή αυτή που πέρασε ο Ολυμπιακός, που δείχνει με κάθε τρόπο πως είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και το έχουν καταλάβει πολλοί αντίπαλοι ήδη… 

ΥΓ. Πανέμορφη η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Το αξίζει αυτή η ομάδα και ο κόσμος το καταλαβαίνει. Θα την ξαναζήσουμε πολλές φορές φέτος. 

ΥΓ2. Μα τι ΜΑΓΙΚΟΣ Τάρικ Μπλακ πραγματικά! 

ΥΓ3. Τώρα Βασίλης Σπανούλη και Περιστέρι, μετά έρχεται και η Μακάμπι. Φουλ μπασκετική εβδομάδα ακολουθεί! 

Tags: