Βασίλη Σπανούλη σε ευχαριστούμε που υπάρχεις...

Ο Βασίλης Σπανούλης στη θρυλική βραδιά του

i

©Intime

Βασίλη Σπανούλη σε ευχαριστούμε που υπάρχεις...

Aχιλλέας Μαυροδόντης 20:50 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 18.09.2023

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για έναν από τους ήρωες των παιδικών του χρόνων, τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος μας χάρισε δύο δεκαετίες αναμνήσεων και δύο βραδιές που θα θυμόμαστε για χρόνια...

Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάμε για τον Βασίλη Σπανούλη, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού ήταν απαραίτητο να ζήσει την καλύτερη δυνατή στιγμή. Και το έζησε.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προετοιμαζόταν για μήνες, ώστε να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον παίκτη που άλλαξε την ιστορία του. Νέος και ειδικός φωτισμός, βίντεο με πολλές εκπλήξεις, εργαζόμενοι για συγκεκριμένες εργασίες και γενικά, με τεράστια μεθοδικότητα. Κάπως έτσι είδαμε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Αυτό που ΑΞΙΖΕ ο Βασίλης Σπανούλης!

Βλέποντας τις φωτογραφίες που είχε ετοιμάσει ο Ολυμπιακός, άπαντες ένοιωσαν μια νοσταλγία. Τα συναισθήματα ζωντάνεψαν και πάλι και ουσιαστικά όλοι ζήσαμε ξανά τις μεγάλες στιγμές του Βασίλη Σπανούλη. Και αυτές είναι πολλές.

Τα τρίποντα στο ΟΑΚΑ, η μεγάλη εμφάνιση στον τελικό του Λονδίνου, η ασίστ στον Πρίντεζη στην Πόλη, η στιγμή που έγινε πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας, η τελευταία του είσοδος στην φυσούνα στο ματς με τη Χίμκι και πολλά ακόμα.

Μπορεί κανείς να μιλάει για μέρες όταν αναφέρετε στον Βασίλη Σπανούλη. Ξαναλέμε, είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού και για δύο μέρες τώρα ζούσαμε και πάλι στον αστερισμό του. Ο κόσμος, ως όφειλε, γέμισε σχεδόν το ΣΕΦ και η βραδιά ήταν απλά μαγική.

Φάνηκε άλλωστε πως και ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης το χάρηκε με την ψυχή του. Αποκορύφωμα η πανέξυπνη ιδέα να πατήσουν το κουμπί που ενεργοποιούσε τον μηχανισμό που κατέβασε την φανέλα τα παιδιά του και η σύζυγός του. Πόση υπερηφάνεια να αισθάνεται άραγε η οικογένειά του; Πόσο όμορφο είναι να βλέπεις έναν δικό σου άνθρωπο να τον λατρεύουν εκατομμύρια κόσμου; Περιπτώσεις που τα λόγια είναι περιττά και η πάμπλουτη ελληνική γλώσσα, μοιάζει φτωχή.

Γενικά ο Ολυμπιακός, όπως είπαμε, έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε για τον αρχηγό του.

Όσο για τα λόγια των Αγγελόπουλων, του Πρίντεζη και του Παπανικολάου και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Τα είπαν όλα.

Το θέμα όμως είναι το εξής. Δυστυχώς το… ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα τελειώνει και μετά τον αστερισμό του Βασίλη Σπανούλη, πλέον άπαντες πρέπει να ξεχάσουμε όλο αυτό το υπέροχο διήμερο και να γκαζώσουμε για τη σεζόν που έρχεται.

Βασίλης Σπανούλης Sportal

Επιτρέψτε μου μια παρένθεση όμως. Πιτσιρικάκος ακόμα, το 2006 και το 2007 (12 και 13 χρονών), δεν έχανα ματς της Εθνικής ούτε με αίτηση. Ο Βασίλης Σπανούλης από τότε έδειχνε το ποιος είναι. Για να μπορέσω λοιπόν να «αντιγράψω» την κίνηση του Βασίλη Σπανούλη από το ματς απέναντι στην Κροατία, μου πήρε μήνες και φυσικά δεν υπήρχε καμία επιτυχία στο αποτέλεσμα.

Μικρά πραγματάκια σε κάνουν να αγαπήσεις κάτι. Αυτή η φάση όμως ήταν η πρώτη που είδα σαν παιδί και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. «Τι κάνει ο τύπος;» έλεγα στον πατέρα μου. Πού να ήξερα πως ήταν απλά μια φάση από τις δεκάδες που θα έβγαζε τα επόμενα χρόνια.

Πού να ήξερα ότι θα έφτανα να φωνάζω μπροστά στην τηλεόραση το 2012 χωρίς καν να θυμάμαι, εκείνη τη στιγμή, το μυθικό τρίποντο από το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας; Πού να φανταστώ όλα όσα ακολούθησαν;

Βασίλη Σπανούλη, είσαι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το ελληνικό μπάσκετ στην μετά – Γκάλη εποχή. Είσαι ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού και είσαι ένα παράδειγμα που όμοιό του δεν ξέρουμε αν θα δούμε ποτέ ξανά.

Σε ευχαριστούμε για όσα έκανες για το μπασκετάκι μας, σε ευχαριστούμε απλά που υπάρχεις.

ΥΓ. Για τα αγωνιστικά δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε τώρα. Πολλές απουσίες για τον Ολυμπιακό και μια προετοιμασία γεμάτη θέματα τραυματισμών. Μόλις όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ξανά όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, τότε ναι, θα μπορούμε να πούμε πράγματα.

ΥΓ2. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι αλλαγές στο ΣΕΦ. Και είναι μόνο η αρχή για όλα όσα θα επακολουθήσουν!

ΥΓ3. Γιώργο Πρίντεζη ετοιμάσου. Σύντομα έρχεται η σειρά σου!

Έρχεται η βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη: Ο Ολυμπιακός προανήγγειλε την απόσυρση της φανέλας του
EUROLEAGUE

20:35 - 17.09.2023

Έρχεται η βραδιά του Γιώργου Πρίντεζη: Ο Ολυμπιακός προανήγγειλε την απόσυρση της φανέλας του

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης του Ολυμπιακού για την απόσυρση της φανέλας του Βασίλη Σπανούλη, η παρουσιάστρια της βραδιάς, Δώρα Παντέλη, προανήγγειλε πως σύντομα θα έχουμε ακόμα μια τέτοια βραδιά, αλλά αυτή τη φορά για τον Γιώργο Πρίντεζη!