Δεν πάει για το 11-0, αλλά για το τρόπαιο!

Δεν πάει για το 11-0, αλλά για το τρόπαιο!

Ο Ολυμπιακός δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το σερί νικών απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς το μόνο που ενδιαφέρει τους Ερυθρόλευκους είναι το Κύπελλο! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα απέναντι στον Άρη και έδειξε από νωρίς την ανωτερότητά του, φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Final 8 του Κυπέλλου. Από την άλλη, στο δεύτερο παιχνίδι της δεύτερης ημέρας, ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε αφάνταστα απέναντι στον Κολοσσό, όμως στο τέλος και εκείνος πήρε τη νίκη και την πρόκριση στους «4».

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα συναντηθούν οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν, μετά από το Σούπερ Καπ, την Euroleague  και το πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να μετράει μόνο νίκες! Μάλιστα, εάν αναλογιστούμε πως πέρσι οι Ερυθρόλευκοι μετρούσαν 7 σερί επιτυχίες επί του Αιώνιου αντιπάλου  (μια εξ αυτών μάλιστα στα «Δύο Αοράκια» και στον τελικό του Κυπέλλου), ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του μετρούν 10 νίκες στη σειρά απέναντι στον Παναθηναϊκό!

Λαρεντζάκης στο Sportal: «Δεν λέει τίποτα το 10-0 με τον Παναθηναϊκό» (vid)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

20:22 - 17.02.2023

Λαρεντζάκης στο Sportal: «Δεν λέει τίποτα το 10-0 με τον Παναθηναϊκό» (vid)

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε εύκολα έναντι του Άρη στα ημιτελικά του Final 8 και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ανέλυσε τους λόγους της επικράτησης στην κάμερα του Sportal, ενώ τόνισε πως το σερί απέναντι Παναθηναϊκό δεν λέει κάτι ενόψει του ημιτελικού.

Βέβαια αυτά είναι καλά για να τα γράφουμε εμείς ή έστω για να κάνει ο καθένας λίγη πλάκα μετά τα ματς, όμως επί της ουσίας στον Ολυμπιακό κανείς δεν το έχει στο μυαλό του αυτό. Το μόνο που σκέφτονται οι Πειραιώτες είναι το τρόπαιο και η επιθυμία τους να το σηκώσουν στον ουρανό του Ηρακλείου το βράδυ της Κυριακής (19/2).

Από την άλλη, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, ίσως και να λειτουργήσει ως κίνητρο, όμως η αλήθεια είναι πως, όσο κίνητρο και να έχουν οι πράσινοι, παραμένουν το αουτσάιντερ. Το μπάσκετ που παίζει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά διαστημικό, ο τρόπος με τον οποίο βρίσκει ο ένας τον άλλον στο παρκέ είναι για σεμινάριο και μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε στην κορυφαία ομάδα της Euroleague στην παρούσα φάση. 

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπορεί να πάρει το τρόπαιο, θέλει να πάρει το τρόπαιο και πρέπει να πάρει το τρόπαιο, όχι γιατί έτσι λέμε εμείς, αλλά γιατί έτσι προστάζει η μπασκετική λογική. Υπομονή λοιπόν λίγες ώρες, προκειμένου να μάθουμε ποιος από τους «αιώνιους» θα προκριθεί στον τελικό! 

Για το ματς με τον Άρη επίτηδες δεν σχολιάζουμε κάτι. Δεν έχει κανένα νόημα, καθώς ο Ολυμπιακός έκανε από την αρχή το κομμάτι του και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και αμφισβήτησης. το να ξαναπούμε πως ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Τάρικ Μπλακ είναι παικταράδες είναι περιττό. 

ΥΓ. Ηράκλειο και Κρήτη μου αγαπημένη! Πόσο όμορφη πόλη, πόσο ωραίοι άνθρωποι! 

ΥΓ2. Μέχρι στιγμής το Sportal σας έχει μεταφέρει όλο τον παλμό του Ηρακλείου, με 15 συνεντεύξεις από την Κρήτη και μπόλικο ρεπορτάζ. Λογικά προλαβαίνουμε… άλλα τόσα! 

ΥΓ3. Ως διοργάνωση, το Final 8 έχει πάει ρολόι, με τα πάντα να είναι στην εντέλεια. Το ότι ο κόσμος ήταν λίγος την πρώτη ημέρα, εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Θα δείτε πως σήμερα θα γίνεται χαμός! 

ΥΓ4. Να έρχεσαι στην Κρήτη και να ανεβάζεις πυρετό. ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ!