Εφιάλτης στο δρόμο με τους Βάσκους

Ολυμπιακός

i

© Intime

Εφιάλτης στο δρόμο με τους Βάσκους

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Μπασκόνια, είναι στο 0-2 τόσο με τους Βάσκους, όσο και με την Μπαρτσελόνα και πλέον τα περιθώρια στενεύουν για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε να γράφουμε για το παιχνίδι με θετική διάθεση. Μας κόπηκε όμως αυτή και σύντομα με την εικόνα του Ολυμπιακού όσο περνούσε η αναμέτρηση με την Μπασκόνια.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έδειξε τα δόντια του αμυντικά. Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ερυθρόλευκοι «έπνιξαν» την Μπασκόνια και έδειξαν ότι μπορούν να φύγουν με χαμόγελο από τη Βιτόρια. Κάπου εκεί όμως άρχισε ο προβληματισμός.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πολλά σουτ που έδωσαν αβίαστα στους Βάσκους, έκαναν λάθη και με ένα 11-0 οι Βάσκοι πέρασαν μπροστά. Άντε πάλι ανηφόρα. Ο Ολυμπιακός με Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ έδειξε και πάλι πως αντέχει. Το ημίχρονο στο -1, αλλά και πάλι... όλα λάθος.

Τα λάθη του Ολυμπιακού, τα πολλά χαμένα λέι απ, το χαμένο μυαλό και η κακή άμυνα, έδωσαν στην Μπασκόνια αέρα. Αέρα που ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός πάλεψε να επιστρέψει, της επέτρεψε να έχει καθαρό μυαλό και να βάλει όλα τα κρίσιμα σουτ. Γενικότερα, μια εφιαλτική βραδιά για τους Πειραιώτες στη χώρα των Βάσκων... 

Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έπεσε στην... παγίδα για την οποία είχε μιλήσει ο προπονητής του πριν από την αναμέτρηση. «Το να αντιδράς συνέχεια δεν είναι λογική στην Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βάζει τους κανόνες και οι άλλοι να αντιδρούν... Απαιτείται ένα καλό και ώριμο παιχνίδι και να δρούμε και όχι να αντιδρούμε». Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει την Μπασκόνια να ψάχνει απαντήσεις απέναντί του. Όμως δεν τα κατάφερε και βρέθηκε πάλι σε ρόλο κυνηγού, ψάχνοντας την αντίδραση. Λογικό και επόμενο λοιπόν, να γνωρίσει ακόμα μια ήττα. 

Τι συμβαίνει όμως τώρα; Τώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να τρέξει! ΟΙ Πειραιώτες έχουν αφήσει πολλά ματς να τους ξεφύγουν... τσάμπα, είναι στο 0-2 απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια και πρέπει να επιστρέψει στις επιτυχίες άμεσα, εάν θέλει να έχει ελπίδες. Με τις 11 νίκες που έχει σημειώσει, είναι ακόμα μέσα στα πράγματα. Πρέπει όμως να αυξήσει το νούμερο σημαντικά, ώστε να συνεχίσει τη σεζόν και μετά τα μέσα Απριλίου, όπου τελειώνει η κανονική διάρκεια. 

Έχει το μέταλλο; Ναι. Έχει έναν προπονητή που έχει δείξει ότι δεν... χαμπαριάζει στα δύσκολα; Ναι. Έχει διοίκηση που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα; Ναι. Κάποια στιγμή λοιπόν όλα αυτά θα βγουν. Ναι, το ξέρω πως είμαστε κουραστικοί, όμως το να αρχίσουμε την μηδενιστική κριτική, δεν έχει νόημα. Το να πούμε όμως κάποια πράγματα που δεν μας άρεσαν και να τονίσουμε κάποια θετικά, ναι, αυτό είναι το ορθό. 

Πάμε να δούμε τα αρνητικά. Ο Γκος και ο Ουόκαπ δεν βρέθηκαν στην καλύτερη κατάστασή τους. Κανείς από τους δύο δεν ήταν στο 100% τους. Ο μεν Ουόκαπ, ελέω των φάουλ, δεν βρήκε ποτέ ρυθμό. Ο δε Ουίλιαμς - Γκος αστόχησε σε απαράδεκτες ενέργειες που η ποιότητά του επιβάλλει να ευστοχήσει. Είχε βέβαια 8 ασίστ. Το δικό μου ερωτηματικό είναι γιατί δεν πήρε, για ακόμα ένα ματς, καθόλου χρόνο ο Ναζ Μήτρου Λονγκ

Δεν είναι έτοιμος; Ακόμη; Κάτι πάει λάθος τότε. Δεν κάνει; Γιατί αποκτήθηκε τότε; Έστω και δοκιμαστικά, ο Ναζ Μήτρου Λονγκ έπρεπε να πάρει χρόνο στο παρκέ. Κι ας ήταν κακός εν τέλει. Θα είχε λυθεί το κάθε ερώτημα σχετικά με το γιατί δεν παίζει. Γιατί κακός παίκτης δεν είναι σε καμία περίπτωση. 

Από εκεί και πέρα, πάμε στα θετικά, γιατί, ειλικρινά, βαρέθηκα να γκρινιάζω κι εγώ. Θετικά λοιπόν.

1. Νίκολα Μιλουτίνοφ

Νίκολα Μιλουτίνοφ

Ο Σέρβος έδειξε την ποιότητά του, ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού με τους 12 πόντους και τα 14 ριμπάουντ, ταίριαξε απόλυτα με τον Φιλίπ Πετρούσεφ και δείχνει ότι η συνέχεια θα είναι αυτή που προστάζει η τεράστια ποιότητά του. 

2. Αϊζάια Κάνααν 

Αϊζάια Κάνααν

Ο Αμερικανός, μετά το κακό του ματς στην Βαρκελώνη, έδειξε τα δόντια του. Έκανε το κάτι παραπάνω, είχε τρομερά ποσοστά στα τρίποντα, όμως μετά από ένα σημείο χάθηκε στην μετριότητα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Το είχαμε πει όμως πως δεν θα κάνει ξανά παιχνίδι με 0/4, όπως και ο Πίτερς δεν θα υπάρξει ξανά τόσο άστοχος και νωχελικός στο ματς. 

3. Φίλιπ Πετρούσεφ

Φιλίπ Πετρούσεφ

Ο Σέρβος έδειξε με συνοπτικές διαδικασίες την ποιότητά του. Έπαιξε τον Μονέκε καλύτερα από όλους, κινήθηκε εξαιρετικά χωρίς τη μπάλα, βρισκόταν με... κλειστά μάτια με τον Μιλουτίνοφ και βοήθησε τρομερά στα ριμπάουντ. Έβαλε και τα σουτ του. Με λίγα λόγια, έδειξε το ποιος είναι και η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη! 

Αυτά για την ώρα. Ο Ολυμπιακός καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του και κόντρα στη Μακάμπι μπορεί να το κάνει και μάλιστα με επιτυχία. Μένει να το δείξει και στο παρκέ, γιατί ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου και ειδικά του τρίτου δεκαλέπτου, δεν μπορεί να πάει μακριά. 

ΥΓ. Διαβολοβδομάδα με όλη την σημασία της λέξεως. Ανασύνταξη εδώ και τώρα, γιατί εάν ο Ολυμπιακός δεν επιστρέψει στο καλό μπάσκετ, η χρονιά θα έχει μπόλικα ζόρια! 

ΥΓ2. Για το Θεό ρε παιδιά εκεί στα social. Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή και μάλιστα, εκπληκτικό. Ξεχάσαμε ξαφνικά το ότι εδώ και δύο σερί χρόνια είναι ο κορυφαίος της Ευρώπης; Έλεος! 

ΥΓ3. Τέσσερα χρόνια κλείνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την επιστροφή του στον αγαπημένο του Ολυμπιακό. Τέσσερα χρόνια που τα είχαν όλα. Προσωπικά, ευελπιστώ να αυξηθούν πολύ ακόμα! 

🔴Μπασκόνια - Ολυμπιακός 80-69: Το καράβι γέρνει επικίνδυνα... - Sportal Euroleague Show