Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η διαφορά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός / Intime

Καλώς ή κακώς, αυτή είναι η διαφορά Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Aχιλλέας Μαυροδόντης 01:06 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 03:30 - 12.06.2023

Ο Ολυμπιακός έκανε μια κυριαρχική εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό και με τον πλέον εμφατικό τρόπο έδειξε ποια είναι η πραγματική διαφορά του με τον «αιώνιο» αντίπαλο. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Στο ΣΕΦ είχαμε μια… επιστροφή στην κανονικότητα. Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι πως είναι πολύ καλύτερη ομάδα, κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και έδειξε πως ο Παναθηναϊκός θέλει ακόμα δρόμο για να τον φτάσει.

Προς Θεού, δεν θέλουμε να μειώσουμε τον Παναθηναϊκό σαν κλαμπ. Είναι από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης και αυτό δεν αλλάζει. Ο σχεδιασμός που έχει γίνει όμως το καλοκαίρι έφερε το αποτέλεσμα που είδαμε. Του χρόνου θα είναι διαφορετικά τα δεδομένα, όμως φέτος η κατάσταση είναι ξεκάθαρη και στο παρκέ οι Πειραιώτες δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης.

Από την αρχή ο Ολυμπιακός είχε θέσει το τέμπο του και μόνο στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, λόγω ενός νεκρού διαστήματος έχασε το προβάδισμα. Και αυτό όμως για λίγο.

© Ιntime

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η δεύτερη πεντάδα του Ολυμπιακού έδειξε τα δόντια της. ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης έβγαλαν ενέργεια, η άμυνα έφερε εύκολους πόντους στην επίθεση και ο Παναθηναϊκός έχασε το μυαλό του. Εάν μάλιστα δεν είχε ένα καλό δίλεπτο από το 18’ μέχρι το 20’, η ανάπαυλα θα έβρισκε τους Ερυθρόλευκους με ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα από το +8.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρη. Οι Ερυθρόλευκοι, πάντα μέσα από την άμυνα, έβρισκαν ρυθμό και εύκολους πόντους στην επίθεση, έπαιρναν σωστές αποφάσεις στο 5-5 και τα πάντα έγιναν ευκολότερα, καθώς και ο Παναθηναϊκός έμεινε από δυνάμεις.

Τι σημαίνει όμως αυτό το +23; Απολύτως τίποτα! Ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει τη νίκη στο ΣΕΦ και το έκανε. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Ολυμπιακός καλείται και να την τελειώσει.

Στον Παναθηναϊκό υπήρξε ενθουσιασμός με τις θετικές εμφανίσεις στα πρώτα δύο παιχνίδια, όμως το τρίτο αποτέλεσε ένα εφιάλτη.

Στο χέρι του Ολυμπιακού είναι λοιπόν να δείξει και πάλι το ποοιος είναι πραγματικά και να τελειώσει την σειρά και το θέμα του τίτλου.

Δεν είναι λίγο πράγμα να κατακτήσεις σερί νταμπλ και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία. Αυτό πρέπει να μείνει στο μυαλό των Πειραιωτών. Αν και μας έχουν αποδείξει φέτος πως δεν μένουν σε αποτελέσματα. Μετά από ήττες ακολούθησαν θρίαμβοι. Κάτι τέτοιο αναμένουμε και στην συνέχεια. Πάντα και το τονίζουμε, με όλο τον σεβασμό στον Παναθηναϊκό. Αγωνιστικά όμως, τα πράγματα ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρα.

Ας αφήσουμε το αγωνιστικό στην άκρη όμως, γιατί οφείλουμε να σταθούμε σε έναν παίκτη που έδειξε έμπρακτα το τι σημαίνει για εκείνον ο Ολυμπιακός και το να χαρίσει σε εκείνον ένα πρωτάθλημα. Τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο σταρ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στον προηγούμενο αγώνα και από τότε έκανε αγώνα δρόμου για να μπορέσει να δώσει το «παρών» στο ματς του ΣΕΦ.

Καθημερινές θεραπείες, που ξεκίνησαν αμέσως μετά το νοσοκομείο και πολλή δουλειά, που είχε ως αποτέλεσμα, πριν το παιχνίδι να τον δούμε να μπαίνει στην 12άδα. Μπορεί να πάει στο ΝΒΑ, μπορεί και να μην πάει. Στον Ολυμπιακό όμως αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο. Είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα και έχει δείξει ότι την τιμά και την ματώνει. Μακάρι να μην φύγει. Παρόλα αυτά και να φύγει, πίσω του θα αφήσει μόνο φίλους και αγάπη. Για το ότι είναι πολύ καλό παιδί δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Η παρουσία του και μόνο στο παρκέ έδωσε φτερά στους υπόλοιπους

Αυτά για την ώρα. Τα υπόλοιπα θα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε και τις επόμενες ημέρες. Μέχρι την Πέμπτη υπάρχει χρόνος.

ΥΓ. Είχαμε πει μετά τον πρώτο τελικό πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το +3… +23. Το έκανε και με το παραπάνω!

ΥΓ2. Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ κατέθεσαν ψυχή στην άμυνα και στην επίθεση πάλεψαν και έκαναν και εκείνοι το κομμάτι τους. Με τον Κάνααν εκτός οι δύο τους είναι κομβικοί και το ότι τους είχε σε αυτό το επίπεδο ο Ολυμπιακός αποτέλεσε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την εύκολη επικράτηση.

ΥΓ3. Ο Κώστας Σλούκας έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό και στα σημεία που η διαφορά ανέβηκε, ήταν εκείνος που καθοδηγούσε την ομάδα. Πολύ μεγάλη η απουσία του, πολύ μεγάλη η συνεισφορά του, επιτακτική ανάγκη να μείνει το καλοκαίρι.

ΥΓ4. Ο Παπανικολάου δεν δείχνει να έχει κάτι ανησυχητικό. Θα δείξει στην πορεία το τι και το πώς. Ο Πίτερς πάντως ήταν θετικότατος στην θέση του. Είχε την ατυχία όλη τη σεζόν να έχει μπροστά του ένα μαγικό Βεζένκοφ, όμως το ότι αποδέχθηκε τον ρόλο του και κάθε φορά που έμπαινε μέσα πάλευε, είναι κάτι που οφείλουμε να τονίσουμε.

ΥΓ5. Τι ωραίο να γράφεις χωρίς να ασχολείσαι με διαιτησία!

ΥΓ6. Οι παίκτες έκαναν θαρρώ το καλύτερο δώρο γενεθλίων στον Γιώργο Μπαρτζώκα…