Με μια ήττα δεν χάθηκε ο κόσμος και κυρίως δεν χάθηκε ο στόχος!

Αϊζάια Κάνααν

i

© Intime

Με μια ήττα δεν χάθηκε ο κόσμος και κυρίως δεν χάθηκε ο στόχος!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:15 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 20.03.2024

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στην Πόλη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως έχασε τον δρόμο του. Απλά πως είχε μια αναποδιά, λόγω του εξωπραγματικού ποσοστού της Έφες στα τρίποντα. Η συνέχεια θα είναι αυτή που πρέπει! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός θέλει άμεσα να ξεχάσει το ταξίδι του στην Πόλη, να αφήσει πίσω την κακή εμφάνιση επί της Έφες και να συνεχίσει στο δρόμο για την τετράδα.

Η ομάδα του Πειραιά είδε την Έφες να βάζει τα τρίποντα με το… τσουβάλι (4/5 στο 3’, 6/8 στην πρώτη περίοδο, 10/14 ημίχρονο), όμως δεν το έβαλε κάτω. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει, μείωσε στον πόντο, όμως στην συνέχεια δεν μπόρεσε να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο.

Στα δικά μου μάτια έμοιαζε βιαστικός ή στατικός. Μέση κατάσταση στις επιθέσεις δεν υπήρξε. Έτσι, η διαφορά ανέβηκε στους 11 και κάπου εκεί τα πάντα τελείωσαν.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε από πολλούς παίκτες αυτό που περίμενε. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος δεν βοήθησε, ο Λαρεντζάκης έπαιξε λίγο, ο Πετρούσεφ επίσης και ο Ράιτ, μετά από καιρό, έκανε και ένα κακό ματς. Κάπως έτσι λοιπόν, ήρθε η πρώτη ήττα μετά από 6 σερί νίκες και μετά από ένα μυθικό διάστημα για τον Ολυμπιακό. Ε και;

Όλες οι ομάδες έχουν και τέτοιες βραδιές. Εδώ η Ρεάλ είναι ντεφορμέ, που το ρόστερ της είναι το πλέον υπερπλήρες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ας το πούμε διαφορετικά. Ήταν ΑΠΛΑ μια ήττα. Όπως στα προηγούμενα παιχνίδια λέγαμε πολλές φορές πως πέραν του ψυχολογικού κομματιού, το κάθε αποτέλεσμα είναι όσο σημαντικό το κάνει η επόμενη ημέρα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, με αυτή την ήττα, δεν έχασε τον δρόμο του, όμως, αρχής γενομένης από το ματς με τη Βιλερμπάν, πρέπει να δείξει ότι το αφήνει πίσω. Θα είναι κρίμα να χάσει όλο το μομέντουμ που έχει εδώ και τόσες εβδομάδες ο Ολυμπιακός.

Διδακτική ήττα σαφώς και δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός, πέραν από το να μάθει από τα λάθη του, δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Πρέπει να συνεχίσει με το ίδιο τέμπο.

Γίνομαι κουραστικός, όμως ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα και με κάνει αισιόδοξο για την συνέχεια. Έχει πάρει μεγάλα αποτελέσματα και μπορεί να πάρει λίγα ακόμα. Αυτό επιβάλλει η λογική και το επίπεδό του.

Σαφώς τα τρίποντα της Έφες ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα και της κακής άμυνας του Ολυμπιακού, σαφώς και το ροτέισιον επιβάλλεται να ανοίξει στα επόμενα ματς, όμως ΚΑΜΙΑ άλλη ομάδα δεν θα τον βάλει με τέτοιο τρόπο με την πλάτη στον τοίχο. Όταν ο αντίπαλός σου έχει 70% τρίποντο στο ημίχρονο, σου διαλύει το μυαλό. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα, είχε μετά ένα κακό τρίλεπτο και έτσι έφτασε στην ήττα.

Η συνέχεια θα είναι διαφορετική. Γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί και το πλεονέκτημα έδρας να πάρει και στο Final 4 του Βερολίνου να πάει. Πρέπει να το πιστέψει και να βρει λύσεις στα επόμενα ματς. Εάν το κάνει, τότε θα δείξει ξανά τα δόντια του. Αυτά τα δόντια που πέρσι τον έκαναν την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και φέτος, σε μια χρονιά με τόσα προβλήματα, τον έκαναν να διεκδικεί τετράδα.

Μια ήττα λοιπόν ήταν. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Θα έρθουν κι αυτές. Έχει επιβιώσει από άλλα κι άλλα ο Ολυμπιακός. Δεν θα πέσει επειδή η Έφες το έβλεπε βαρέλι ένα βράδυ. Τα υπόλοιπα την Πέμπτη, τόσο στο Euroleague Show, όπου θα τα πούμε ζωντανά, μέσα από το ΣΕΦ.

ΥΓ. Σε 70 κατοχές ακριβώς, ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Απλά η Έφες είχε 5 μπλοκ και 6 εντός παιδιάς περισσότερα. Το ορθολογικό παιχνίδι του Ολυμπιακού θα το βγει στην μεγάλη εικόνα.

ΥΓ2. Ο Ουόκαπ ήταν για ακόμα μια φορά εκπληκτικός στη δημιουργία. Ο Γκος όμως δεν βρήκε ρυθμό, ενώ ο Μήτρου - Λονγκ ήταν εκτός. Ο ΜΙχάλης Λούντζης λοιπόν θα μπορούσε να πάρει την θέση του Σίκμα στην 12άδα, ειδικά μετά την ματσάρα με την Καρδίτσα και να μείνει εκτός ο Σίκμα.

🔴Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός 85-72: Τρίποντη εκτέλεση στην Κωνσταντινούπολη