Με Πετρούσεφ, Γκος και Μήτρου-Λονγκ όλα θα πάρουν τον σωστό δρόμο...

Ολυμπιακός

i

© Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Με Πετρούσεφ, Γκος και Μήτρου-Λονγκ όλα θα πάρουν τον σωστό δρόμο...

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:14 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 06.12.2023

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την Ρεάλ, όμως στα τελευταία λεπτά λύγισε, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη. Στον Πειραιά όμως ευελπιστούν πως με τις προσθήκες των απόντων, παιχνίδια σαν αυτό θα το καθαρίζουν. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός είχε δύσκολη αποστολή απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί είναι… εκνευριστικά καλή και γεμάτη ομάδα, με λύσεις σε όλες τις θέσεις και ταλέντο που περισσεύει. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έδειξε τα δόντια του.

Είχε απαντήσεις στον Ταβάρες και μετά τα πρώτα λεπτά η δράση του περιορίστηκε, όμως, ως σωστή Λερναία Ύδρα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρήκε λύσεις με τον Χεζόνια στο δεύτερο δεκάλεπτο και τον Μούσα στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι δύο τελευταίοι έβαλαν μεγάλα σουτ, βγήκαν μπροστά σε καίρια σημεία και ο Ολυμπιακός στο τέλος δεν μπόρεσε να απαντήσει. Παρόλα αυτά, στον Πειραιά υπάρχει μια θετική αύρα.

Ο Ολυμπιακός εντόπισε τα προβλήματα που είχε η ομάδα και τα διόρθωσε με εξαιρετικές μεταγραφικές κινήσεις. Τόσο ο Ναζ Μήτρου – Λονγκ, όσο και ο Φίλιπ Πετρούσεφ είναι παίκτες από το πάνω ράφι που θα δώσουν άλλη αύρα στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μην ξεχνάμε επίσης πως επιστρέφει από εβδομάδα και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, ο οποίος έδειξε από τις πρώτες αγωνιστικές πως είναι παίκτης που κάνει την διαφορά.

Στον Ολυμπιακό λοιπόν, με περισσότερες λύσεις να έρχονται σύντομα στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, παιχνίδια σαν αυτό με την Ρεάλ ή εκείνο με την Μονακό, δεν θα τα αφήνει να φύγουν από τα χέρια του. Όχι, δεν θα γίνει με το καλημέρα το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, όμως θα έχει λύσεις όταν κάποια πράγματα δεν του βγαίνουν.

Η περιφέρεια θα έχει ακόμα περισσότερους παίκτες που θα τραβήξουν το κουπί, ενώ και στο 4 τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Δυστυχώς ο Σίκμα δεν έχει δείξει ακόμα αυτά που περίμεναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και σε βραδιές που ο Πίτερς θα είναι κλεισμένος, ο Πετρούσεφ αναμένεται να δώσει κάτι διαφορετικό στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Γιατί και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι βιονικοί. Ο Κάνααν και ο Πίτερς δεν βρήκαν τα ελεύθερα σουτ που ήθελαν, Φαλ και Μιλουτίνοφ ζορίστηκαν απέναντι στον Ταβάρες και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε να βρει τη φόρμουλα για να επιστρέψει η ομάδα του στο τέλος.

Ακόμα κι έτσι όμως, εάν τα τρίποντα δεν ήταν τόσο άστοχα στο τέλος, το ματς θα ήταν αλλιώς. Ο Ταβάρες όμως και ο Πουαριέ δευτερευόντως, δεν επέτρεψαν τις διεισδύσεις στον Ολυμπιακό. Αντιθέτως οι Πειραιώτες πήγαν περισσότερο σε προσπάθειες με φλότερ ή με σουτ. Σπάνια πήγαιναν μέχρι μέσα οι παίκτες. Εξού και το 43% στο δίποντο. Όταν λοιπόν το τρίποντο δεν ήταν εκεί, ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα.

Ουόκαπ, Λαρεντζάκης, Κάνααν, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πίτερς. Κανείς τους δεν βρήκε το χώρο να εκτελέσει όπως θα ήθελε από την περιφέρεια και ο Ολυμπιακός έκλεισε το ματς με 9/33 από την περίμετρο. Την Ρεάλ λοιπόν δεν μπορείς να την κερδίσεις με τέτοια ποσοστά. Ούτε με μόλις 15 ασίστ. Χρειάζεσαι υπέρβαση σε πολλούς τομείς.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, όμως έμεινε από λύσεις στο τέλος. Αμυντικά βέβαια ήταν εξαιρετικός, όμως η επίθεση δεν πετούσε… φωτιές και αυτό το πλήρωσε.

Υπομονή λοιπόν για τους φίλους του Ολυμπιακού. Σύντομα η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως ακόμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει καταφέρει να κάνει προπόνηση με όλους τους παίκτες του. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, ΠΑΝΤΑ κάποιος έλειπε. Το 2023 λοιπόν φεύγει σε λίγες ημέρες και ο Ολυμπιακός το 2024 ελπίζει σε μια νέα αρχή.

Δεν αρμόζει στο επίπεδό του το 6-6. Το ξέρουν οι παίκτες, ο προπονητής, μέχρι και ο Δημήτρης ο Πασχόπουλος, ο φροντιστής της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που ανήκει στην ελίτ. Δεν του ταιριάζει η μετριότητα και το ρεκόρ του αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που θα ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι.

Κάθε μέρα και καλύτερα λοιπόν. Ο Ολυμπιακός σε λίγο καιρό θα μπορέσει να μας δείξει αυτά που μπορεί και θέλει. Τα καλύτερα, λοιπόν, έρχονται!

ΥΓ. Είναι τρομακτικό το πόσο γεμάτη ομάδα είναι η Ρεάλ.

ΥΓ2. Φαντάζεστε ήττες σαν αυτές σε Μονακό και ΣΕΦ να είχαν έρθει στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό; Τώρα θα γινόταν… χαμός. Ευχής έργον η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αυτός είναι ο άνθρωπος που εμπνέει τον μέσο Ολυμπιακό και αυτός θα διορθώσει τα πράγματα. Έχει γυρίσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις και θα το κάνει ξανά.

ΥΓ3. Υπέροχο το γεμάτο ΣΕΦ. Τρομερός παλμός από την εξέδρα, πράγμα που δείχνει ότι ο κόσμος εμπιστεύεται την ομάδα ακόμη και στα δύσκολα.

ΥΓ4. Ένας χρόνος έκλεισε από την πρώτη φορά που ξεκινήσαμε την δουλειά στο Sportal. Ελπίζουμε μέχρι στιγμής να σας έχουμε ικανοποιήσει. Δεν επαναπαυόμαστε όμως. Τα καλύτερα έρχονται!

Λαρεντζάκης στο Sportal Euroleague Show: «Το αποψινό ήταν ένα διαφορετικό ματς σε σχέση με τον τελικό»
EUROLEAGUE

01:04 - 06.12.2023

Λαρεντζάκης στο Sportal Euroleague Show: «Το αποψινό ήταν ένα διαφορετικό ματς σε σχέση με τον τελικό»

Στους λόγους που οδήγησαν στην ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλώντας στο Sportal EuroLeague Show, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η αναμέτρηση ήταν τελείως διαφορετική από αυτή στον τελικό της EuroLeague.

ΥΓ5. Παρέα Με Κώστα Σωτηρίου και Δημήτρη Βεργίνη τα είπαμε όμορφα μετά το τέλος του αγώνα. Δείτε πάλι το Sportal Euroleague Show με όλο το ρεπορτάζ από το ΣΕΦ...