Όταν πρέπει, θα μπούνε και τα τρίποντα

Σακίλ ΜακΚίσικ

i

Σακίλ ΜακΚίσικ / © Intime

Όταν πρέπει, θα μπούνε και τα τρίποντα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:43 - 12.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 12.03.2023

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον προμηθέα και έφτασε τις 50 σερί νίκες στις ελληνικές διοργανώσεις, σε ένα ματς που τα τρίποντα δεν έμπαιναν... ούτε με αίτηση, όμως είναι δεδομένο πως όταν χρειαστεί, οι Ερυθρόλευκοι θα βρούνε τον στόχο! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα η αλήθεια είναι πως το να βρεις κίνητρο σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος μόνο εύκολο δεν είναι. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από την «διαβολοβδομάδα» με δύσκολα παιχνίδια, δεν είχε τον Κώστα Σλούκα και κλήθηκε να διαχειριστεί και την τρομακτική αστοχία του από το τρίποντο. 

Παρόλα αυτά, οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν την ποιότητά τους και μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω, φτάνοντας σε μια νίκη, που μπορεί να μοιάζει απλή, όμως έχει ξεχωριστή σημασία. Πρόκειται για την 50η σερί νίκη των Ερυθρόλευκων στις εγχώριες διοργανώσεις, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει να γευτεί την πικρή γεύση της ήττας 476 ολόκληρες ημέρες! 

Τότε χρειάστηκε η μεγάλη εμφάνιση του Νέντοβιτς για να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ήττα που όμως αποτέλεσε και το έναυσμα για μια σπουδαία σεζόν για τον Ολυμπιακό, καθώς έκτοτε ήταν το απόλυτο αφεντικό στην Ελλάδα, κατακτώντας όλους τους τίτλους, ενώ έφτασε μέχρι το Final Four. 

Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο. Αντιθέτως, είναι ένα επίτευγμα που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα! Ο Έλληνας κόουτς έχει κάνει μια ομάδα που λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι, σκορπίζοντας τρόμο σε όλη την Ευρώπη, πόσω μάλλον στην Ελλάδα! 

Σαφώς, το σημαντικό είναι να συνεχιστεί αυτό το σερί, κάτι που δεν είναι εύκολο, με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Βέβαια, μετράει 4 σερί «διπλά» στο ΟΑΚΑ, οπότε δεν είναι απαραίτητα και κάτι απλησίαστο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη με τον Χρήστο Σερέλη είναι σε μια κατάσταση ανασύνταξης, με τον Έλληνα κόουτς να έχει νοικοκυρέψει την κατάσταση. Όπως καταλαβαίνεται λοιπόν θα έχουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. 

Πίσω στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, στο οποίο, όπως προείπαμε, με δεδομένο πως δύσκολα μπορεί κανείς να βρει κίνητρο σε τέτοια ματς, δύσκολα βγάζεις συμπέρασμα. Η κυκλοφορία πάντως ήταν εκεί, οι αυτοματισμοί ήταν εκεί, όμως η μπάλα δεν ήθελε να μπει μέσα με τίποτα. Μικρό το κακό, καθώς ο Ολυμπιακός είναι γνωστό πως έχει σουτέρ – δολοφόνους. 

Oυόκαπ 0/2 τρίποντα, Κάναν 2/6 τρίποντα, Βεζένκοφ 1/5 τρίποντα, Παπανικολάου 1/5 τρίποντα, Λούντζης 1/1 τρίποντο, Λαρεντζάκης 1/7 τρίποντα, Πάπας 0/1 τρίποντο, Πίτερς 1/5 τρίποντα και ΜακΚίσκ 1/4 τρίποντα. Το σύνολο: 8/36. Δεν θα ξαναδούμε λοιπόν τον Ολυμπιακό να σουτάρει με τέτοιο τρόπο και με τέτοια ποσοστά. 

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως μόλις λίγα 24ωρα πριν ο Ολυμπιακός είχε 19 εύστοχα τρίποντα και ποσοστό 63% κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (ρεκόρ της ομάδας), στο ίδιο γήπεδο, στα ίδια στεφάνια, με τους ίδιος παίκτες. 

Γενικά λοιπόν χρειάζεται ηρεμία. Στο κάτω – κάτω, οι 89 πόντοι με τόσο άσχημα ποσοστά στο τρόποντο, είναι επιτυχία. 

Αρκετά είπαμε για την ώρα. Την Πέμπτη (16/3) ο Ολυμπιακός έχει κι άλλο παιχνίδι, ενώ θα έχουμε να μιλήσουμε και ρεπορταζιακά, λόγω του Κώστα Σλουκα και της κατάστασής του. Σύντομα λοιπόν θα είμαστε στα ίδια μέρη (γιατί το Sportal δεν αλλάζει) και θα έχουμε περισσότερα δεδομένα να συζητήσουμε. 

ΥΓ. Μου αρέσει τρομερά ο Τανούλης. Ίσως το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα και να δοκιμάσει στο επίπεδο της Euroleague.

ΥΓ2. Απίθανο το να βλέπεις από κοντά την μετατροπή του ΣΕΦ από γήπεδο μπάσκετ σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Σύντομα θα το δείτε κι εσείς μέσα από το Sportal.

ΥΓ3. Όσοι δεν έχετε δει τα όσα είπε στον Στέφανο Αβραμίδη και τον Μπουτς ο Σακίλ ΜακΚίσικ πρέπει να το κάνετε άμεσα. Τρομερό αποτέλεσμα από την ομάδα του Sportal και σύντομα θα δείτε κι άλλα παρόμοια βίντεο! 

Tags: