«Δεν άντεξε την πίεση ο Μίτσελ!», αλήθεια τώρα;

Μίτσελ

i

©intime

«Δεν άντεξε την πίεση ο Μίτσελ!», αλήθεια τώρα;

Στέφανος Αβραμίδης 12:39 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 04.04.2023

Μετά από 194 ημέρες με σωστά και λάθη αλλά και απολύτως απτά αποτελέσματα της δουλειάς του με βάση την εικόνα της ομάδας αλλά και το βαθμολογικό πίνακα ο Ισπανός προπονητής αφήνει τον «ερυθρόλευκο» πάγκο, για το Μίτσελ μιλάμε, λέτε να μην άντεξε το βάρος;

Είσαι λοιπόν ο Χοσέ Μιγκέλ Γκονθάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο, γνωστός ανά την υφήλιο ως Μίτσελ! Έχεις «ξοδέψει» όλα σου τα χρόνια ως ποδοσφαιριστής, ούτε ένα, ούτε δύο αλλά είκοσι ολόκληρα, με μοναδική εξαίρεση μία και μόνο τελευταία σεζόν στο Μεξικό, στο μεγαλύτερο σύλλογο της υφηλίου, τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Έχεις μπει στην παραγωγική διαδικασία των «μερένγκες» από τα δεκατρία σου, έχεις περάσει μια άκρως ανταγωνιστική πενταετία στις ακαδημίες του συλλόγου, πενταετία που σε έχει οδηγήσει αρχικά στη δεύτερη και στη συνέχεια στην πρώτη ομάδα των «μερένγκες» !

Έχεις καταφέρει μέσα σε ένα πάρα πού δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον, με το ταλέντο, τα προσόντα και τη δουλειά σου, όχι απλώς να καθιερωθείς αλλά να ξεχωρίσεις ως μία από τις σημαντικότερες μονάδες μιας ομάδας που γράφει, όπως το συνηθίζει, ιστορία και επί των ημερών σου!

Έχεις κατακτήσει έξι φορές το Πρωτάθλημα Ισπανίας, δύο φορές το Κύπελλο, άλλες δύο το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έχεις φτάσει να θεωρείσαι εμβληματική φυσιογνωμία όχι μόνο για τους οπαδούς της Ρεάλ αλλά για όλους τους Ισπανούς φιλάθλους με 66 συμμετοχές και 21 γκολ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας!

Έχεις εργαστεί ως προπονητής σε εννέα διαφορετικές ομάδες, σε τρεις διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για κάτι λιγότερο από δύο χρόνια! Σε αυτό το διάστημα έχεις κατακτήσει το νταμπλ στην πρώτη σου σεζόν, το πρωτάθλημα στη δεύτερη!

Ως κερασάκι στην «ερυθρόλευκη» τούρτα έχεις προκριθεί με την ομάδα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ οδηγώντας την, μάλιστα, στο πρώτο παιχνίδι, σε πολύ μεγάλη έως και ιστορική νίκη με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Νίκη που μένει πάντως χωρίς αντίκρισμα με την ήττα 3-0 στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ»!

Έχεις επιστρέψει κάτι λιγότερο από οκτώ χρόνια αργότερα στην Ελλάδα για να αναλάβεις και πάλι τον Ολυμπιακό σε μια πολύ δύσκολη στιγμή του! Στο -7 από την κορυφή μετά από μόλις πέντε αγωνιστικές στη STOIXIMAN SUPERLEAGUE, με έναν οδυνηρό όσο και ηχηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό με βαριά ήττα 4-0 από τη Μακάμπι, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στην πλάτη του!

Έναν Ολυμπιακό που σε δεκατρία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις μετρά τέσσερις ήττες, επτά ισοπαλίες με δύο από αυτές να οδηγούν σε επικράτηση στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Απόλλωνα Λεμεσού, και μόλις δύο καθαρές νίκες, 2-0 τον Πας Γιάννινα και 3-1 τον Ιωνικό!

Έναν Ολυμπιακό με ρόστερ ανοικονόμητο, μια ομάδα αν όχι κακοφτιαγμένη σίγουρα προβληματική, με 34 ποδοσφαιριστές να έχουν προλάβει, να έχουν επιλεγεί, να αγωνιστούν μέσα σε μόλις δύο μήνες και πολλούς από αυτούς, ήδη τότε, στην πόρτα της εξόδου!

Έχεις καταφέρει μέσα σε έξι μήνες και κάτι, με τα καλά και με τα στραβά σου, να «καθαρίσεις» το έμψυχο δυναμικό, να φτιάξεις έναν σχετικά σταθερό κορμό, να αναγεννήσεις έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή για τον Ολυμπιακό αλλά και την εθνική ομάδα, τον Φορτούνη!

Έχεις συγκεντρώσει 52 βαθμούς σε 23 παιχνίδια πρωταθλήματος, με 15 νίκες, μεταξύ αυτών και ιστορική, πρώτη για οποιονδήποτε αντίπαλο, στην νέα έδρα της ΑΕΚ, την «ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ» με σκορ 3-1, επτά ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, με σκορ 2-1 από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο!

Έχεις, κατά κοινή ομολογία, ξαναβάλει για τα καλά στο κάδρο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό, φέρνοντάς τον στο -3 από την κορυφή, για περίπου 70 λεπτά στο τελευταίο σου, όπως αποδεικνύεται, παιχνίδι, η εξέδρα αποθεώνει και πανηγυρίζει για τη μείωση της απόστασης στον ένα βαθμό!

Πληρώνοντας, δεν αντιλέγω, και δικά σου λάθη, αυτή ακριβώς η μείωση της απόστασης δεν έρχεται ποτέ, το 2-0 κόντρα στον Άρη μετατρέπεται σε 2-2! Απομένουν όμως οκτώ ολόκληρες αγωνιστικές, έχεις μπροστά σου παιχνίδια με όλους τους συνδιεκδικητές και απολύτως τίποτα δεν έχει κριθεί!

Και προσπαθείτε να μας πείσετε, το διαβάζω κατά κόρον, ότι ο Μίτσελ παραιτήθηκε επειδή δεν άντεξε την πίεση! Ο Μίτσελ; Ας σοβαρευτούμε παρακαλώ! Η πίεση από το πιο ενεργό κομμάτι της εξέδρας αλλά και από μερίδα του Τύπου, συμφωνώ απολύτως, ήταν που έφερε την παραίτηση του Ισπανού!

Όχι όμως επειδή δεν την άντεξε! Ελάτε τώρα! Ο 60χρονος Μαδριλένος πήρε το καπελάκι του κι έφυγε γιατί αυτήν ακριβώς την πίεση, μετά από όλα όσα έχει κάνει, με τα λάθη και τις εμμονές του, ΚΑΙ μέσα στη σεζόν για τον Ολυμπιακό, όχι δεν την άντεξε αλλά δεν την ανέχτηκε! Και όλοι μας καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά!