Η προφητεία που δικαιώθηκε 8 εβδομάδες αργότερα!

Σλούκας, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ

i

© Intime

Η προφητεία που δικαιώθηκε 8 εβδομάδες αργότερα!

Red Duckling 11:14 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:19 - 20.05.2023

O Red Duckling γράφει για όσα… έγραφε τέλη Μαρτίου για ένα πιθανό ημιτελικό με την Μονακό.

Ο Ολυμπιακός παλεύει για την πρωτιά στην κανονική περίοδο και υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Όλοι σκέφτονται το 13-0, εγώ σκέφτομαι να γίνει ακόμα ένα βήμα για την κορυφή.

Είχα προσπεράσει τα πλέι-οφ και σκεφτόμουν το Κάουνας. Μη πρωτιά σε έφερνε σε ημιτελικό με Μπάρτσα και τελικό με Ρεάλ. Ή το ανάποδο. Μικρή σημασία.

Για να πάρεις την κούπα έπρεπε να κάνεις το 6 στα 6 κόντρα σε ομάδες με ιστορία και τα μεγαλύτερα μπάτζετ στην Ευρωλίγκα. Ναι και ο Ολυμπιακός έχει ιστορία και ξέρει να βάζει… κάτω τα μπάτζετ, αλλά γιατί να μην έχει πιο βατό μονοπάτι για την κορυφή;

Στο ραντεβού με την ιστορία του ο Ολυμπιακός δήλωσε ΠΑΡΩΝ!

Στο ραντεβού με την ιστορία του ο Ολυμπιακός δήλωσε ΠΑΡΩΝ!

Ο Ολυμπιακός έδειξε το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένος, με την ομάδα του Πειραιά να κάνει την ανατροπή και να ετοιμάζεται να παλέψει για το 4ο τρόπαιο Euroleague. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Στο Facebook λοιπόν, όταν ανέβηκε το κείμενο, μου την… έπεσαν μπασκετικοί: «Δηλαδή θες Μονακό στον ημιτελικό; Μείνε στα ποδοσφαιρικά σου».

Και τότε ήρθε η… προφητεία. Όχι γιατί σκαμπάζω από μπάσκετ, αλλά γιατί έχω βρεθεί από κοντά για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ το 1995 στη Σαραγόσα και έκτοτε έχω δει από τις εξέδρες ουκ ολίγα.

Η εμπειρία, η φανέλα και η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο όταν μια χρόνια κρίνεται σε 40 λεπτά, σε συνθήκες φάιναλ φορ. Αν δεν το έχεις ζήσει από κοντά, δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Προφήτεψα λοιπόν ότι η πρωτάρα Μονακό, με άπειρους παίκτες σε αυτή τη διαδικασία και με φανελίτσα, πιθανό να λυγίσει στο 4ο δεκάλεπτο.

Και αυτό ακριβώς σκεφτόμουν στο ημίχρονο στο γήπεδο. Να βγει ο Ολυμπιακός και να παίξει το μπάσκετ του. Οι παίκτες του έχουν την εμπειρία από πέρσι. Να ηρεμήσουν και να βγουν να παίξουν το μπάσκετ. Να κάνουν το -12, -6 στην 3η περίοδο και η Μονακό θα λυγίσει στην τελευταία.

Οκ, μαλώστε με. Η Μονακό λύγισε στο στο 3ο δεκάλεπτο.