Λίγο χαμόγελο ξανά

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/©Intime

Λίγο χαμόγελο ξανά

Red Duckling 14:48 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:48 - 16.02.2024

O Red Duckling γράφει για την επιστροφή του κόσμου και της χαράς στο Καραϊσκάκη.

Στα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Conference δεν έγινε τίποτα σημαντικό. Όλα είναι ανοικτά ενόψει της ρεβάνς, με τον Ολυμπιακό απλά να έχει προβάδισμα ενός τέρματος. Στα της ψυχολογίας του κόσμου όμως, το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη ήταν ξεχωριστό. Να θυμίσω μόνο το πόσο σοκαρισμένοι φύγαμε την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο γήπεδο, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Το τι ακολούθησε μετά το οποίο το παρακολουθήσαμε από τα σπίτια μας. Και το πώς φύγαμε χθες από το γήπεδο. Επιτέλους με λίγο χαμόγελο!

Και όλα αυτά γιατί έγιναν κάποια αυτονότητα πράγματα από ένα κανονικό προπονητή και τους παίκτες. Ναι, το ξεκίνημα δεν ήταν καλό. Γλυτώσαμε για λίγα εκατοστά, ακολούθησε και άλλη μία ευκαιρία των Ούγγρων που δεν είναι φυσικά κανένα μεγαθήριο, αλλά μια κανονική ομάδα. Δεμένη, δουλεμένη, με ρόλους. Αυτό που δεν μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Αλλά το προσπάθησε να είναι. Και μετά το μισάωρο πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, με τον προπονητή στο δεύτερο ημίχρονο να παρεμβαίνει άψογα με τις αλλαγές του.

Μέσα ο Ποντένσε να δώσει κινητικότητα στην πτέρυγα, μέσα ο Όρτα γιατί είχε κιτρινιστεί ο Αλεξανδρόπουλος. Και λίγο πιο μετά στήριγμα στον Ελ Κααμπί που ήταν μόνος και δεν έφτανε η μπάλα στα πόδια του σχεδόν ποτέ. Μπήκε ο Γιόβετιτς, δύο επιθετικοί στην περιοχή, 1-0. Και μετά όχι οπισθοχώρηση, αλλά φρέσκος Ελ Αραμπί για δεύτερο γκολ. Η Φερεντσβάρος ποτέ δεν απείλησε και έδειξε περισσότερο να θελει να μείνει αυτό το σκορ ενόψει της ρεβάνς. Ναι, κέρδος είναι και αυτό, να βλεπεις τον Ολυμπιακό μετά από καιρό να ελέγχει απόλυτα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

«Ρεκόρ» καριέρας στο πρώτο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ
CONFERENCE LEAGUE

09:18 - 16.02.2024

«Ρεκόρ» καριέρας στο πρώτο του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μεντιλίμπαρ

Νικηφόρο ντεμπούτο πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης (15/02) ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού κόντρα στη Φερεντσβάρος για τα playoffs της φάσης των «16» του Europa Conference League.Ο Ισπανός προπονητής από το πρώτο κιόλας του παιχνίδι στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» κατάφερε να καταρρίψει ένα ρεκόρ...

Όπως σημείωσα και στην αρχή βέβαια, η πρόκριση όχι μόνο δεν έχει εξασφαλιστεί αλλά θέλει πάρα πολλή προσπάθεια στη ρεβάνς για να επιτευχθεί. Και χωρίς να θέλω να αγνοήσω το ματς στην Τούμπα, οι βασικοί που έχει στο μυαλό του ο Βάσκος πρέπει να είναι φρέσκοι την άλλη Πέμπτη. Αν για παράδειγμα ο Φορτούνης δεν μπορεί να βγάλει και άλλα δύο μεγάλα ματς με την χθεσινή ένταση, θέλω να τον δω στη Βουδαπέστη. Σε μια χρονιά που έχουμε υποφέρει ψυχολογικά, οι Πέμπτες μπορεί να μας κρατήσουν στη συνέχεια!