Το τρίποντο που είχε τόσο πολύ ανάγκη!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Το τρίποντο που είχε τόσο πολύ ανάγκη!

Διονύσης Βερβελές 09:14 - 13.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 13.11.2023

Η ήττα στα… χαρτιά, τα τέσσερα και το πιο σπουδαίο «διπλό» ως τώρα. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» προφανώς και είχαν να διαχειριστούν μία δύσκολη κατάσταση. Τα δύο βασικά σημεία της ως τώρα τους διαδρομής άλλωστε, συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Το ένα, το ματς που του πήρε ο Παναθηναϊκός στα χαρτιά και το άλλο, το 2-4 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Ο Μαρτίνεθ, είναι πιεσμένος. Δεν γινόταν να μην είναι. Είπε, όμως, μία μεγάλη αλήθεια. Πως του στέρησαν αυτό που κέρδισε στο γήπεδο. Και σίγουρα, η βαθμολογία θα ήταν πολύ διαφορετική, αν δεν είχαμε το μηδενισμό του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των αιωνίων, αλλά και την αφαίρεση του ενός βαθμού. Όλο αυτό που συνέβη, ανακάτεψε τους «ερυθρόλευκους» δεδομένα. Ρωτούσαν παίκτες, έκαναν συγκρίσεις με το εξωτερικό, όπως και να ‘χει, τους επηρέασε. Μαζί και η απόφαση της έφεσης… Και το 2-4 από τον ΠΑΟΚ άλλωστε, δεν ήταν ένα εύκολο βράδυ.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην Αθήνα πρωί Παρασκευής. Οι παίκτες του πήγαν αμέσως για προπόνηση στο Ρέντη και ουσιαστικά με ένα ακόμη… χαλάρωμα, πήγαν στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Όποιος έζησε το ταξίδι στο Λονδίνο, την επιστροφή, συνειδητοποιεί γιατί ο Μαρτίνεθ κατέβηκε με τόσες αλλαγές. Και ουσιαστικά, έχει απόλυτο δίκιο, όταν αναλύει πως μίλησε με τον Φορτούνη και αποφάσισε να πάρει το καλό του μισάωρο, από το να τον… θυσιάσει στο πρώτο μέρος του αγώνα και να μην τον έχει μετά. Ο Ολυμπιακός για μένα, πήρε την πιο σημαντική του νίκη σε αυτές τις έντεκα αγωνιστικές. Ήρθε σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο, την είχε ανάγκη η ομάδα, για να… αγοράσει ηρεμία κι ενόψει της διακοπής. Γκέλα στην Τρίπολη άλλωστε, θα άφηνε τον Ολυμπιακό τέταρτο στη βαθμολογία, πίσω από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Τώρα, είναι στο -4 από τους «πράσινους», ισόβαθμος με την ΑΕΚ και στο +1 από τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα αυτή, «χτίζεται». Έχει δεδομένα πολλή δουλειά μπροστά της, αλλά θα κάνει λάθος όποιος ξεγράψει αυτόν τον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνεθ ναι, έζησε βράδυ εφιαλτικό στο 2-4 με τον ΠΑΟΚ. Αν δεν υπήρχε η εξέλιξη στο ματς με τον Παναθηναϊκό, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και στην πρώτη θέση. Και δεδομένα, είναι και κοντά στην πρόκρισή του στο Conference League.

Είπα και χθες βράδυ στο SUNDAY LIVE κάποια πράγματα, όσον αφορά στα κομμάτια του παζλ. Ναι, το 2-4 από τον ΠΑΟΚ και το 2-2 στην Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα, ήταν τα χειρότερά του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το 2-1 επί της Γουέστ Χαμ, όμως, ήταν ένα από τα πιο δυνατά «ερυθρόλευκα» βράδια τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να μείνει εκτός ανάλυσης. Όλα τα ματς στην Ευρώπη τα παλεύει και θα μπορούσε να έχει περισσότερους από τους τέσσερις βαθμούς που έχει συγκεντρώσει ως τώρα. Από εκεί και πέρα, έχει περάσει από την Κρήτη, από την Τρίπολη, δεν ηττήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχασε, όμως, μέσα στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ, στα χαρτιά από τον Παναθηναϊκό

©intime

Η νίκη στην Τρίπολη ωστόσο, αποκτά ξεχωριστή σημασία και γιατί δεν έφερε νέα πίκρα στους 5.000 οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν εκεί. Και μέσα στη βροχή, ένα… σπάνιο γεγονός για να το διασκεδάσουμε και λίγο για την Τρίπολη! Όλοι είδαν ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά είδαν να ανεβάζει ένταση η ομάδα στο δεύτερο μέρος. Με τον Ποντένσε αρχικά δραστήριο και τον Φορτούνη στη συνέχεια να κάνει τη διαφορά. Μπήκε για ένα ποιοτικό μισάωρο και το πρόσφερε ο Έλληνας άσος, με δύο γκολ του. 

Τα είχε και ο ίδιος ανάγκη, τα πανηγύρισε, τα γούσταρε με την ψυχή του. Γι’ αυτό και αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, που ξέρει να αναγνωρίζει. Ήταν δεδομένα ένα ματς ειδικών συνθηκών. Τα δύο σου μπακ, ήταν επιβαρυμένα. Ροντινέι και Ορτέγκα αμυντικά έδειξαν αδυναμίες, αλλά ο Ρέτσος ήταν σε ένα ακόμη καλό βράδυ και κάλυψε πολλά. Όπως και από τα λάθη του Ντόι που είχε καιρό να παίξει και ήταν εκτός ρυθμού. Τα λάθη που έχουν γίνει στα τελευταία λεπτά δε, είναι για ανάλυση… Η φάση του Μασούρα με τον Ποντένσε, για… σεμινάριο. Αντί να γίνει το 0-2 στο 82’, πήγε να γίνει το 1-1 στο 86’ με τον Καλτσά. Το ματς πήγε στις λεπτομέρειες και φυσικά ο παράγοντας άγχος, έφυγε με το γκολ του Φορτούνη στο τέλος κι αφού ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος πίστεψε πως μπορεί να σκοράρει και να ισοφαρίσει.

Τώρα, ο Μαρτίνεθ καλείται να βρει την ηρεμία, να δει τους διεθνείς του και μετά τη διακοπή να παρουσιάσει μια ομάδα πιο έτοιμη, με λιγότερα λάθη, περισσότερο συγκεντρωμένη. Ο Ολυμπιακός άλλωστε, είναι μια ομάδα που έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα. Ξέρει πως δεν θα παίρνει σφυρίγματα, πως θα τον κυνηγούν όπου τον βρουν εκτός γηπέδου, πως δεν θα τιμωρούνται μαρκαρίσματα σαν του Χουχούμη στον Ποντένσε. Αν μείνει πάνω στα… ζητήματα χωρίς βελτίωση, χωρίς την κατάλληλη συγκέντρωση, είναι δεδομένο ότι κάπου θα γκελάρει και θα χάσει έδαφος. 

Δεν πιστεύω ότι θα πάει… τρένο ο Παναθηναϊκός που βέβαια δεν έχει το παραμικρό παράπονο από διαιτησία και αποφάσεις εκτός γηπέδων. Το θέμα, όμως, είναι πως θα είναι ο Ολυμπιακός. Χρόνος υπάρχει, πρέπει να γίνει και η ανάλογη και καλή δουλειά από όλους. Με αυτή, μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο ο Ολυμπιακός. Μπορεί να έχει αρκετά ματς μακριά από το γήπεδό του, αλλά σε έδρες που μπορεί να πάρει τρίποντα. Όταν περνάς από την Κρήτη και την Τρίπολη άλλωστε, είναι καλός οιωνός.

Έξαλλος ο Ποντένσε με τον Χουχούμη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

01:08 - 13.11.2023

Έξαλλος ο Ποντένσε με τον Χουχούμη

Ο Ποντένσε έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης και αφορμή στάθηκε ενα μαρκάρισμα του Χουχούμη. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα ο ίδιος ήταν έξαλλος με τον αντίπαλο του, θεωρώντας πως έπρεπε να αποβληθεί για το χτύπημα.

Η διοίκηση άλλωστε, θεωρώ δεδομένο πως ψάχνει τους επόμενους μεταγραφικούς στόχους για το Γενάρη. Οι αδυναμίες φαίνονται και πρέπει να καλυφθούν, για να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός το 48ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

🔴Baladeros LIVE: Το δίκιο του Μαρτίνεθ, το... κρυφό μήνυμα Αραούχο - Λιβάι και ο Μπρινιόλι

Κάντε εγγραφή στο Youtube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, live streams και πλούσιο video περιεχόμενο!