Οσο κερδίζει, ελπίζει σε περαιτέρω βελτίωση
i

@intime

Οσο κερδίζει, ελπίζει σε περαιτέρω βελτίωση

Αλέξης Σαββόπουλος 11:11 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:13 - 30.10.2023

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τη δεύτερη σερί νίκη του Αρη και τα περιθώρια που υπάρχουν να βρεθούν νέοι πρωταγωνιστές.

Είναι γνωστό ότι οι νίκες εκτός από βαθμούς, δίνουν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση Φτιάχνουν το κλίμα και δίνουν το χρόνο για να ελπίζεις σε βελτίωση. Αυτό το τελευταίο είναι που στα δικά μου μάτια, έχει τη μεγαλύτερη αξία για τον Αρη. Γιατί, καλές και χρυσές οι νίκες, δυο συνεχόμενες πλέον για την ομάδα του Μάντζιου, που την βοηθούν να διορθώσει τη βαθμολογική της θέση, αλλά εξόχως πιο σημαντικό είναι ότι δίνουν τον χρόνο στον έλληνα τεχνικό να συνεχίσει να επενδύει στη βελτίωση της ομάδας του που απέχει ακόμη πολύ από αυτό που έχει στο μυαλό του.

Η αλήθεια είναι ότι το χθεσινό παιχνίδι ειχε αρκετές ομοιότητες αλλά και διαφορές με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Πανσερραϊκό. Ο Αρης… πέταξε και πάλι ένα ολόκληρο ημίχρονο στα σκουπίδια. Παρότι είχε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας και έψαχνε με ορθόδοξο τρόπο να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας του ΠΑΣ, με δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα, δεν έκανε ευκαιρίες, πλην μιας του Νταρίντα. Η επιλογή του Μάντζιου να τοποθετήσει τον Παναγίδη στον άξονα πισω από τον Μορόν, προκαλώντας μια αλληλουχία αλλαγών με τον Κάρλσον να πηγαίνει αριστερά, δεν του βγήκε. Ο “μικρός” δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και εξαφάνισε και τον Σουηδό. Εμενε μόνο ο Σουλεϊμάνοφ αλλά και αυτός με δυσκολία να βρει χώρους. 

Οι εσωτερικές αλλαγές, βοήθησαν, αλλά αυτό που ξεκλείδωσε το ματς ήταν το γρήγορο γκολ του Ρώσου στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή ήταν και η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Αρης, πριν το άγχος από την υποχρέωση της νίκης, αρχίσει να βαραίνει τα πόδια βρήκε το γκολ απο συνεργασία των δυο καλύτερων παικτών του χθες. Του Φεράρι και του Σουλεϊμάνοφ, με την βοήθεια όμως και του Μορόν, που με την κίνησή του να τραβήξει δυο παίκτες πάνω του… πρόσφερε τον χώρο για να “χτυπήσει” ο Ρώσος. Τα πράγματα έγιναν πιο απλά λίγο αργότερα με την αποβολή του Τζίνο που έκοψε τα φτερά του ΠΑΣ, πάνω που  πήγε να αντιδράσει. Το δεύτερο γκολ του Σαμόρα, έδιωξε εντελώς το άγχος. Οχι όμως και τις αμφιβολίες για το που μπορεί εντέλει να φτάσει αυτή η ομάδα.

Βελτίωση σίγουρα υπάρχει. Οχι όμως και νέοι πρωταγωνιστές που έχει ανάγκη ο Μάντζιος. Ο Κάρλσον που έπαιξε ξανά βασικός, ούτε αριστερά, αλλά ούτε και στη φυσική του θέση δεξιά, έγινε απειλητικός. Ο Σουηδός ακόμη το ψάχνει, το ζήτημα αν θα το βρει κάποια στιγμή. Για τον Παναγίδη, και μόνο η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής είναι το εφόδιο για να συνεχίσει να δουλεύει. Χθες δεν του βγήκε το ματς, αλλά το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας στην αλλαγή του, δείχνει πόση ανάγκη έχει το club, απο φρέσκα πρόσωπα. 

Με την... αύρα του Παλέ και ηγέτη Τολιόπουλο ο Άρης «καθάρισε» την ΑΕΚ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:30 - 29.10.2023

Με την... αύρα του Παλέ και ηγέτη Τολιόπουλο ο Άρης «καθάρισε» την ΑΕΚ

Ο Άρης είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οδήγησε την AEK Betsson σε πολλές κακές επιλογές επιθετικά και στο φινάλε έφτασε σε μεγάλη νίκη με 75-64. Μεγάλη εμφάνιση από τον Βασίλη Τολιόπουλο, τρομερή αστοχία της Ένωσης από τις βολές (17/34).

Η άμυνα παραμένει μια σταθερή αξία, ο Νταρίντα με την επιστροφή του στην ενδεκάδα, έδειιξε πόσο πολύτιμος είναι. Παραμένει όμως το πρόβλημα στη θέση “10” αλλά και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Ταυτόχρονα, στα ήδη υπάρχοντα, προστίθενται νέα προβλήματα, όπως του Οντουμπάτζο και η τιμωρία του Φαμπιάνο.

Μετά τη διακοπή των τριών εβδομάδων, ο στόχος του Αρη με βάση και το πρόγραμμα ήταν να χτίσει ένα σερί νικών. Ήδη μετράει δυο και υποδέχεται την άλλη Κυριακή τον Ατρόμητο με σκοπό να τις κάνει τρεις. Και όλως λέει και ο θυμόσοφος λαός… φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι κι αυτό είναι που μετράει στο φινάλε, σε μια χρονιά που ξεκίνησε από λάθος αφετηρία.

🔴Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η Sportal Sunday Live εκτάκτως μαζί σας και την Δευτέρα, καθώς η αθλητική δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κορυφώνεται. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην ΟPAP Arena και ΟΦΗ - Ολυμπιακός στο Γεντί Κουλέ ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Super League, ενώ το τρίτο φετινό μπασκετικό ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όλο το ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με τους Κώστα Τσίλη, Μάνο Τσαλγατίδη, Διονύση Βερβελέ, Αχιλλέα Μαυροδόντη και Ηλία Λαλιώτη. Παρουσιάζουν οι Βασίλης Μοιρώτσος και Παύλος Κουστέρης, με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sportal.

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!