Η καλύτερη απόδειξη της επιστροφής στην κανονικότητα!

Η καλύτερη απόδειξη της επιστροφής στην κανονικότητα!

Ηλίας Λαλιώτης 08:31 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 21.04.2024

Η δεύτερη θέση στην EuroLeague, το πλεονέκτημα έδρας στο πρωτάθλημα, οι ανεπανάληπτες εικόνες στο ΟΑΚΑ «μαρτυρούν» την επιτυχία του Παναθηναϊκού, αλλά η... πιστοποίηση έρχεται από τους αντιπάλους του. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Δεν ξέρω πόσες ομάδες στην Ευρώπη ή ακόμα και σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να κάνουν αυτό που είδα με τα μάτια μου (και δεν το πίστευα) το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ... Ξέρω με βεβαιότητα πως υπάρχει μόνο μία στην Ελλάδα.

Σε ένα παντελώς αδιάφορο παιχνίδι πρωταθλήματος, με τα playoffs της EuroLeague να ακολουθούν, με τον... ουρανό να έχει ανοίξει και τις «προφητείες» των μετεωρολόγων να έχουν τρομακρατήσει τους πάντες, με τα υπόλοιπα ελληνικά γήπεδα (ανεξαιρέτως) να μαζεύουν μετά βίας 200 άτομα στις εξέδρες, ο Παναθηναϊκός προσέλκυσε 11.000 ανθρώπους στο σπίτι του.

Είναι κάτι αδιανόητο για τα ελληνικά δεδομένα και είναι με διαφορά το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συνεργατών του στη διοίκηση της ΚΑΕ. Είναι αυτό για το οποίο υπερηφανεύονται περισσότερο από κάθε νίκη και κάθε επιτυχία τη φετινή σεζόν. Είναι αυτό που τους κάνει να χαμογελούν και τους δίνει κίνητρο για να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και να ανεβάσουν τον πήχη ακόμα υψηλότερα.

Το να βλέπεις τόσο κόσμο και τόσες πολλές οικογένειες σε ένα γήπεδο μπάσκετ έχει ανεκτίμητη αξία. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους και φυσικά αξίζει να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα όλοι. Γιατί ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού απέδειξε πως υπάρχει ο τρόπος, όταν όλοι οι άλλοι πιπιλούσαν την καραμέλα της δικαιολογίας «δεν αλλάζει ο κόσμος στην Ελλάδα, δεν γίνεται να γυρίσουν οι οικογένειες στα γήπεδα» και άλλα πολλά τέτοια.

Η χθεσινή εικόνα στο ΟΑΚΑ ήταν η καλύτερη απόδειξη πως όταν πραγματικά θες κάτι μπορείς να το πετύχεις. Και είναι μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον -θέλω να πιστεύω- με όλα όσα ετοιμάζουν οι άνθρωποι των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, αλλά πραγματοποιεί ήδη και βήματα για να ξεπεράσει όσα είχε κάνει την εποχή της παντοκρατορίας του. Σε αυτό φυσικά βοηθάει και το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι αυτό που στηρίζει τα μεγαλεπίβολα σχέδια στον τομέα της εμπειρίας του φιλάθλου στο γήπεδο.

Η δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague, η πρωτιά στο ελληνικό πρωτάθλημα με 3-0 νίκες επί του Ολυμπιακού «μαρτυρούν» τη φετινή επιτυχία της ομάδας μέχρι τώρα.

Την υπογραφή, όμως, στην εκκωφαντική επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κανονικότητα, την έχουν βάλει οι ίδιοι οι αντίπαλοί του. Δεν αναφέρομαι μόνο σε παίκτες, προπονητές και διοικητικό προσωπικό ομάδων της EuroLeague και του ελληνικού πρωταθλήματος που με δηλώσεις τους ή σε «πηγαδάκια» βγάζουν κατά καιρούς το καπέλο στους «πράσινους» για όσα προσφέρουν σε παρκέ και εμπειρία φιλάθλου στο ΟΑΚΑ.

Αναφέρομαι στις αντιδράσεις του Ολυμπιακού και των ανθρώπων του την τελευταία εβδομάδα. Οι οποίες αυτή τη φορά ξεπέρασαν την γνωστή αδυναμία διαχείρισης των ηττών από τον Παναθηναϊκό, την οποία έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Βλέποντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να εμπλέκεται σε εντάσεις με διαιτητές, φιλάθλους, τον Εργκίν Αταμάν, τον Σάββα Αρώνη, τον Ιωάννη Παπαπέτρου, τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ που ήταν στο ΟΑΚΑ (λέγοντάς του πως είναι εκεί για να μιλάει μόνο για τον αγώνα) και τρεις ημέρες αργότερα σε αυθόρμητη ερώτηση άλλου συναδέλφου της κρατικής τηλεόρασης να απαντά κανονικά και όχι μόνο να μην επιχειρεί να ρίξει τους τόνους ή να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του, αλλά να ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά», αντιλαμβάνομαι ακόμα περισσότερο την... επιστροφή στην κανονικότητα.

Και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στη θέση και τον ρόλο που τους έχουμε συνηθίσει διαχρονικά στο μπάσκετ...