Κρατάνε την τύχη στα χέρια τους!

Κρατάνε την τύχη στα χέρια τους!

Γιάννης Πάλλας 01:37 - 03.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 17.05.2024

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για τους «αιώνιους» και τη δοκιμασία τους στο Game 5 που οδηγεί στο Final 4 της Euroleague

Μετά το Game 3 της Euroleague ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Ολυμπιακός βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όμως πλέον με την ολοκλήρωση του Game 4 οι «αιώνιοι» κρατάνε την τύχη στα χέρια τους!

Την αρχή έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», που ισοπέδωσαν την Μπαρτσελόνα και έφεραν τη σειρά στο 2-2 επιστρέφοντας πλέον στην Βαρκελώνη για το παιχνίδι που οδηγεί στο Βερολίνο.

Στη συνέχεια ακολούθησε το μεγάλο «διπλό» των «πρασίνων» στο Βελιγράδι που δίνει ξανά το πλεονέκτημα στην ελληνική ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος για το Final-4 του Βερολίνου δεν θα είναι καθόλου εύκολος για τις δυο ελληνικές ομάδες, καθώς για την καθέ μια χωριστά το έργο είναι δύσκολο για διαφορετικούς λόγους.

Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο 10λεπτο κυριάρχησε πλήρως με τη γνωστή συνταγή της εξαιρετικής άμυνας, με τον Σακίελ ΜακΚίσικ να αποτελεί τον πλέον κομβικό παίκτη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Δίνει μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και επιθετικά πολλές φορές τελειώνει τις φάσεις σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός.

Βέβαια, η επιστροφή του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου ήταν «όλα τα λεφτά». Παρότι προέρχονταν από την ίωση που τον κατέβαλλε βοήθησε πολύ και στην επίθεση αποδεικνύοντας ότι είναι ο συνδετικός κρίκος περιφερειακών και ψηλών.

Με την εμφάνιση τους οι παίκτες του Ολυμπιακού ανάγκασαν τον Ρότζερ Γκριμάου να ρίξει πολύ νωρίς «λευκή πετσέτα» και να αρχίσει να σκέφτεται το Game 5.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR από την μεριά του πιέστηκε πολύ, έλεγξε το ματς σε μεγάλο βαθμό και ο Κώστας Σλούκας, με τον Κέντρικ Ναν και τον Ματίας Λεσόρ ήταν εκείνοι που οδήγησαν το «τριφύλλι» στο «μπρέικ».

Βέβαια, σπουδαία δουλειά έκανε για άλλο ένα ματς ο Ιωάννης Παπαπέτρου βάζοντας το δικό του «λιθαράκι» στην επικράτηση της ελληνικής ομάδας απέναντι στην πιο αθλητική ομάδα της διοργάνωσης.

Ο Εργκίν Αταμάν επέμεινε για άλλη μια φορά σε μικρό ροτέισιον, την ίδια στιγμή που ο Ντιμπαρτολομέο και ο Μπλατ από τον πάγκο έκαναν δύσκολη τη ζωή των «πρασίνων» σ’ ένα ματς με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων.

Προφανώς και οι δυο ελληνικές ομάδες δεν θα έχουν εύκολο έργο, το αντίθετο. Για διαφορετικούς λόγους οι «αιώνιοι» ξέρουν ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Βαρκελώνη για να κερδίσει για δεύτερη φορά και να πάει στο Βερολίνο, γνωρίζοντας ότι θα παίξει απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έχει «πληγεί» ο εγωϊσμός του στο Game 4 καθώς μετατράπηκε σε σάκο του.... μποξ.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR από τη μεριά του ασφαλώς και θα έχει το αβαντάζ του κόσμου που αναμένεται να γεμίσει το ΟΑΚΑ, όμως η Μακάμπι έχει παίξει ξανά στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και είναι πολύ σκληρός αντίπαλος με μεγάλη ποιότητα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ωριμότητα από τους «αιώνιους», καθώς πλέον κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, αλλά οφείλουν να μην χαρίσουν τίποτε για να πετύχουν τον στόχο τους και να βρεθούν αμφότεροι στο Βερολίνο, όπως και το 2009.