Οι προσωπικότητες, η second unit και το Αταμάν effect!
i

©InTime

Οι προσωπικότητες, η second unit και το Αταμάν effect!

Γιάννης Πάλλας 19:04 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:18 - 06.04.2024

Ο Γιάννης Πάλλας αξιολογεί την εικόνα των «πρασίνων» στο Μόναχο και αναφέρεται στο Αταμάν effect

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια επαγγελματική νίκη στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν στο πιο σημαντικό παιχνίδι για την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης στην κανονική διάρκεια της Euroleague.

Παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και έφτασε να παίξει με τη... φωτιά, πήρε αυτό που ήθελε απέναντι σε μια ομάδα που δεν σταμάτησε να παλεύει ως το τέλος της αναμέτρησης.

Κι αυτό οφείλεται σε δυο παραμέτρους που επηρέασαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού AKTOR. Ο ένας αφορά τις τέσσερις σπουδαίες προσωπικότητες της ομάδας, τον Κέντρικ Ναν, τον Κώστα Σλούκα, τον Ματίας Λεσόρ και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ο άλλος έχει να κάνει με την ενεργοποίηση της second unit, των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο και διατήρησαν την ποιότητα του παιχνιδιού σε υψηλό επίπεδο.

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν σπουδαίος και επηρέασε το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε μια από τις πιο γεμάτες εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν και ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο διάστημα που παρέμεινε στο παρκέ βοήθησε ώστε να καλυφθεί το κενό του Ματίας Λεσόρ που φορτώθηκε νωρίς με δυο φάουλ και λίγο αργότερα με τρία.

Ο Εργκίν Αταμάν από τη μεριά του σε κανένα σημείο δεν έδειξε να... φοβάται το παιχνίδι, διατήρησε την ψυχραιμία του και ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα, προκειμένου να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του.

Το σχήμα με τον Ντίνο Μήτογλου και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επίσης χρησιμοποιήθηκε αρκετά από τον Τούρκο τεχνικό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο δυναμικός σέντερ Σερζ Ιμπάκα.

Η κίνηση αυτή έφερε και την κόπωση του Έλληνα πάουερ φόργουορντ που μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα έδειξε να μένει κάποια στιγμή από δυνάμεις.

Εκεί, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έβαλε τη δική του «πινελιά» στο παιχνίδι των «πρασίνων» που πήραν τη νίκη και πλέον στην τελευταία αγωνιστική με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ θέλουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο για την συνολική στήριξη τους ως τώρα με μια εμφάνιση που θα έχει εκτός από το θετικό αποτέλεσμα και θεαματικές στιγμές στο παρκέ.

Τα playoffs είναι προ των πυλών και στον Παναθηναϊκό AKTOR ο Εργκίν Αταμάν, έχει τον τρόπο για να οδηγήσει εκ του ασφαλούς την ομάδα σε μια απαιτητική σειρά αγώνων με φόντο το Final-4 του Βερολίνου. Όπως και με την Αναντολού Εφές ο Τούρκος τεχνικός μπορεί να εμπνεύσει και να δώσει την ώθηση για να φτάσει το «τριφύλλι» στο μεγάλο ραντεβού.

O... μονόδρομος που οδηγεί σε «αιώνιο» τελικό: Πώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν για το τρόπαιο της Euroleague!
EUROLEAGUE

14:46 - 06.04.2024

O... μονόδρομος που οδηγεί σε «αιώνιο» τελικό: Πώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν για το τρόπαιο της Euroleague!

Αν ο Ολυμπιακός βρει πέμπτος και αποκλείσει τον τέταρτο στα Playoffs της Euroleague, τότε στον ημιτελικό θα παίξει με την Ρεάλ Μαδρίτης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν την αποκλείσει και ο Παναθηναϊκός ακολουθήσει ανάλογη πορεία, αποκλείοντας τον αντίπαλό του στην post season και ακολούθως νικήσει στον... δικό του ημιτελικό, τότε ο μεγάλος τελικός του Βερολίνου θα αποκτήσει επικό και «αιώνιο» ενδιαφέρον!

Το Αταμάν effect είναι εντυπωσιακό. Η μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού AKTOR από μια καλή ομάδα σ’ ένα σύνολο που μπορεί και κερδίζει χωρίς να παίζει καλά ορισμένες φορές είναι κάτι που πιστώνεται ο προπονητής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες.