Ο Ουίλ Κλάιμπερν επέστρεψε στις ατομικές διακρίσεις: Είναι ο MVP της 33ης αγωνιστικής (vid)
i

© Euroleague Basketball

Ο Ουίλ Κλάιμπερν επέστρεψε στις ατομικές διακρίσεις: Είναι ο MVP της 33ης αγωνιστικής (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:40 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 06.04.2024

Πέρσι είχε κατακτήσει δύο φορές το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της εβδομάδας και τώρα ο Ουίλ Κλάιμπερν της Αναντολού Εφές, μετά την σπουδαία του εμφάνιση στο ντέρμπι της Κωνσταντινουπολης και στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, ανακηρύχθηκε μετά από πολλούς μήνες ως ο κορυφαίος όλων, στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, εκτός του ότι πήρε δύο ατομικές διακρίσεις ως ο καλύτερος παίκτης της εβδομάδας, ο Ουίλ Κλάιμπερν ήταν συνολικά ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Euroleague. Τα νούμερα του ήταν εξαιρετικά, μόνο που η άσχημη πορεία της Αναντολού Εφές τα... έκρυψε στο βάθος των στατιστικών.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κυρίως λόγω τραυματισμών, ο Αμερικανός φόργουορντ δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Στην πραγματικότητα, απλώς... άργησε και τώρα, την κατάλληλη χρονική στιγμή, δείχνει αρκετά δυνατός για να τοποθετήσει το ταλέντο του στο παρκέ και να βοηθήσει τους Τούρκους να «κλειδώσουν» την δέκατη θέση και να τους τοποθετήσει στην διεκδίκηση του εισιτηρίου των Playoffs -μέσω της διαδικασίας των Play In.

O... μονόδρομος που οδηγεί σε «αιώνιο» τελικό: Πώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν για το τρόπαιο της Euroleague!
EUROLEAGUE

14:46 - 06.04.2024

O... μονόδρομος που οδηγεί σε «αιώνιο» τελικό: Πώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν για το τρόπαιο της Euroleague!

Αν ο Ολυμπιακός βρει πέμπτος και αποκλείσει τον τέταρτο στα Playoffs της Euroleague, τότε στον ημιτελικό θα παίξει με την Ρεάλ Μαδρίτης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν την αποκλείσει και ο Παναθηναϊκός ακολουθήσει ανάλογη πορεία, αποκλείοντας τον αντίπαλό του στην post season και ακολούθως νικήσει στον... δικό του ημιτελικό, τότε ο μεγάλος τελικός του Βερολίνου θα αποκτήσει επικό και «αιώνιο» ενδιαφέρον!

Στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης και μάλιστα με την Φενέρμπαχτσε γηπεδούχο, ο Ουίλ Κλάιμπερν κατέγραψε στην στατιστική του 21 πόντους με 5/7 δίποντα 2/5 τρίποντα και 5/6 βολές, ενώ είχε επίσης 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Συνολικά άθροισε 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και βραβεύθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης ολόκληρης της αγωνιστικής, μιας και οδήγησε την ομάδα του στην σπουδαία νίκη.

Ο 34χρονος Αμερικανός φέτος, σε 23 αγώνες (έχει χάσει 10 ευρωπαϊκά ματς λόγω τραυματισμών) έχει 13,1 πόντους και 4,6 ριμπάουντ, ενώ ήταν η πρώτη του βράβευση μετά την αντίστοιχη της 26ης αγωνιστικής από την σεζόν 2022-23.

Τρεις συμπαίκτες του στην Εφές, ο Σέιν Λάρκιν, ο Ταϊρίκ Τζόουνς και ο Ελάιζα Μπράιαντ την προηγούμενη αγωνιστική, είχαν προηγηθεί ως MVP της αγωνιστικής και τώρα ο Κλάιμπερν συμπληρώνει το... καρέ.

Οι MVPs κάθε αγωνιστικής

1η / Άλεκ Πίτερς, Ολυμπιακός
2η / Ζερσόν Γιαμπουσελέ, Ρεάλ Μαδρίτης
3η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
4η / Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός
5η / Ματίας Λεσόρ, Παναθηναϊκός
6η / Τόρνικε Σενγκέλια, Βίρτους Μπολόνια
7η / Φακούντο Καμπάτσο, Ρεάλ Μαδρίτης
8η / Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Μπασκόνια
9η / Τσίμα Μονέκε, Μπασκόνια
10η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές & Μαόντο Λο, Μιλάνο
11η / Σερζ Ιμπάκα, Μπάγερν Μονάχου
12η / Ταϊρίκ Τζόουνς, Αναντολού Εφές
13η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές
14η / Κώστας Σλούκας, Παναθηναϊκός
15η / Τζος Νίμπο, Μακάμπι & Κέβιν Πάντερ, Παρτίζαν & Σέιβον Σιλντς, Μιλάνο

Τα τρία σενάρια που φέρνουν ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε κάθε ένα απ' αυτά
EUROLEAGUE

08:17 - 06.04.2024

Τα τρία σενάρια που φέρνουν ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε κάθε ένα απ' αυτά

Υπάρχουν τρία σενάρια που μπορεί να προκύψουν την τελευταία αγωνιστική και να οδηγήσουν σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στα Playoffs της Euroleague. Και στα τρία θα πρέπει κατ' αρχάς οι «πράσινοι» να χάσουν από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ την 34η και τελευταία αγωνιστική, ενώ υπάρχει ακόμα και η περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας...

16η / Μίλος Τεόντοσιτς, Ερυθρός Αστέρας
17η / Γιοχάνες Φόιγκτμαν, Μιλάνο
18η / Τσίμα Μονέκε, Μπασκόνια & Μπόνζι Κόλσον, Μακάμπι
19η / Τζάναν Μούσα, Ρεάλ Μαδρίτης
20η / Ουέιντ Μπάλντγουιν, Μακάμπι Τελ Αβίβ
21η / Ματίας Λεσόρ, Παναθηναϊκός
22η / Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός
23η / Ουέιντ Μπάλντγουιν, Μακάμπι Τελ Αβίβ
24η / Μάικ Τζέιμς, Μονακό
25η / Κίναν Έβανς, Ζαλγκίρις
26η / Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, Μπασκόνια
27η / Ματίας Λεσόρ, Παναθηναϊκός
28η / Σέιν Λάρκιν, Αναντολού Εφές
29η / Τζος Νίμπο, Μακάμπι Τελ Αβίβ
30η / Ουέιντ Μπάλντγουιν, Μακάμπι Τελ Αβίβ
31η / Μάριο Χεζόνια, Ρεάλ Μαδρίτης & Ελάιζα Μπράιαντ, Αναντολού Εφές
32η / Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, Φενέρμπαχτσε
33η / Ουίλ Κλάιμπερν, Αναντολού Εφές

🔴 Μπάγερν - Παναθηναϊκός 75-82: Άλωσε το BMW Park και αγκάλιασε το πλεονέκτημα!

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!