MVP της αγωνιστικής ο ρέκορντμαν Χέιζ-Ντέιβις στην Euroleague

MVP της αγωνιστικής ο ρέκορντμαν Χέιζ-Ντέιβις στην Euroleague

Sportal newsroom 14:47 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 30.03.2024

Ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις έγραψε ιστορία, καθώς σκόραρε 50 πόντους στη νίκη της Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου και αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής στην Euroleague.

Το βράδυ της 29ης Μαρτίου γράφτηκε ιστορία. Αυτό γιατί στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις διέλυσε όλα τα κοντέρ με μια εμφάνιση που όμοιά της δεν είχε υπάρξει ξανά στη διοργάνωση.

Η εμφατική νίκη της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συνδυάστηκε και με μια εντυπωσιακή επίδοση από τον Αμερικανό φόργουορντ, που μέτρησε 50 πόντους, κάνοντας ρεκόρ στην Euroleague. Αυτό γιατί η καλύτερη επίδοση, μέχρι πρότινος, ήταν οι 49 ποντοι που είχε πετύχει ο Σέιν Λάρκιν το 2019, στο παιχνίδι της Αναντολού Εφές κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης της Euroleague πετυχαίνει 50 πόντους σε έναν αγώνα. Ο Ντέιβις ήταν εξωπραγματικός στην αναμέτρηση κόντρα στην Άλμπα και το κατόρθωμά του θα μνημονεύεται για χρόνια.

Ο Χέιζ-Ντέιβις μέτρησε 50 πόντους με 9/11 δίποντα, 9/16 τρίποντα και 5/7 βολές και χάρη στην εμφάνιση αυτή αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής.