Μία ασπρόμαυρη βραδιά που θα μείνει στην αιωνιότητα

Παίκτες ΠΑΟΚ

i

© Intime

Μία ασπρόμαυρη βραδιά που θα μείνει στην αιωνιότητα

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ασύλληπτη ανατροπή του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ και την πρόκριση στους «8» του Conference League, για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια!

Αυτή η βραδιά της 14ης του Μάρτη στην Τούμπα θα μνημονεύεται για αρκετά χρόνια, θα περάσει στο πετσί των φίλων του ΠΑΟΚ και θα δημιουργήσει μύθους-θρύλους ακόμα και κάποιες ιστορίες που θα αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Ωστόσο, χαλάλι. Ήταν τέτοια αυτή η βραδιά που πραγματικά το σηκώνει.

Ο ΠΑΟΚ πήγε σε αυτό το παιχνίδι κόντρα στη Ντιναμό μέσα σε ένα κλίμα που θύμιζε λίγο τη φάση των EMO, που κυριαρχούσε κάποτε ως μόδα στην Ελλάδα και όχι μόνο. Κατάθλιψη, αποδόμηση, εσωστρέφεια και αυτά ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε όλο αυτό που περνούσε ο οργανισμός του Δικεφάλου. Η αλήθεια είναι πως οι «ασπρόμαυροι» τα ζουν όλα στα άκρα. Είτε ακραία συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας, είτε όλοι ένα κύμα μαυρίλας και καταχνιάς που σκεπάζει τα πάντα.

Η εμφάνιση του Δικεφάλου ήταν απάντηση σε όσους τον περίμεναν στη γωνία. Το τι ακούστηκε αυτή τη βδομάδα για παίκτες και προπονητή, από δήθεν δημοσιογράφους, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, αλλά και απλά κόσμο δεν έχει προηγούμενο. Ο ΠΑΟΚ απάντησε σε αυτούς με τον πιο εμφατικό τρόπο, το ποδόσφαιρο του. Το ποδόσφαιρο αυτό του Λουτσέσκου τον έφτασε στους 8 της Ευρώπης και να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Προφανώς έγιναν και λάθη και από τον προπονητή και από τους παίκτες, αλλά είναι αφύσικο για εμένα τονίζεις πως υποστηρίζεις μια ομάδα και να χαίρεσαι στις ήττες της και να στεναχωριέσαι στις νίκες. Ε, έχεις πρόβλημα αν το κάνεις αυτό.

Τέλος πάντων, αρκετά ασχολήθηκα με αυτούς. Ο ΠΑΟΚ είναι στους 8 ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια και αυτό από μόνο του για το κλαμπ και τη χώρα είναι κάτι όμορφο και σημαντικό. Δεν είναι ότι σα χώρα έχουμε γεμίσει ευρωπαϊκές πορείες και τρόπαια.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έκανε εμφάνιση καριέρας και έδειξε τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του πως δεν ξέχασαν ξαφνικά το ποδόσφαιρο που έπαιζαν, ούτε έφτασαν τυχαία ως εδώ. Απλά όπως όλες οι ομάδες του πλανήτη πέρασαν μια περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ελπίζω πραγματικά αυτή η νίκη να είναι η αρχή της αναγέννησης του ΠΑΟΚ.

Ειδική μνεία θέλω να κάνω στον Άλι Σαμάτα, το είχα πει και στην εκπομπή του Sportal, τους Balladeros πως θα ήθελα η Τούμπα στο επόμενο εντός έδρας να τον αποθεώσει. Πραγματικά χάρηκα που συνέβη αυτό στο ματς με την Ντιναμό. Ο Τανζανός μπήκε στο παιχνίδι κάπως μαγκωμένος, αλλά μόλις ένιωσε την ζεστασιά της Τούμπας, πήρε το χειροκρότημα και τη μίνι αποθέωση έγινε ξαφνικά κανονικός ποδοσφαιριστής.

Όσον αφορά την αποθέωση και το γεγονός πως μερίδα του κόσμου φώναξε το όνομα του, απλά μπράβο σε όλους αυτούς.

Κοντολογίς, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε, βρήκε τη φλόγα του, διέλυσε τη Ντιναμό, έκανε τον κόσμο του να πιστεύει και πάλι σε Λουτσέσκου και παίκτες και πλέον πηγαίνει για ξεκούραση προκειμένου να βρει τις δυνάμεις του για τη συνέχεια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;