ΠΑΟΚ vs VAR: Οι φετινές φάσεις που διαμαρτύρεται ο δικέφαλος και ανάγκασαν τον Λουτσέσκου να βρίσει on camera
i

VAR Τούμπα/©intime

ΠΑΟΚ vs VAR: Οι φετινές φάσεις που διαμαρτύρεται ο δικέφαλος και ανάγκασαν τον Λουτσέσκου να βρίσει on camera

Μάνος Τσαλγατίδης 08:24 - 27.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 27.02.2023

«Η δουλειά του VAR είναι να γ@@@ τον ΠΑΟΚ» ανέφερε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που στο μυαλό του είχε συγκεκριμένες φάσεις από τη φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πρωτοστάτησε και πάλεψε σκληρά ώστε να έρθει στην Ελλάδα η τεχνολογία του VAR, αλλά και οι γραμμές του οφσάιντ σε αυτό, προκειμένου να υπάρξει ισονομία και να εξαλειφθούν όλοι οι παράγοντες που δεν άφηναν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα να κάνει βήματα προς τα μπροστα 

Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό ο Δικέφαλος βλέπει την τεχνολογία να γίνεται όπλο στα χέρια αυτών που θέλουν να τον σταματήσουν με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο.

Το τελευταίο «κρούσμα» σε αυτή την αλληλουχία γεγονότων ήταν τo καθαρό πέναλτι δεν δόθηκε στον ΠΑΟΚ στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ, όταν η μπάλα ρόλαρε στο χέρι του αμυντικού της ομάδας από την Ήπειρο, αλλά ο Τσακαλίδης που ήταν στο VAR δεν το είε.

Εξοργιστικά, επίσης ήταν όσα έγιναν στην Τρίπολη, με γκολ- οφσάιντ του Αστέρα στην τελευταία φάση να μετράει κανονικά, και το VAR να μην το ακυρώνει ως όφειλε. Φυσικά, αυτό έφερε την έκρηξη του Δικεφάλου που με ανακοίνωση ζήτησε την διαγραφή των Τζήλου-Καλαμπόκη-Σινιοράκη.

Βέβαια, χθες 24/5 είχαμε την έκρηξη του Ράζβαν Λουτσέσκου που στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε πως η δουλειά του VAR είναι να γα@@@ει τον ΠΑΟΚ.

Η ιστορία ξεκινά από πέρσι και την αποκάλυψε πρόσφατα ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στον εκτός έδρας αγώνα των περσινών Play Off (3 Απριλίου 2022) απέναντι στον Παναθηναϊκό, η ΚΕΔ ορίζει στο VAR έναν Ισπανό διαιτητή, που δηλώνεται με το όνομα Ντε Ρικάρντο.

Εκείνος, αναιρεί πέναλτι που δίνει ο διαιτητής Πελίτο σε χέρι του Βέλεθ μετά από σουτ του Ζαμπά στο 9ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να χάνει την δυνατότητα να ανοίξει το σκορ και να ηττάται τελικά με 2-1.

Ο ίδιος άνθρωπος ορίζεται στο VAR και στον περσινό τελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ, μόνο που εκεί δηλώνεται με το πραγματικό του όνομα: Ρικάρντο ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα.

Ο Ισπανός από το VAR, μαζί με τον Ματέου Λαόθ δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ. Αποφασίζουν ότι είναι πέναλτι το μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια στον Γκατσίνοβιτς, κλείνουν τα μάτια στην χειρονομία του Αϊτόρ προς το ασπρόμαυρο πέταλο και στην τελευταία φάση του τελικού κλείνουν τα μάτια σε εμφανές πέναλτι του Χουάνκαρ στον Μιτρίτσα.

Η πλευρά του Δικεφάλου θεωρεί πως εκεί είναι η αρχή του... κακού με το VAR όπως λένε, με το πρόβλημα να συνεχίζεται φέτος σε ακόμα πιο μεγάλη κλίμακα.

To πιο σκανδαλώδες σφύριγμα έγινε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στον αγώνα του πρώτου γύρου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ο Νέλσον Ολιβέιρα γίνεται… σάντουιτς από Τζολάκη και Μπα εντός περιοχής. O διαιτητής Τρεϊμάνις καταλογίζει την εσχάτη των ποινών, όμως ο VARίστας Ζοάο Πινέιρο του ζητά να ξαναδεί την φάση. Ο Λετονός βλέπει το βίντεο και απαίρνει το πέναλτι πίσω.

Σε μία πολύ πιο οριακή φάση στο ντέρμπι του πρώτου γύρου απέναντι στον Παναθηναϊκό, η απόφαση άλλαξε μετά την χρήση του VAR και πάλι… εις βάρος του ΠΑΟΚ. Με το σκορ στο 1-2 υπέρ του τριφυλλιού και το ρολόι να δείχνει το 90ό λεπτό ο Κωνσταντέλιας τσιμπάει την μπάλα προ του Μάγκνουσον, ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει την κίνηση να κλωτσήσει την μπάλα. 

Ο νεαρός παίκτης του Δικεφάλου πέφτει στο έδαφος και ο Αυστριακός Βάινμπεργκερ δείχνει την λευκή βούλα. Από το VAR όμως του λένε να ξαναδεί την φάση και τελικά αλλάζει απόφαση, κάτι που είχε γίνει και στην φάση του νικητήριου πέναλτι του Παναθηναϊκού, στην οποία δεν είχε καταλογίζει παράβαση στην κανονική ροή της αναμέτρησης.

Παράπονα ο Δικέφαλος έχει και από το VAR και στους υπόλοιπους αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Στο πεντακάθαρο 0-3 της Λεωφόρου απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ θεωρεί πως το VAR δεν ενημέρωσε για απευθείας κόκκινη στα απανωτά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα του Σένκεφελντ, ο οποίος στο τέλος πήγε να κόψει πρόωρα το ποδόσφαιρο στον Μπίσεσβαρ, φεύγοντας από μόνος του προς τα αποδυτήρια, σε φάση που σήκωνε απευθείας κόκκινη και όχι δεύτερη κίτρινη.

Επίσης, οι «ασπρόμαυροι» τόνιζαν πως το VAR δεν ενημέρωσε πως πρέπει να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη ο Κουρμπέλης στον προημιτελικό της Λεωφόρου, αλλά και ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού που έκανε χειρονομία στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, το δεύτερο το είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ο Ράζβαν Λουτσέσκου σε συνέντευξη τύπου.