Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι η πρόκριση

Πανηγυρισμοί ΠΑΟΚ

i

©intime

Αυτό που θα θυμούνται όλοι είναι η πρόκριση

Μάνος Τσαλγατίδης 09:23 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 18.08.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Χάιντουκ και την πρόκριση του Δικεφάλου.

O ΠΑΟΚ κατάφερε να υπερπηδήσει και το εμπόδιο της Χάιντουκ και πλέον βρίσκεται στα Play Off του Europa Conference League. Οι «ασπρόμαυροι» μπορεί να μην παίζουν το... ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, μπορεί να έχουν παίκτες που είναι ακόμα ανέτοιμοι στο ρόστερ τους, αλλά αυτό που μετράει στο τέλος, είναι πως η δουλειά γίνεται. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θα θυμάται στο τέλος το πως ήρθαν οι προκρίσεις, αλλά το γεγονός πως ήρθαν. Σε περίπτωση αποκλεισμού όλοι θυμούνται ακόμα και την κάθε λεπτομέρεια. Αυτό συμβαίνει συνήθως.

Το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου κόντρα στη Χάιντουκ είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο το ακολούθησε πιστά και... δογματικά. Οι «ασπρόμαυροι» γνώριζαν ποια είναι τα κλειδιά της Χάιντουκ και με τακτική μαεστρία τα έβγαλαν εκτός παιχνιδιού. Οι παγίδες του προπονητή του Δικεφάλου σε Λιβάγια και Κροβίνοβιτς έπιασαν και οι δύο διεθνείς Κροάτες στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα πάσχιζαν να πάρουν... ανάσα και να μπορέσουν να βρουν χώρο για να κινηθούν. 

Βέβαια, για να τα λέμε όλα για ακόμα μια φορά στο αμυντικό κομμάτι (κυρίως στο πρώτο μέρος) υπήρξαν παιδικά λάθη από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που δείχνει πως δεν είναι πλήρως συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του αγώνα.Αυτό το θέμα ο Λουτσέσκου το έχει εντοπίσει και θα προσπαθήσει να το λύσει, γιατί μπορεί ο Δικέφαλος να μην το πλήρωσε κόντρα στη Χάιντουκ, αλλά αν αυτό το φαινόμενο συνεχιστεί, ε κάπου θα την πατήσει λόγω αυτού.

Στο επιθετικό κομμάτι, η αλήθεια είναι πως μέχρι να πάρει μπρος ο Αντρίγια και να μπει σε αυτό το war machine mode, ο Κωνσταντέλιας ήταν απλά καταπληκτικός. Ο νεαρός που ήταν ξεκούραστος έδειξε πως δεν χρειάζεται πολύ χώρο, απλά χρειάζεται κάποιος αντίπαλος να κάνει το λάθος να του δώσει χώρο. Το τι μπορεί να κάνει με την μπάλα όσο παράξενο και αν ακούγεται ακόμα δεν το έχουμε δει.

Ο νεαρός ήταν αυτός που με το στοιχείο του απρόβλεπτου έφερε το πρώτο γκολ και γενικότερα δημιούργησε ρήγματα στην κροατική άμυνα. Ωστόσο, πρέπει οπωσδήποτε να δουλέψει τα τελειώματα του. Όταν τα βελτιώσει, τότε θα είναι ένα κλικ πιο κοντά στον ολοκληρωμένο παίκτη, που θέλει να γίνει.

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά θα ήταν ωραίο ο ΠΑΟΚ να φέρει σήμερα-αύριο-μεθαύριο ένα ή και δύο χαφ στον Λουτσέσκου γιατί αυτά που έχει ένα-ένα κάτι παθαίνουν και στο τέλος αυτός που θα το πληρώσει το όλο θέμα είναι ο Δικέφαλος. Το θέμα Μαξίμοβιτς έχει πάρει περίεργη τροπή μετά τις απαιτήσεις της Χετάφε, ενώ υπάρχει όντως στη λίστα ο Μάρκος Αντόνιο, αλλά και ένας νεαρός Αργεντίνος. Άντε να δούμε...