Το τότε, το τώρα, οι αναπόφευκτες συγκρίσεις και οι εκκρεμότητες

Ο Λίντσεϊ Ρόουζ

i

© Intime

Το τότε, το τώρα, οι αναπόφευκτες συγκρίσεις και οι εκκρεμότητες

Αλέξης Σαββόπουλος 09:42 - 02.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 02.01.2024

Ο Αλέξης Σαββοπουλος γράφει για τις επικείμενες προσθήκες που παραπεμπόμουν στο παρελθόν και τις δυο αναγκαίες ακόμη κινήσεις.

Οι τελευταίες κινήσεις που έχει κάνει ο Άρης χρονικά, ο Βελεθ αρχικά και ο Ρόουζ με τον Φετφατζίδη στη συνέχεια έχουν έντονο άρωμα από το παρελθόν. Οι απόψεις διίστανται γενικά όσον αφορά τις επιστροφές, αφού δεν σου εγγυάται κανείς το ίδιο ποσοστό επιτυχίας με την πρώτη φορά. Χωρίς, συλλήβδην φυσικά να αποκλείεται κάτι τέτοιο.Και ο Ροιυζ και ο Φετφατζίδης ήρθαν στον Άρη την πρώτη φορά και ουσιαστικά ανέβασαν τις αγωνιστικές μετοχές τους. Ο κόσμος αποδέχθηκε ότι αποχώρησαν για καλύτερα συμβόλαια και ευκαιρίες ζωής, καθώς στην Άρη όντως εξελίχθηκαν και προσέφεραν. Αλλά τους είδαμε να έρχονται με μια καριέρα στην κατιούσα και μέσω του Άρη να ανεβάζουν τις μετοχές τους. Το ίδιο και ο Βελεθ. Και οι τρεις επέλεξαν να φύγουν για καλύτερα χρήματα. Και οι τρεις στεναχώρησαν όταν αποχώρησαν. 

Τώρα, με την καριέρα του καθενός, για λίγο πολύ ίδιους λόγους, να βρίσκεται και πάλι στο ναδίρ (κανένας δεν αποτελουσε βασική επιλογή στις ομάδες τους, και δεν μιλάμε για ομάδες δα σε κανένα προηγμένο πρωτάθλημα που κάτι τέτοιο θα ήταν αγωνιστικά φυσιολογικό.Και  οι τρεις λοιπόν επιστρέφουν περίπου τρία χρόνια μεγαλύτεροι, ελπίζοντας τόσο οι ίδιοι όσο και η διοίκηση αλλά και ο κόσμος που τα τελευταία δύο χρόνια βλέπει κυρίως αποτυχημένες ή πολύ μέτριες επιλογές, ανάμεσα σε ελάχιστες εξαιρετικές περιπτώσεις (Πάλμα, Μορον, Φαμπιάνο, ειδικά  όταν πλαισιώθηκε από τον Μπράμπετς, και φέτος ο Οντουμπάτζο που με καθυστέρηση ενός έτους δικαιώνει τις προσδοκίες). Η πρώτη επιστροφή, αυτη του Βελεθ, δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Ο "Φετφα" έρχεται σε μια θέση που ο Άρης κουτσά στραβά βγάζει την άκρη του με τον Σουλειμανοφ, συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον πως θα… κουμπώσει και σε ποιο ρόλο. Ο Ροουζ είναι, με δεδομένη της απουσία του Βελεθ για έναν τουλάχιστον μήνα ακόμη, αναγκαία επιλογή που θα απαιτηθεί να προσφέρει άμεσα και ικανοποιητικά.

Ωστόσο, οι κρίσιμες θέσεις που ο Άρης χωλαίνει παραμένουν ακόμη μετέωρες. Στο αριστερό εξτρεμ που η ανάγκη όχι μόνο προσθήκης αριθμητικής αλλά και ποιοτικής αναβάθμισης, παραμένει ακόμη ορφανή. Όπως και η θέση του 2ου φορ που είναι ανθρώπινως αδύνατο να συνεχίσει να καλύπτεται μόνο από τον Μορον. Μιλάμε για έναν μήνα με αγώνες σχεδόν κάθε τρεις ημέρες που ο προπονητής και η ίδια η ομάδα θα χρειαστεί ποιότητα και εφεδρείες.

Ο Άρης προσπαθεί για την δύσκολη περίπτωση του Τζέρεμι Σαρμιέντο της Μπράιτον
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:10 - 01.01.2024

Ο Άρης προσπαθεί για την δύσκολη περίπτωση του Τζέρεμι Σαρμιέντο της Μπράιτον

Τον 21χρονο διεθνή με το Εκουαδόρ εξτρέμ που ανήκει στην Μπράιτον και αγωνίζεται δανεικός στην Γουέστ Μπρομ, έχει ως βασική του επιλογή ο Άρης για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, σύμφωνα με τους Άγγλους. Τι ισχύει με τον νεαρό παίκτη.