Δεν είναι η Ελλάδα: Ποια χώρα κατέκτησε Eurovision και EURO την ίδια χρονιά

Δεν είναι η Ελλάδα: Ποια χώρα κατέκτησε Eurovision και EURO την ίδια χρονιά

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:06 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 29.05.2024

Το Μάλμε ετοιμάζεται για τον τελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και εδώ κάπου ήρθε η ώρα να θυμηθούμε ποια είναι η μοναδική χώρα που έχει κατακτήσει τον διαγωνισμό και το Euro σε μία χρονιά.

Η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες έχει... ακουστεί αρκετά στην Ευρώπη με τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού τόσο στο μπάσκετ, με τις προκρίσεις στο Final 4 όσο και με την πρόκριση στον τελικό του Conference League από τους «ερυθρόλευκους».

Ωστόσο αυτές δεν είναι οι μόνες ελληνικές επιτυχίες, αφού η Μαρίνα Σάττι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Μάλιστα το τραγούδι της με τον τίτλο, «Ζάρι» έχει προκαλέσει... πανικό, αφού θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του διαγωνισμού.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και... Μαρίνα Σάττι: Η Ελλάδα κάνει την Ευρώπη να παραμιλά
CONFERENCE LEAGUE

12:11 - 10.05.2024

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και... Μαρίνα Σάττι: Η Ελλάδα κάνει την Ευρώπη να παραμιλά

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο Final Four, οι «ερυθρόλευκοι» στον τελικό του Europa Conference League και η Μαρίνα Σάττι διεκδικήτρια της Eurovision. Μέσα σε μόλις έναν μήνα η Ελλάδα έχει κάνει την Ευρώπη να παραμιλά.

Φέτος εκτός από τη Eurovision όμως, σε περίπου έναν μήνα έχουμε και το Euro το οποίο θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας. Που κολλάει το ένα με το άλλο όμως; Κι όμως υπάρχει σύνδεση των δύο, αφού το 2021 η Ιταλία είχε γίνει η μοναδική χώρα η οποία έχει κατακτήσει τον διαγωνισμό και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε μία σεζόν.

Εκείνη τη χρονιά η Ιταλία είχε στείλει στον διαγωνισμό το συγκρότημα «Maneskin» με το τραγούδι «Zitti E Buoni», το οποίο είχε βγει πρώτο στη ψηφοφορία με 524 βαθμούς. Έναν μήνα μετά η Ιταλία στο Γούμπλεϊ κατέκτησε το δεύτερο Euro στην ιστορία της. Εκείνη η διοργάνωση είχε μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2021, λόγω του Covid-19 και είχε γίνει σε αρκετές χώρες.

Ο τελικός είχε γίνει στο Λονδίνο με την Αγγλία να υποδέχεται την Ιταλία, η οποία κατέκτησε την κούπα μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (3-2, 1-1 κ.δ.).