Το Netflix ετοιμάζει σειρά για τον Άιρτον Σένα

Ο θρύλος Αϊρτον Σένα

i

getty images/Ideal Images

Το Netflix ετοιμάζει σειρά για τον Άιρτον Σένα

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:50 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 22.03.2023

Το Netflix ετοιμάζει μία σειρά που θα αποτελείται από 6 επεισόδια προς τιμήν του Άιρτον Σένα.

Η συγκεκριμένη σειρά στο Netflix θα είναι ένα αφιέρωμα για τον Άιρτον Σένα από την αρχή της καριέρας του στις δεκαετίες του 1980 μέχρι και τραγικό δυστύχημα στο Grand Prix της Ίμολα το 1994. Στην αρχή η σειρά φημολογούνταν πως θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια, όμως εν τέλει θα χωρίζεται σε έξι .

Ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1, έχοντας κάνει μία μεγάλη πορεία στον κόσμο του μότοσπορ, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (το 1988, '90 και '91). Βέβαια αξέχαστη θα μείνει και η κόντρα του Βραζιλιάνου με τον Αλέν Προστ. 

Ο Γκάμπριελ Λεόνε θα είναι ο ηθοποιός  που θα υποδυθεί τον Άιρτον Σένα. Η παραγωγή της σειράς θα έχει ως σκηνοθέτες τους Βιθέντε Αμορίμ και Τζούλια Ρεζέντε.

Ένας από τους σκηνοθέτες της σειράς, ο Βιθέντε Αμορίμ σε δηλώσεις του είπε ότι: «Ο Γκάμπριελ Λεόνε έχει τη χάρισμα, την ένταση και την ευγένεια του Σένα», ενώ ο παραγωγός Φαμπιάνο Γκουγιάνε συμπλήρωσε πως «μείναμε ενθουσιασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο αναβίωσε τον Άιρτον στα πρώτα μας δοκιμαστικά. Είναι ένας Βραζιλιάνος ηθοποιός που αναδύεται σε διεθνή αστέρα». 

Ο Γκάμπριελ Λεόνε, από την πλευρά του, είπε ότι: «Είναι μια τεράστια ευθύνη και επίσης μεγάλη τιμή να αντιπροσωπεύω ένα ορόσημο που ενέπνευσε τόσους ανθρώπους σε όλη του τη ζωή» και τόνισε πως «γνωρίζοντας πως θα φέρουμε αυτή την ιστορία σε εκατομμύρια ανθρώπους σε τόσες πολλές χώρες, μέσω του Netflix, θεωρώ αυτόν έναν από τους σπουδαίους ρόλους της καριέρας μου».

Tags: