Ετοιμοι για MotoGP από σήμερα στην Ολλανδία – Νέα μορφή τα δοκιμαστικά το 2024

Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα του MotoGP

i

©redbullcontentpool.com

Ετοιμοι για MotoGP από σήμερα στην Ολλανδία – Νέα μορφή τα δοκιμαστικά το 2024

Δημήτρης Μπαλής 11:04 - 23.06.2023

Στην Ολλανδία ο 8ος γύρος του MotoGP με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μάχες.

Μια εβδομάδα μετά τη Γερμανία και το Σάξερινγκ, επιστροφή στη δράση για το MotoGP, στην Ολλανδία και το Ασσεν.

Στο σιρκουί του Ασσεν οι αναβάτες ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα μια παράσταση από σήμερα, όμως πριν από αυτή, συναντήθηκαν με τους διοργανωτές του πρωταθλήματος προκειμένου να βελτιώσουν τη διαδικασία των προκριματικών για το 2024.

Η σεζόν MotoGP του 2023 οδήγησε σε μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία του σπορ, καθώς προστέθηκαν οι αγώνες σπριντ μισής απόστασης σε κάθε γύρο του πρωταθλήματος, το Σάββατο.

Ως εκ τούτου, ολόκληρο το φορμάτ του Σαββατοκύριακου αγώνων άλλαξε, με τις κατατακτήριες να γίνονται το πρωί του Σαββάτου και να αποφασίζεται το γκριντ τόσο για το σπριντ όσο και για το γκραν πρι.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή έγινε στις δοκιμές της Παρασκευής, καθώς η συνδυασμένη σειρά στο τέλος του FP2 μαζί με το FP1, όρισε ποιοι αναβάτες προχωρούν κατευθείαν στο Q2 στις κατατακτήριες και ποιοι πρέπει να αντιμετωπίσουν την περίοδο αποκλεισμού Q1.

Ωστόσο, αυτή η μορφή έδωσε λίγα περιθώρια σε οδηγούς και μηχανικούς να στήσουν τις μοτοσυκλέτες για τους αγώνες, με αποτέλεσμα στη συνάντηση την Πέμπτη στο Ασσεν, να αποφασιστεί ότι μόνο τα αποτελέσματα της FP2 θα ορίζουν ποιοι θα αγωνίζονται στο Q1 και ποιοι στο Q2. Η υπόλοιπη μορφή του Σαββατοκύριακου θα παραμείνει η ίδια το 2024, με ένα FP3 των 30 λεπτών να προηγείται των προκριματικών τα Σάββατα.

Αρχικά, εξετάστηκε το ενδεχόμενο εφαρμογής αυτής της αλλαγής φέτος, αλλά η έλλειψη ομοφωνίας μεταξύ των μελών της ένωσης κατασκευαστών (MSMA) προκάλεσε την αναβολή του μέτρου μέχρι το 2024.

Η νέα μορφή αναμένεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο εντυπωσιακό πρωτάθλημα του MotoGP.

Tags: