Φερνάντο Αλόνσο: «Φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό»

Φερνάντο Αλόνσο

i

© Photo by Lars Baron/Getty Images

Φερνάντο Αλόνσο: «Φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό»

Ο Φερνάντο Αλόνσο μίλησε για την εμφάνιση της Aston Martin στις κατατακτήριες δοκιμές στο Μπαχρέιν, έχοντας μεγάλες βλέψεις για τον αγώνα της Κυριακής (5/3).

Ο Αλόνσο θα εκκινήσει από την 5η θέση στον αυριανό αγώνα, ξεπερνώντας το δίδυμο της Mercedes με τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον στην και 7η θέση αντίστοιχα.

Ο 41χρονος και η Aston Martin είχαν ένα δυνατό τριήμερο δοκιμών την περασμένη εβδομάδα στο Μπαχρέιν, με τον Ισπανό να το επαναλαμβάνει τόσο στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές όσο και στις τρίτες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Σακχίρ

Σε δηλώσεις του ο Φερνάντο Αλόνσο δεν μπορούσε να κρατήσει τον ενθουσιασμό αναφέροντας πως: «Αυτό είναι απλώς ένα απίστευτο αποτέλεσμα με ένα καταπληκτικό μονοθέσιο που οδηγούμε αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι μόνο η αρχή, η αφετηρία αυτού του έργου. (Όλα είναι καινούργια), οπότε έχουμε τώρα μια καλή βάση δεδομένων που μπορούμε να αναπτύξουμε τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους αγώνες. Ξεκινώντας στην πρώτη πεντάδα στον πρώτο αγώνα, αυτό είναι απλώς εξωπραγματικό. 

«Απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή. Φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά τώρα επιτέλους βρισκόμαστε κοντά στην πρώτη πεντάδα, παλεύοντας με την Red Bull, την Ferrari και την Mercedes. Αυτό ήταν αδιανόητο πριν από οκτώ μήνες . Ξεκινάμε στην πρώτη πεντάδα, οπότε υπάρχει μία ευκαιρία, για να βρεθούμε πολύ κοντά στο βάθρο».

Η Aston Martin επενδύει σημαντικά στο στήσιμο της ομάδας της, με ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Silverstone. Παρόλα αυτά, είναι μεγάλη έκπληξη το άλμα απόδοσης της ομάδας κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής διακοπής, καθώς ελάχιστους μήνες πριν ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα του 2022 στην 7η θέση της βαθμολογίας. 

Ο Αλόνσο θεωρεί ότι η Aston Martin πρέπει να περιμένει για αρκετούς ακόμα αγώνες για να καταλάβει καλύτερα πού βρίσκεται το μονοθέσιο. «Σίγουρα πρέπει να περιμένουμε την Τζέντα, την Αυστραλία», δήλωσε. 

«Είμαι περίεργος να δω αν μπορούμε να διατηρήσουμε αυτή την απόδοση και σε άλλους αγώνες. Επίσης, από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι το μονοθέσιο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι πολύ «βασικό» να ξεκινάμε τη σεζόν με ένα εντελώς νέο σχέδιο μονοθέσιου . Οπότε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν όσον αφορά την εξέλιξη αυτού του project», ανέφερε ο Αλόνσο κλείνοντας.