Ο Αλόνσο αποκάλυψε μέχρι πότε μπορεί να είναι σε θέση να αγωνίζεται στη F1

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Photo by Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Ο Αλόνσο αποκάλυψε μέχρι πότε μπορεί να είναι σε θέση να αγωνίζεται στη F1

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:23 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:24 - 16.02.2024

Ο Φερνάντο Αλόνσο αποκάλυψε στην παρουσίαση του μονοθέσιου της Aston Martin για πόσα ακόμη χρόνια πιστεύει πως θα βρίσκεται στη Formula 1.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να αγωνιστεί στη Formula 1 μέχρι τα 50 του χρόνια, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών φυσικής κατάστασης. 

Ο Ισπανός, ο οποίος θα κλείσει τα 43 αργότερα φέτος, είναι ο γηραιότερος οδηγός στο grid και είναι ο πιο έμπειρος αγωνιζόμενος στην ιστορία του αθλήματος με 377 εκκινήσεις. 

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απέσπασε καλά λόγια για τις επιδόσεις του στην Aston Martin πέρυσι, τερματίζοντας στη θέση στη κατάταξη των οδηγών με οκτώ βάθρα.

Έχοντας δείξει ότι η ηλικία του δεν τον έχει ακόμη επιβραδύνει, ο Αλόνσο παραδέχτηκε ότι μπορεί να αγωνιστεί για πολλά ακόμη χρόνια στη Formula 1. 

«Γνωρίζω πως πριν από μερικά χρόνια έλεγα πως τα 41 ή τα 42 είναι το όριο για να αγωνίζεσαι. Τώρα, αφού είδα τον εαυτό μου να αγωνίζεται και να έχει τόσο μεγάλο κίνητρο και καλή απόδοση, σκέφτηκα πως μπορώ να συνεχίζω να αγωνίζομαι για μερικά χρόνια ακόμα. 

Αυτό το χειμώνα έχω ξεπεράσει κάθε προσδοκία σε τεστ φυσικής κατάστασης. Αν κάποιος είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και έχει κίνητρο, μπορεί να αγωνίζεται μέχρι και τα 48, 49 ή ακόμη και τα 50».

Και συνέχισε: «Πρέπει να κάνεις μεγάλες θυσίες στη ζωή σου. Η Formula 1 χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση. Αυτή είναι η 24η σεζόν μου ή κάτι τέτοιο. Έχω δώσει τη ζωή μου για 24 χρόνια σε αυτό το σπορ, κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος. Θα συνεχίσω να το κάνω όμως δεν ξέρω για πόσο με ένα τόσο γεμάτο και απαιτητικό πρόγραμμα με 24 αγώνες».