Αυτό είναι το όνομα της Ferrari για το 2024 (vid)

Σήμα Ferrari

i

©Scuderia Ferrari

Αυτό είναι το όνομα της Ferrari για το 2024 (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:05 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 30.01.2024

Η Scuderia Ferrari έκανε γνωστή την ονομασία του μονοθεσίου της για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Ferrari επιβεβαίωσε ότι το μονοθέσιο που θα χρησιμοποιήσει για να αγωνιστεί στη φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 θα ονομάζεται SF-24. 

Η ιταλική ομάδα μπαίνει στη νέα σεζόν με την ελπίδα να πλησιάσει την Red Bull, η οποία κυριάρχησε την περασμένη σεζόν. Η αυστριακή ομάδα επικράτησε στους 21 από τους 22 αγώνες που διεξήχθησαν με τη Ferrari να είναι η μόνη ομάδα που έβαλε τέλος στο σερί νικών της Red Bull. 

Ο Κάρλος Σάινθ αναδείχθηκε νικητής στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης σε ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο η Red Bull δυσκολευόταν πάρα πολύ. Παρά το γεγονός ότι ήταν η μόνη ομάδα εκτός της Red Bull που κέρδισε έναν αγώνα την περασμένη σεζόν, η Ferrari τερμάτισε στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών στη 3η θέση πίσω από τη Mercedes.

Η Ferrari πρόκειται να αποκαλύψει το SF-24 στις 13 Φεβρουαρίου. Το «SF» στο όνομα σημαίνει Scuderia Ferrari και είναι παρόν στο όνομα του αυτοκινήτου από τη σεζόν του 2015. Θυμίζουμε πως τότε το μονοθέσιο που οδήγησαν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν είχε την ονομασία SF15-T.

Ωστόσο, η μόνη εξαίρεση στο τρέχον θέμα ήταν το 2022 όταν η F1-75 γιόρτασε τα 75α γενέθλια της εταιρείας. Η Ferrari μπαίνει στη νέα χρονιά έχοντας ανακοινώσει την πολυετή ανανέωση του Σαρλ Λεκλέρ, πράγμα που θα τον κρατήσει για πολλά χρόνια στην ομάδα του Μαρανέλο.

Tags: