Για πάντα στη Ferrari ο Λεκλέρ, υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Kym Illman/Getty Images

Για πάντα στη Ferrari ο Λεκλέρ, υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:45 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 25.01.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με τη Ferrari και στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2024.

Η Ferrari και ο Σαρλ Λεκλέρ συμφώνησαν για νέα επέκταση συμβολαίου, με τον Μονεγάσκο να συνεχίζει να αγωνίζεται για την ιταλική ομάδα μετά το τέλος του 2024. 

Ο Λεκλέρ έχει μια μακροχρόνια «σχέση» με την Scuderia, έχοντας ενταχθεί για πρώτη φορά στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari το 2016. 

Αφού έκανε το ντεμπούτο του στη F1 με τη Sauber το 2018, έγινε πλήρες μέλος της ομάδας της Ferrari το 2019 και από εκεί έχει καταφέρει να νικήσει πέντε αγώνες νίκες, ενώ έχει και κατακτήσει και 23 πολ ποζίσιονς. 

Στους 103 αγώνες που έχει λάβει μέρος με την ομάδα από το Μαρανέλο, o Λεκλέρ έχει ανέβει 30 φορές στο βάθρο, έχει σημειώσει 7 φορές τον ταχύτερο γύρο κι έχει μαζέψει 1035 βαθμούς.

Δεν έγινε γνωστή η διάρκεια του νέου συμβολαίου που υπέγραψε ο Μονεγάσκος, αλλά είναι πολυετές, παρατείνοντας την παραμονή του στη Scuderia για αρκετές ακόμη σεζόν. 

©Ferrari / Σαρλ Λεκλέρ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΜΜΕ από την Ιταλία ανέφεραν τον Δεκέμβριο πως ο 26χρονος πιλότος είχε συμφωνήσει σε επέκταση έως το 2029, αλλά η σημερινή ανακοίνωση της Ferrari δεν διευκρινίζει κάτι άλλο εκτός από το ότι ο Λεκλέρ «θα συνεχίσει να οδηγεί για την ιταλική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και μετά τη σεζόν του 2024».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξέρω πως θα φοράω την αγωνιστική φόρμα της Scuderia Ferrari για πολλές σεζόν ακόμα. Το να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα, ήταν το όνειρό μου απ’ όταν ήμουν 3 ετών, όταν έβλεπα το γκραν πρι του Μονακό από το παράθυρο του διαμερίσματος ενός φίλου στη στροφή Σεν Ντεβό. Πάντα ήθελα να βλέπω τα κόκκινα αυτοκίνητα», ανέφερε αρχικά ο Λεκλέρ. 

Και συνέχισε: «Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου απ’ όταν εντάχθηκα στην Ακαδημία της Ferrari το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, μαχόμενοι στα εύκολα και τα δύσκολα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιστεύω όμως πως τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα. 

Το όνειρό μου εξακολουθεί να είναι να κατακτήσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Ferrari και είμαι σίγουρος πως στα χρόνια που θα έχουμε μπροστά μας, θα απολαύσουμε σπουδαίες στιγμές και θα κάνουμε τους υποστηρικτές μας χαρούμενους».

Η Ferrari θα παρουσιάσει το νέο μονοθέσιό της στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ οι δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 21-23 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν. 

Η «αυλαία» της νέας σεζόν ανοίγει μια εβδομάδα αργότερα με το γκραν πρι του Μπαχρέιν, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 29 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου.