Ο Νόρις υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη McLaren

Λάντο Νόρις

i

©McLaren

Ο Νόρις υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη McLaren

Ο Λάντο Νόρις συμφώνησε σε πολυετή επέκταση συνεργασίας με τη McLaren, η οποία τον κρατά στην βρετανική ομάδα έως το 2026.

Ο Λάντο Νόρις έχει δεσμευτεί για το μέλλον του στη Formula 1 στη McLaren, με την βρετανική ομάδα να ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου του. 

Μάλιστα υπήρξαν φήμες για τον Βρετανό για μία πιθανή μετακίνηση στη Red Bull, με τον Κρίστιαν Χόρνερ (επικεφαλής της ομάδας) και τον Χέλμουτ Μάρκο (αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας) να κάνουν αναφορά στα ταλέντο του την περασμένη σεζόν. 

Αλλά η νέα συμφωνία του Νόρις με τη McLaren σημαίνει ότι θα παραμείνει στην ομάδα μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2026 μαζί με τον Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος υπέγραψε επίσης επέκταση τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Η συνεργασία McLaren-Νόρις ξεκίνησε με το ντεμπούτο του στη F1 το 2019 και παρά την αποτυχία του να εξασφαλίσει μια νίκη σε αγώνα, έχει υπογραμμίσει να ξεπεράσει το όριο των 100 αγώνων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης μετράει 104 εκκινήσεις, 1 πολ ποζίσιον, 6 ταχύτερους γύρους, 13 βάθρα και 633 κερδισμένους βαθμούς.

Οι αμφιβολίες άρχισαν να αυξάνονται για το αν θα παρέμενε στην ομάδα, δεδομένου ότι το ξεκίνημα της σεζόν πέρυσι ήταν υποτονικό, αλλά μετά από αρκετές αλλαγές στη διοίκηση και στην τεχνική ομάδα, η McLaren έκανε μια αξιοσημείωτη ανατροπή για να προωθήσει τον Νόρις και τον Πιάστρι σε θέσεις που οδηγούν στο βάθρο - τερματίζοντας τελικά στη 4η θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών.

©McLaren/ Λάντο Νόρις

«Νιώθω υπέροχα που θα διατηρήσω το papaya χρώμα στη στολή μου. Μεγάλωσα με τη McLaren και εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου, η ομάδα είναι σαν οικογένεια για μένα. Το έως τώρα ταξίδι ήταν συναρπαστικό, είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, όμως την τελευταία σεζόν δείξαμε την επιθυμία μας να επιστρέψουμε στις μάχες της κορυφής», ανέφερε αρχικά ο Νόρις. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη διοίκηση της βρετανικής ομάδας: «Η δουλειά που έκαναν ο Ζακ (Μπράουν, ο CEO της McLaren), ο Αντρέα (Στέλα, ο επικεφαλής της ομάδας) και όλη η ομάδα την περασμένη χρονιά, ήταν απίστευτη. Είμαι πεπεισμένος πως θα μάχομαι για νίκες με τη McLaren. Ανυπομονώ να δημιουργήσουμε περισσότερες σπουδαίες αναμνήσεις και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά με όλους στο MTC τα επόμενα χρόνια».