Εκτός ξανά ο Σάρτζεντ (vid)
i

©printscreen

Εκτός ξανά ο Σάρτζεντ (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:13 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 27.08.2023

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams εγκατέλειψε στον 16ο γύρο του Ολλανδικού γκραν πρι, καθώς ο Αμερικανός πάτησε άγαρμπα στο κερμπ και το μονοθέσιό του κατέληξε στις μπαριέρες στη στροφή 8.

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ έγινε ο πρώτος οδηγός που εγκατέλειψε από το Ολλανδικό γκραν πρι, καθώς ο βροχερός καιρός προκάλεσε τον όλεθρο στη πίστα του Ζαντφορτ. 

Η βροχή άρχισε να πέφτει τη στιγμή που οι οδηγοί ολοκλήρωναν τον πρώτο τους αγωνιστικό γύρο στην παράκτια πίστα, με οδηγούς όπως ο Σέρχιο Πέρες (Red Bull) και ο Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) να πηγαίνουν αμέσως στα pits για να μεταβούν σε ενδιάμεσα ελαστικά. 

Ο πρωτοπόρος του αγώνα, Μαξ Φερστάπεν προσπάθησε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες, καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin) πέρασε τον Λάντο Νόρις (Mclaren) υπό τις ύπουλες συνθήκες για τη δεύτερη θέση, αλλά τελικά αναγκάστηκε να μπει στα pits για τα βρόχινα, βγαίνοντας 14 δευτερόλεπτα πίσω από τον Πέρες που έφτασε να προηγείται. 

Μάλιστα τα πράγματα για τον Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams δεν κύλησαν με τον καλύτερο τρόπο στον 16ο γύρο του αγώνα. Ο Αμερικανός οδηγός πάτησε άγαρμπα στο κερμπ και το μονοθέσιό του κατέληξε στις μπαριέρες στη στροφή 8. Θυμίζουμε πως ο Σάρτζεντ είχε έξοδο και στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές (26/8). 

Το αυτοκίνητο ασφαλείας χρησιμοποιήθηκε για το περιστατικό του 17ου γύρου, με τον Μαξ Φερστάπεν να οδηγεί τους Σέρχιο Πέρες, Φερνάντο Αλόνσο, Πιερ Γκασλι και Κάρλος Σάινθ. 

Δείτε τη σύγκρουση του Σάρτζεντ: