Επίδειξη ταχύτητας από τον Φερστάπεν στα τρίτα δοκιμαστικά της Ιαπωνίας

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Επίδειξη ταχύτητας από τον Φερστάπεν στα τρίτα δοκιμαστικά της Ιαπωνίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 07:34 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 07:54 - 06.04.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών στη Σουζούκα με δυόμισι δέκατα διαφορά από τον ομόσταβλό του, Σέρχιο Πέρες.

Η δράση στο γκραν πρι της Ιαπωνίας συνεχίστηκε με το FP3, που ήταν η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών πριν από τις κατατακτήριες.

Η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών διεξήχθη με περισσότερη ηλιοφάνεια και σε λίγο πιο υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με την βροχερή χθεσινή πρώτη μέρα δοκιμών.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli σημείωσε χρόνο 1:29,563 στα τελευταία λεπτά των δοκιμών.

Η Mercedes σε σχέση με τα προηγούμενα γκραν πρι δείχνει αρκετά γρήγορη στη Σουζούκα, όμως υπολείπεται της Red Bull μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο ομόσταβλος του, Σέρχιο Πέρες με δύο δέκατα του δευτερολέπτου από την κορυφή, ενώ στην 3η και 4η θέση ακολούθησαν οι οδηγοί της Mercedes, Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον.

Ο Φερνάντο Αλόνσο με το πρώτο μονοθέσιο της Aston Martin ήταν στην 5η θέση, μπροστά από την McLaren του Λάντο Νόρις.

Στην 7η θέση της τελικής κατάταξης κατετάγη ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari. Η ιταλική ομάδα αφοσιώθηκε περισσότερο στα δεδομένα της μέσης γόμας εν όψει του αγώνα.

Ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren ακολούθησε στην 8η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γιούκι Τσουνόντα (RB) και Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari).

Η δράση στην πίστα της Σουζούκα συνεχίζεται με τις κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 09;00 ώρα Ελλάδας.

Tags: