Φερστάπεν: «Είναι μία καλή μέρα για εμάς, ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε το 1-2 και στον αγώνα»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Φερστάπεν: «Είναι μία καλή μέρα για εμάς, ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε το 1-2 και στον αγώνα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:02 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:02 - 06.04.2024

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μαξ Φερστάπεν, μετά την κατάκτηση της πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες δοκιμές της Ιαπωνίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είναι επικεφαλής στην βαθμολογία των οδηγών, θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του ιαπωνικού γκραν πρι, που είναι ο τέταρτος αγώνας από τους 24 του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε την τέταρτη πολ ποζίσιον σε ισάριθμους αγώνες εφέτος, αφήνοντας στην 2η θέση τον ομόσταυλό του, Σέρχιο Πέρες για μόλις 66 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Ήταν μία αμφίρροπη μάχη για την pole position στο τέλος. Αυτή η πίστα επηρεάζει αρκετά τα ελαστικά, το οδόστρωμα είναι τραχύ. Αν θέλεις να κινηθείς στο όριο, είναι κάτι που δεν αποδίδει πάντα.

Θέλεις κάθε γύρος να είναι τέλειος, όμως το σημαντικό είναι η πολ ποζίσιον. Είναι μία καλή μέρα για εμάς, η καλύτερη θέση για να εκκινήσουμε στον αυριανό αγώνα. Αυτό είναι που μετράει», δήλωσε ο πιλότος της Red Bull μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για το αν η παρουσία του Σέρχιο Πέρες δίπλα του στο grid τον κάνει να νιώθει πιο ήρεμος εν όψει της εκκίνησης στον Κυριακάτικο αγώνα, ο Φερστάπεν είπε: «Είναι εξαιρετικό για την ομάδα να βρισκόμαστε στις θέσεις 1-2, ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί και στον αγώνα», πρόσθεσε.

Ο αγώνας της Κυριακής (7/4) είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 8:00 ώρα Ελλάδας.