Φερστάπεν: «Ο Αγώνας Σπριντ μας έδωσε ιδέες για τις κατατακτήριες»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Ο Αγώνας Σπριντ μας έδωσε ιδέες για τις κατατακτήριες»

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:00 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:51 - 20.04.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση της RB20 και τις αλλαγές που έκαναν οι μηχανικοί της ομάδας μετά τον Αγώνα Σπριντ. 

Την πέμπτη διαδοχική πολ ποζίσιον του στην φετινή σεζόν της Formula 1 και συνολικά 37η στην καριέρα του πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο τρεις παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά για το κυριακάτικο γκραν πρι της Κίνας, το οποίο είναι ο πέμπτος αγώνας της χρονιάς, και θα βρίσκεται αύριο στην πρώτη θέση της εκκίνησης στην πίστα της Σανγκάης.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Ολλανδός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση της RB20 και τις αλλαγές που έκαναν οι μηχανικοί της ομάδας μετά τον Αγώνα Σπριντ. 

«Ο αγώνας σπριντ μας έδωσε ορισμένες ιδέες για το στήσιμο του μονοθεσίου. Το οποίο απέδωσε καλύτερα στις κατατακτήριες. Είμαστε χαρούμενοι με την εξέλιξη της περιόδου, η τελευταία μου προσπάθεια στο Q3 πήγε πολύ καλά. Οι συνθήκες ήταν καλές και το απολαύσαμε», ανέφερε αρχικά.

Για την προσαρμογή από τον αγώνα 19 γύρων στις κατατακτήριες, ο Φερστάπεν δήλωσε: «Μετά από έναν αγώνα το να επιστρέψεις σε συνθήκες λίγου καυσίμου για τις κατατακτήριες, απαιτεί έναν γύρο για να νιώσεις άνετα. Σε κάθε προσπάθεια βελτιώναμε το χρόνο μας», πρόσθεσε ο πιλότος της Red Bull.