Η McLaren «απειλεί» την Aston Martin

Λάντο Νόρις, Αντρέα Στέλλα και Όσκαρ Πιάστρι

i

©McLaren

Η McLaren «απειλεί» την Aston Martin

Η McLaren βρίσκεται μόλις 49 βαθμούς πίσω από την Aston Martin και ήδη ονειρεύεται να αρπάξει την 4η θέση στους κατασκευαστές από τους Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ.

Η McLaren στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν της Formula 1 είναι εξαιρετική. Η βρετανική ομάδα έχει συγκεντρώσει 172 βαθμούς με έξι γκραν πρι να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει την 5η θέση και έχει γίνει σοβαρή απειλή για την Aston Martin. 

Πέρασαν οι εποχές που η Aston Martin φιλοδοξούσε να είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Από τον αγώνα που διεξήχθη στην Αυστρία, η ομάδα με επικεφαλής τον Μάικ Κρακ δεν κατάφερε να πετύχει σπουδαία αποτελέσματα, με εξαίρεση τη δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Φερνάντο Αλόνσο στο Ζάντφουρτ (το έβδομο και τελευταίο του βάθρο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα).

Ο Στρολ συνεισφέρει πολύ λιγότερο από τον Αλόνσο 

Ως εκ τούτου, η ομάδα του Σιλβερστόουν έχει δει πώς την ξεπέρασαν οι Mercedes και Ferrari στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Και τώρα είναι στη 4η θέση με προφανή κίνδυνο να την ξεπεράσει η McLaren. Η Aston Martin έχει 221 βαθμούς (174 έχει πάρει ο Αλόνσο και 47 ο Λανς Στρολ). 

©McLaren/ Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι

Από την άλλη πλευρά, η McLaren των Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι είναι το τρίτο αυτοκίνητο με τους περισσότερους πόντους (69) σε αυτό το διάστημα. Μόνο η Red Bull (120) και η Ferrari (94) τους ξεπερνούν στη σχετική κατάταξη. Είναι επίσης η μοναδική ομάδα, μαζί με τη Red Bull, που ανέβηκε στο βάθρο και με τους δύο οδηγούς.

Η McLaren έχει «κόψει» 55 πόντους από την ομάδα την Aston Martin στα 3 τελευταία γκραν πρι. Το γεγονός που μιλά εύγλωττα για το πώς πάνε όλοι είναι ότι στην Αυστρία, τον ένατο γύρο του 2023, η Aston Martin ήταν 146 πόντους μπροστά από τη McLaren. Και τώρα, όταν ολοκληρώθηκαν 16 δοκιμές από τις 22 που περιλαμβάνονται στο καλεντάρι, το πανόραμα δεν προκαλεί αισιοδοξία για την ομάδα του Κρακ.

Ο Νόρις και ο Μπράουν το βλέπουν ως εφικτό

©Red Bull/ Λάντο Νόρις και Φερνάντο Αλόνσο

Ο Νόρις, έβδομος συνολικά με 115 πόντους, βλέπει ότι είναι δυνατό να ξεπεράσει την Aston Martin, λέγοντας: «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε τόσο κοντά, αλλά τώρα πιστεύω ότι είναι δυνατό να τους ξεπεράσουμε. 

Δεν έχουν απομείνει πολλοί αγώνες και είμαι σίγουρος πως θα υπάρξουν μερικά γκραν πρι στα οποία η Aston Martin θα είναι λίγο πιο δυνατή. Νομίζω ότι το πλεονέκτημά μας αυτή τη στιγμή σε σύγκριση με σχεδόν όλες τις ομάδες,, είναι ότι έχουμε δύο οδηγούς που αγωνίζονται για τις θέσεις στην κορυφή. Οπότε νομίζω ότι αυτό μας βοηθάει».

Εν τω μεταξύ, ο Ζακ Μπράουν, εκτελεστικός διευθυντής της McLaren, αναφέρει: «Σιγά σιγά φτάνουμε την Aston Martin στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Θα είναι μια πολύ συναρπαστική μάχη στους υπόλοιπους αγώνες της σεζόν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να τελειώσουμε τη σεζόν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Είναι σαφές ότι δεν ήμασταν μπροστά φέτος, αλλά σιγά σιγά μειώνουμε τη διαφορά».