Η Aston Martin παρουσίασε την AMR24 (vid & pics)

Νέο μονοθέσιο Aston Martin για 2024

i

©Aston Martin

Η Aston Martin παρουσίασε την AMR24 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:00 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 02:26 - 14.02.2024

Η Aston Martin παρουσίασε το καινούργιο μονοθέσιό της για τη σεζόν του 2024 στη Formula 1, την AMR24.

Η Aston Martin ήταν μία από τις ομάδες που αποτέλεσαν έκπληξη την περασμένη σεζόν, με τον Φερνάντο Αλόνσο να σημειώνει έξι βάθρα στους πρώτους οκτώ αγώνες, πριν πέσει στην θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών καθώς οι αντίπαλοί του ξεπέρασαν την ανάπτυξη της ομάδας. 

Αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν με την νέα AMR24, η οποία παρουσιάστηκε το πρωί της Δευτέρας (12/2). Η παρουσίαση έγινε στην έδρα της ομάδας, στο Σίλβερστοουν. Ο Αλόνσο και ο Λανς Στρολ θα είναι οι οδηγοί της βρετανικής ομάδας και το 2024. 

Η Aston Martin περιέγραψε το μονοθέσιο ως μια «συναρπαστική εξέλιξη» σε σχέση με αυτό του 2023 και παρείχε μια εικόνα για τις αλλαγές στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης μιας διαφορετικής μπροστινής πτέρυγας που «βοηθά στη διαχείριση της αφύπνισης των μπροστινών τροχών με πιο αποτελεσματικό τρόπο». 

Υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές στην περιοχή του πλευρικού ποδιού και στο αμάξωμα «για τη βελτίωση της διαχείρισης της ροής αέρα γύρω από το πάτωμα και πάνω από το πίσω φτερό». Η AMR24 διαθέτει επίσης διάταξη ανάρτησης με ράβδο ώθησης τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. 

©Aston Martin

Η «σεζόν παρουσίασης» της Formula 1 θα συνεχιστεί με ρυθμούς αυτή την εβδομάδα, καθώς η Ferrari θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο την Τρίτη (13/2), ενώ την Τετάρτη (14/2) οι Mercedes και McLaren θα βγουν στην πίστα και την Πέμπτη (15/2) η Red Bull θα πραγματοποιήσει την αποκάλυψη του 2024.

«Έχουμε προσπαθήσει να εστιάσουμε σε όλους τους τομείς της προκατόχου μας, της AMR23, που είχε μια εξαιρετική σεζόν γεμάτη θετικά την προηγούμενη χρονιά», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Μάικ Κρακ. 

©Aston Martin

«Αλλά σε αυτό δεν έχουμε αφήσει πέτρα για πέτρα. Έχουμε πραγματικά προσπαθήσει να δούμε κάθε πτυχή, είτε πρόκειται για το μονοθέσιο, είτε για τις λειτουργίες, είτε για την αξιοπιστία, ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά προς όλες τις κατευθύνσεις».