Η Aston Martin υπέβαλε επίσημη καταγγελία για το αποτέλεσμα των κατατακτήριων του GP της Κίνας

Φερνάντο Αλόνσο

i

©Aston Martin

Η Aston Martin υπέβαλε επίσημη καταγγελία για το αποτέλεσμα των κατατακτήριων του GP της Κίνας

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:39 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:42 - 20.04.2024

Η Aston Martin κατάθεσε ένσταση για το αποτέλεσμα των κατατακτήριων δοκιμών του GP της Κίνας αμφισβητώντας την επανεκκίνηση του Κάρλος Σάινθ μετά το ατύχημα που έφερε την κόκκινη σημαία στη διαδικασία.

Η Aston Martin υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία για τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών για το κινεζικό γκραν πρι, τον πέμπτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Η βρετανική ομάδα υπέβαλε καταγγελία στη FIA σχετικά με το άρθρο 39.6 των αθλητικών κανονισμών, το οποίο αναφέρει: «Οποιοσδήποτε οδηγός του οποίου το αυτοκίνητο σταματά στην πίστα κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών ή του sprint shootout δεν θα επιτρέπεται να λάβει περαιτέρω μέρος σε αυτόν την διαδικασία».

Πρόκειται για τον Κάρλος Σάινθ που είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια του Q2 των κατατακτήριων δοκιμών της Σαγκάης. O Ισπανός πάτησε πάνω στα χαλίκια, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της SF-24 και να καταλήξει στον προστατευτικό τοίχο.

Καθώς το μονοθέσιο της Ferrari δεν υπέστη μεγάλη ζημιά, ο Σάινθ επέστρεψε στη διαδικασία, διεκδικώντας μία θέση στο Q3.

Στη συνέχεια, ο Σάινθ πέρασε στο Q3, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση, εις βάρος του οδηγού της Aston Martin, Λανς Στρολ στην 11η, με τον Φερνάντο Αλόνσο τρίτο και τον Σαρλ Λεκλέρ έκτο.

Η Aston Martin και οι εκπρόσωποι της Ferrari κλήθηκαν να εμφανιστούν ενώπιον των αγωνοδικών της FIA.

Από την πλευρά του ο Σάινθ περιγράφει το ατύχημα ως ένα «απλό λάθος» που τον έκανε να χάσει τη γραμμή του και να βγει στην αμμοπαγίδα, αλλά κατάφερε να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να συνεχίσει τους γύρους του.