Ο Φερστάπεν πήρε την πολ ποζίσιον στη Σαγκάη και έκανε το 5 στα 5

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Ο Φερστάπεν πήρε την πολ ποζίσιον στη Σαγκάη και έκανε το 5 στα 5

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:46 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 20.04.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την πολ ποζίσιον στις κατατακτήριες της Σαγκάης, με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον ομόσταβλό του στη Red Bull Σέρχιο Πέρες.

Οι κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι της Κίνας, τον πέμπτο γύρο του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος Formula 1, είχε έντονες συγκινήσεις και συμβάντα, όμως τον ίδιο νικητή, που ήταν ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν άπιαστος στην πίστα της Σαγκάης και κατέκτησε ακόμα μία πολ ποζίσιον για φετινή χρονιά στη Formula 1.

Δίπλα από τον Ολλανδό με διαφορά σχεδόν 4 δεκάτων του δευτερολέπτου θα βρίσκεται ο ομόσταβλος του στη Red Bull Σέρχιο Πέρες, ενώ 3ος κατετάγη ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin.

Οι οδηγοί για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να κάνουν γρήγορους γύρους με τα μαλακά ελαστικά σε κατατακτήριες, καθώς την Παρασκευή (19/4) είχαν τρέξει μόνο με τα μεσαία όσο η πίστα ήταν στεγνή.

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτος σκέλος των κατατακτήριων. Ωστόσο η διαδικασία περιείχε και μία έκπληξη. Αυτή ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος από δεύτερος που ήταν στον Αγώνα Σπριντ βρέθηκε στη 18η θέση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός από το Q2.

Μαζί με τον Βρετανό της Mercedes αποκλείστηκαν οι Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Γιούκι Τσουνόντα (RB) και Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams). 

Το δεύτερο σκέλος στιγμάστηκε από την έξοδο του Κάρλος Σάινθ, με μόλις 6:44 να έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ο Ισπανός της Ferrari είχε έξοδο στην τελευταία στροφή της πίστας και χτύπησε, με μικρή ταχύτητα, στις μπαριέρες. Όπως ήταν φυσικό η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της στην πίστα και η διαδικασία διακόπηκε.

Ο Σάινθ κατάφερε να βάλει την SF-24 ξανά στην πίστα και πήγε στα pits, προκειμένου οι μηχανικοί της ομάδας να άλλαξαν το ρύγχος του μονοθεσίου. Έτσι ο Ισπανός επέστρεψε στην πίστα.

Όταν οι οδηγοί επέστρεψαν στην πίστα, ο Φερστάπεν ήταν για άλλη μία φορά εκείνος που ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, μπροστά από τον Πέρες.

Οι πέντε οδηγοί που έμειναν εκτός συνέχειας ήταν οι Λανς Στρολ (Aston Martin), Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Άλεξ Άλμπον (Williams) και Πιερ Γκασλί (Alpine).

Το τρίτο σκέλος και κρίσιμο των κατατακτήριων ξεκίνησε με τον Φερστάπεν να είναι εκείνος που τοποθέτησε το όνομά του στην πρώτη θέση του πίνακα των χρόνων, αφήνοντας πίσω τους Αλόνσο και Πέρες. Ακολούθησαν οι δύο McLaren των Νόρις και Πιάστρι, όπως και οι δύο Ferrari των Σάινθ και Λεκλέρ.

Όταν οι οδηγοί επέστρεψαν στην πίστα για τη δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθειά τους, ο Φερστάπεν δεν απειλήθηκε από κανέναν. Έτσι ο Ολλανδός εξασφάλισε την πρώτη θέση για τον αγώνα της Κυριακής (21/4).

Ο Σέρχιο Πέρες βελτίωσε τον χρόνο του και ανέβηκε στην 2η θέση, ενώ στην 3η κατετάγη ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin.

Ακολούθησαν οι Λάντο Νόρις (McLaren), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas) και Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber).

Ο αγώνας της Κυριακής είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Tags: