Λεκλέρ: «Δοκίμασα πολλά πράγματα αλλά τίποτα δεν απέδωσε»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Λεκλέρ: «Δοκίμασα πολλά πράγματα αλλά τίποτα δεν απέδωσε»

Ο Σαρλ Λεκλέρ εμφανίστηκε προβληματισμένος από το χρόνο του που σημείωσε στις κατατακτήριες δοκιμές της Σουζούκα.

Μετά την εγκατάλειψή του στην Αυστραλία, ο Μαξ Φερστάπεν επανήλθε δριμύτερος στη Σουζούκα και με τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές της Ιαπωνίας, κατέλαβε την πρώτη θέση και την πολ ποζίσιον για τη Red Bull.

Έτσι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ξεκινήσει πρώτος στον τέταρτο αγώνα της σεζόν στη Formula 1, με τη Red Bull να κάνει μάλιστα το 1-2 στη Σουζούκα, αφού ο Σέρχιο Πέρες έμεινε πίσω του, με το δεύτερο καλύτερο χρόνο.

Ωστόσο η περίοδος αυτή προκάλεσε προβληματισμό στη Ferrari, καθώς δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον ρυθμό της αυστριακής ομάδας.

Ο Σαρλ Λεκλέρ βρέθηκε στην 8η θέση της τελικής κατάταξης, έχοντας 6 δέκατα διαφορά από τον χρόνο του Φερστάπεν.

Ο Μονεγάσκος πιλότος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμφανίστηκε προβληματισμένος από τον χρόνο του.

«Ήταν μία από τις περιόδους, που παρουσιάζονται ίσως μία φορά μέσα στη χρονιά, που νιώθεις ότι όλα είναι καλά, όπως η ισορροπία του μονοθεσίου. Με βάση την αίσθησή μου στο τέλος της προσπάθειας θα έλεγα "είναι ένας καλός γύρος".

Μετά όμως κοιτάς τους χρόνους και βρίσκεται περίπου 1 δλ. μακριά από την κορυφή. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνήθως εξετάζουμε την απόδοση των ελαστικών και πώς έρχονται στη σωστή θερμοκρασία. Δοκίμασα πολλά διαφορετικά πράγματα σήμερα και τίποτα δεν απέδωσε.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω τις απαντήσεις. Όμως αν πρέπει να βρούμε κάτι θετικό, είναι ότι λογικά ο ρυθμός αγώνας μας θα είναι καλύτερος. Σε αυτή την πίστα η θέση εκκίνησης είναι εξαιρετικά σημαντική. Σήμερα δεν τα πήγαμε καλά», ανέφερε αρχικά.

Για το πώς θα προσεγγίσει τον αγώνα της Κυριακής (7/4, 08:00), ο Λεκλέρ είπε: «Ας ελπίσουμε ότι θα μας παρουσιαστούν οι ευκαιρίες να προσπεράσουμε ορισμένα μονοθέσια. Γιατί σε μία πίστα όπως αυτή είναι δύσκολο να κάνεις προσπεράσεις. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και θα δούμε τι θα γίνει», κατέληξε ο πιλότος της Scuderia.