Ο Άλμπον ανανέωσε με τη Williams

Άλεξ Άλμπον

i

©Photo by Alessio Morgese/NurPhoto via Getty Images

Ο Άλμπον ανανέωσε με τη Williams

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:00 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 29.05.2024

Η Williams ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Άλεξ Άλμπον για αρκετά χρόνια ακόμα.

Σε μία σημαντική ανακοίνωση προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5) η Williams.

Η βρετανική ομάδα έκανε γνωστό πως ανανέωσε το συμβόλαιο του Άλεξ Άλμπον για αρκετά χρόνια ακόμα. Το προηγούμενο συμβόλαιό του είχε ισχύ μέχρι το τέλος του 2025, αλλά τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο να φύγει για άλλη ομάδα πριν από αυτό.

Ωστόσο, όλες οι φήμες έχουν σταματήσει καθώς έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Williams, μια ομάδα στην οποία εντάχθηκε το 2022. Η νέα συμφωνία θα μεταφέρει τον Άλμπον στη νέα εποχή των τεχνικών κανονισμών της Formula 1, που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2026.

Ο Άλμπον μίλησε για το νέο του συμβόλαιο με τη Williams και δήλωσε: «Είμαι τρομερά χαρούμενος που θα παραμείνω στη Williams Racing και θα συνεχίσω να δουλεύω με ανθρώπους που διαθέτουν τεράστιο ταλέντο και αποφασιστικότητα. Φέτος έχουμε κάνει ένα δύσκολο ξεκίνημα, όμως από τότε που ήρθα στην ομάδα η Williams έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου και έχω δει τις αλλαγές που έχουν γίνει στο παρασκήνιο για να επιστρέψουμε στην κορυφή.

Έχουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και θέλω να παίξω ένα πολύ σημαντικό ρόλο και γι’ αυτό υπέγραψα ένα πολυετές συμβόλαιο. Το ταξίδι μας θα πάρει καιρό, όμως πιστεύω πως θα καταφέρουμε μεγάλα πράγματα μαζί».

Με το μέλλον του Άλμπον εξασφαλισμένο, η προσοχή στρέφεται πλέον στο ποιος θα «τρέχει» πλάι του το 2025, με τους ανθρώπους της Williams να έχουν παραδεχθεί πρόσφατα ότι μιλούν με «τέσσερις ή πέντε οδηγούς», καθώς η βρετανική ομάδα ζυγίζει το αν θα συνεχίσει για τρίτη σεζόν τη συνεργασία της με τον Λόγκαν Σάρτζεντ.