Ο Πιάστρι νίκησε τον Αγώνα Σπριντ, ο Φερστάπεν το πρωτάθλημα

Όσκαρ Πιάστρι

i

©Photo by Clive Rose/Getty Images

Ο Πιάστρι νίκησε τον Αγώνα Σπριντ, ο Φερστάπεν το πρωτάθλημα

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:59 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 06:06 - 08.10.2023

Ο Όσκαρ Πιάστρι νίκησε τον Αγώνα Σπριντ του Κατάρ, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν στέφθηκε πρωταθλητής για τρίτη διαδοχική χρονιά στη Formula 1.

Ο Αγώνας Σπριντ του Κατάρ θα μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Πρώτος και σημαντικότερος είναι ότι ο Μαξ Φερστάπεν εξασφάλισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα για το 2023, τερματίζοντας στη 2η θέση του σπριντ. 

Ο δεύτερός είναι ότι ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren «έσπασε το ρόδι», μετά από αρκετά αγωνιστικά τριήμερα. Ο Αυστραλός πανηγύρισε τη πρώτη νίκη του στη καριέρα στη Formula 1. Στη 3η θέση του αγώνα κατετάγη η έτερη McLaren του Λάντο Νόρις. 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Πιάστρι κράτησε τη πρωτοπορία στον αγώνα, με τον ομόσταβλό, Λάντο Νόρις να κάνει κακή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να χάσει τέσσερις θέσεις. 

Ο Τζορτζ Ράσελ ξεκίνησε πολύ καλά, με τον οδηγό της Mercedes να ανεβαίνει στη 2η θέση της κατάταξης. Πίσω από τον Βρετανό ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μαξ Φερστράπεν έχασε θέσεις και βρέθηκε στη 5η, ενώ στην 6η ήταν ο Λάντο Νόρις.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του. Ο Λίαμ Λόσον της AlphaTauri έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και κατέληξε στην αμμοπαγίδα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει ξανά στη πίστα. Στην επανεκκίνηση ο Ράσελ έκανε τη κίνηση και προσπέρασε τον Πιάστρι για τη πρώτη θέση. 

Λίγο μετά τη προσπέραση του Ράσελ, το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε ξανά στη πίστα του Λουσέιλ, καθώς ο Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams είχε έξοδο και αυτός στην αμμοπαγίδα. Χρειάστηκαν λίγοι γύροι για να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Αμερικανού. 

Στην δεύτερη επανεκκίνηση ο Ράσελ ξεκίνησε ιδανικά και αμέσως απομακρύνθηκε από τον δεύτερο Πιάστρι. Ο Αυσταρλός κινδύνευσε να χάσει τη 2η θέση από τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari, όμως τα κατάφερε και κρατήθηκε. 

Ο Φερστάπεν πίεσε και ανέβασε το ρυθμό του και μέσα σε δύο γύρος είχε προσπεράσει χωρίς κανένα πρόβλημα τις Ferrari των Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να ανέβει στη 3η θέση. Επίσης και ο Πιάστρι ανέβασε το ρυθμό και πέρασε σχετικά εύκολα τον Ράσελ για τη πρωτοπορία της διαδικασίας. 

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του για τρίτη φορά, μετά τη σύγκρουση ανάμεσα στους Εστεμπάν Οκόν, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Σέρχιο Πέρες. Έτσι και τα τρία μονοθέσια κατέληξαν στην αμμοπαγίδα, πράγμα που σήμαινε ότι θα υπήρχε τριπλή εγκατάλειψη. 

Αυτή η εξέλιξη έστεψε για τη τρίτη διαδοχική χρονιά τον Μαξ Φερστάπεν παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στη 3η θέση. Ο Ολλανδός συνέχισε ακάθεκτος και πέρασε τον Ράσελ της Mercedes για τη 2η θέση. Στις πίσω θέσεις ο Νόρις προσπέρασε τις Ferrari, ανεβαίνοντας στη 4η θέση. 

Ο Νόρις στον τελευταίο γύρο έκανε τη κίνηση και πέρασε τον Ράσελ, με τον οδηγό της McLaren να τερματίζει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τελικά ο Πιάστρι παρέμεινε στη πρώτη θέση, ενώ ο Φερστάπεν ήρθε δεύτερος και πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο του. Τη βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και Άλεξ Άλμπον (Williams). 

Ο Ράσελ εμπνέεται από τον Αλόνσο
FORMULA 1

16:30 - 07.10.2023

Ο Ράσελ εμπνέεται από τον Αλόνσο

Ο Τζορτζ Ράσελ άκουσε μια συνέντευξη στην οποία ο Φερνάντο Αλόνσο μετάνιωσε που δεν απόλαυσε περισσότερο την καριέρα του και από τότε άλλαξε όραμα για τα πράγματα.

Ο αγώνας της Κυριακής (8/10) είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: